Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών “Ρήγας Φεραίος” του Δήμου Φυλής στην 33η Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας», τα μέλη του οποίου μετέφεραν τα Πασχαλόγιορτα σε μία άρτια και υψηλής επισκεψιμότητας διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε από 1η έως 9 Απριλίου στο Πασαλιμάνι.

Μικροί και μεγάλοι χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών “Ρήγας Φεραίος”, βρέθηκαν ξανά επί σκηνής και σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Αίγινας, παρουσίασαν τον Λάζαρη καθώς και τους Πασχαλινούς χορούς των Αγράφων και του Καραγκούνικου Κάμπου.
Οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν τη χαρά να φωτογραφηθούν με τα παιδιά του Συλλόγου, που ντυμένα με τις αυθεντικές φορεσιές της Θεσσαλίας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου τους, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και το μεγαλύτερο χειροκρότημα του κοινού.

Παραδοσιακά εδέσματα πρόσφεραν, τέλος, οι γυναίκες του Συλλόγου στους φίλους – μέλη του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Αίγινας και ικανοποιημένοι αμφότεροι από μια σύμπραξη που ξεχείλιζε αγάπη και σεβασμό στην παράδοση, έδωσαν υπόσχεση για νέες συνεργασίες.
Ακολουθούν βίντεο με αποσπάσματα από τους παραδοσιακούς χορούς των μικρών και μεγαλύτερων μελών του Συλλόγου, που παρουσίασαν στην 33η Έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα και Γεύσεις Ελλάδας»: