Τα παιδιά του Ζεφυρίου και της Ζωφριάς τραγούδησαν ρεμπέτικα κι έκλεψαν τις εντυπώσεις!

/
/
Τα παιδιά του Ζεφυρίου και της Ζωφριάς τραγούδησαν ρεμπέτικα κι έκλεψαν τις εντυπώσεις!
Τα παιδιά του Ζεφυρίου και της Ζωφριάς τραγούδησαν ρεμπέτικα κι έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Η μαγευτική μουσική σύμπραξη των δύο Γυμνασίων του Δήμου Φυλής – 2ου Ζεφυρίου και 4ου  Ζωφριάς – έγινε αφορμή να πλημμυρίσει με συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας η κατάμεστη από κοινό αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων, που το απόγευμα της Παρασκευής (07/06) παρακολούθησε το μουσικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, που παρουσίασαν οι μαθητές των δύο σχολείων!

Σε μία εξαιρετική πρωτοβουλία της καθηγήτριάς τους κ. Αφροδίτης Βύζα και με την καθοριστική για την πραγματοποίησή της συμβολή του Προέδρου της Β’ θμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής κ. Νίκου Χατζητρακόσια, η ρεμπέτικη συναυλία με τίτλο «Τα παιδιά τραγουδούν ρεμπέτικα», αποτέλεσε ένα σπάνιο μουσικό γεγονός για την περιοχή, που ξεχώρισε για την άριστη συνεργασία των δύο δημόσιων σχολείων, στα οποία διδάσκει η μουσικός.

Η αντιπροσωπεία των μαθητών που με κριτήρια φωνητικών ικανοτήτων ήταν η επιλογή της καθηγήτριας μουσικής, αποτέλεσαν τη χορωδία των δύο γυμνασίων που ένωσαν τις αγγελικές φωνές τους και παρέσυραν το κοινό σ’ ένα ρεμπέτικο… «σεργιάνι», με εκτελέσεις από επιλογές τραγουδιών σπουδαίων μορφών του καλλιτεχνικού στερεώματος όπως, του Μάρκου Βαμβακάρη, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Στελλάκη Περπινιάδη, καθώς και άλλων σημαντικών εκφραστών του ρεμπέτικου είδους.

Μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές και τα συγχαρητήρια της Διευθύντριας του 4ου Γυμνασίου Ζωφριάς κ. Αγγέλας Βουτζάκη – την παρουσία της οποίας στερήθηκαν οι μαθητές της εξαιτίας σοβαρού κωλύματος – η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Καμαρινοπούλου τόνισε τη σπάνια αυτή συνεργασία μεταξύ σχολείων – όχι μόνο δημοσίων αλλά και ιδιωτικών – παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση ως… «απάντηση» σε όσους εκφράζονται με αμφισβήτηση για την αποτελεσματικότητα της δημόσιας Παιδείας. Τη διάθεση, την προθυμία και το φιλότιμο με το οποίο ανταποκρίθηκαν οι μαθητές στην πρωτοβουλία της καθηγήτριάς τους, εξήρε στον σύντομο χαιρετισμό της και η κ. Δημητριάδου, η υποδιευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου.

Τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ανειλημμένες υποχρεώσεις του οποίου δεν επέτρεψαν και την παρουσία του στην εκδήλωση, μετέφερε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Ε.Σ.Ε. Νίκος Χατζητρακόσιας, που πάντα «αγκαλιάζει» τις εκδηλώσεις των μαθητών του Δήμου, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «τα νιάτα αυτής της πόλης, τα παιδιά μας, είναι μπροστά μας«, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στους μαθητές που διαγωνίζονται αυτές τις μέρες για την εισαγωγή τους στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, τονίζοντας ότι ο Δήμος Φυλής έχει στατιστικά από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Μεταξύ των επισήμων παρευρισκομένων ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών των Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τη Νέα Εποχή Γιώργος Αβράμης, οι υπ. τοπικοί σύμβουλοι Άνω Λιοσίων Μιχάλης Ζουρίδης (και πρόεδρος του Συλλόγου Δροσούπολης), Καψή – Καπίρη Ευαγγελία, η υπ. δημοτική σύμβουλος Άνω Λιοσίων Κωβαίου Ευαγγελία (και πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς), ο υπ. τοπικός σύμβουλος Ζεφυρίου Αλέξης Μουσούρης, ο Γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου κ. Σπύρος Ζαραβίνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου Νικολαϊδης Βασίλης, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των 2 σχολείων, εκπαιδευτικοί των δύο Γυμνασίων, καθώς και από το 1ο Δημοτικό Ζεφυρίου.

Οι μαθητές κατόρθωσαν, με εμπνευστή και συντονίστρια της ρεμπέτικης βραδιάς την καθηγήτριά τους, να γοητεύσουν και να συγκινήσουν το ενθουσιώδες κοινό, που συχνά τους αποθέωνε με το πιο ζεστό του χειροκρότημα, τόσο για το άρτιο αποτέλεσμα της ερασιτεχνικής μαθητικής προσπάθειας, όσο και για το περιεχόμενο της εκδήλωσης που – εκτός από το ερμηνευτικό μέρος – περιελάμβανε πλούσιες πληροφορίες για τη ρεμπέτικη μουσική, με συχνές αναδρομές στην ιστορία εμφάνισης του είδους.

Τη χορωδία των μαθητών συνόδευαν στο μπουζούκι οι Γιάννης Αργυρίου, Κωνσταντίνος Μαρκουτσάς και Παναγιώτης Θωμάς, στο ντέφι η Εύα Παπαδούδη, στο αρμόνιο η μουσικός τους Αφροδίτη Βύζα και στο τουμπελέκι η Ελευθερία Ατζάμπου. Υπεύθυνη για την ψηφιακή παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν η κ. Μαρίνα Αλιζάτου.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη μαθητική ρεμπέτικη συναυλία:

Επάνω