Τα "ντεσού" των Αγώνων Πάλης, στο Ζεφύρι!

Τα «ντεσού» των Αγώνων Πάλης, στο Ζεφύρι!
Τα «ντεσού» των Αγώνων Πάλης, στο Ζεφύρι!

Από τον… «ιστό» του #gavatanews, σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός όπως το Πανελλήνιο Τουρνουά Πάλης που διεξήχθη το Σάββατο 17 Νοέμβρη στο Ζεφύρι, δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν κάποιες… ιδιαίτερες στιγμές, που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και αξίζει να τις σχολιάσουμε!

♦ Εκτός από τη βράβευση του Δημάρχου Φυλής κ. Χρήστου Παππού, από τα κορίτσια και τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας του Δ.Α.Σ. για τη στήριξη που προσφέρει στους παλαιστές του Ζεφυρίου, μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δήμαρχο, που του προκάλεσε εμφανή αμηχανία, όταν το τραπέζι των επισήμων πλησίασε μία… «πανστρατιά» παλαιστών του ιστορικού παλαιστικού συλλόγου Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ Άνω Λιοσίων, συνοδευόμενη από τον προπονητή τους κ. Νίκο Αποστόλου! Οι αθλητές του κ. Αποστόλου, με το ήθος και τον σεβασμό που διακρίνει όλους τους μεγάλους αθλητές – αξίες για τις οποίες είναι γεγονός ότι ξεχωρίζουν οι συγκεκριμένοι – θεώρησαν «πρέπον» να τον ευχαριστήσουν προσωπικά, για τις ευκαιρίες που τους προσφέρει, όπως και σε όλους τους αθλητές του Δήμου Φυλής, να αγωνίζονται σε διοργανώσεις που πραγματοποιούνται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό!

♦ Η «ιερή εκεχειρία», που είναι συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαία εποχή, όριζε την… «παύση του πολέμου» μία εβδομάδα πριν, έως και μία εβδομάδα μετά το πέρας των αγώνων! Για ένα Πανελλήνιο Τουρνουά, ωστόσο, δεν είμαστε σίγουροι αν η ολιγόωρη συνύπαρξη των «νυν» με τους «πρώην» στο ίδιο τραπέζι, αφορά την ιδέα της… Ολυμπιακής εκεχειρίας – εν όψει προεκλογικής περιόδου – ή το γεγονός ότι ο αθλητισμός ΕΝΩΝΕΙ καθώς ΔΕΝ γνωρίζει χρώματα, κόμματα και άλλες διακρίσεις, ήταν ωστόσο ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό να παρακολουθεί κανείς τον πολιτικό πολιτισμό και το επίπεδο που επέδειξαν αμφότεροι, σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που μόνο θετικές επιπτώσεις και οφέλη έχει για την τοπική κοινωνία στην οποία διεξάγεται!

«Νυν και πρώην» δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, λοιπόν, σχολιάστηκαν θετικά από το κοινό, να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, να αφήνουν πίσω τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις έχουν στα έδρανα των δημοτικών συμβουλίων για τα διοικητικά του δήμου και να χειροκροτούν με τον ίδιο ενθουσιασμό τους αθλητές του τόπου τους… Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραϊμης, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, Γιώργος Ραφτέλης, είναι βέβαιο ότι έστω κι αν από την επαύριο θα αγωνίζονται στο… δικό τους «ταπί», αποχώρησαν με τις ίδιες ευχάριστες εντυπώσεις από τη διοργάνωση!

♦ Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Τουρνουά, ο μονάκριβος γιος του Ντίνου Παπαγεωργίου, Γιώργος, «λύγισε» στην προσπάθειά του να συγκρατήσει τα δάκρυα, με τις αναμνήσεις από τη νωπή παρουσία του πατέρα και Δασκάλου του να «ζωντανεύουν» στον χώρο και στη σκέψη του, μα η αγάπη που εισέπραττε από τα «αδέλφια» και συναθλητές του, ήταν για εκείνον «βάλσαμο»! Ο Γιώργος ήταν εκεί, δίπλα στα ταπί που αγωνίζονταν, για να τα βοηθήσει – άλλοτε ενθαρρύνοντάς τα ή δίνοντας τεχνικές οδηγίες κατά τη διάρκεια του αγώνα, άλλοτε βοηθώντας τα στο ζέσταμα, και άλλοτε να τα στείλει στην παλαίστρα με ένα… τσουχτερό «χτύπημα», για να τους «ανάψει τα αίματα», όπως συνηθίζουν να κάνουν οι προπονητές στους παλαιστές τους πριν από κάθε αγώνα!

♦ Όλες οι αποστολές των παλαιστικών συλλόγων που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Τουρνουά «Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου», παρέλασαν καταχειροκροτούμενες από το θερμό κοινό των αγώνων, μα το δυνατότερο και διαρκείας χειροκρότημα εισέπραξαν οι αθλητές και αθλήτριες του διοργανωτή Συλλόγου της ομάδας του Ζεφυρίου, οι οποίοι – ως καλοί οικοδεσπότες – έκαναν τελευταίοι την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι πολυπληθέστερες, δε, αποστολές ήταν εκείνες του παλαιστικού συλλόγου Α.Π.Σ. Τρικάλων, του ΘΗΣΕΑ Περιστερίου και των Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΩΝ Άνω Λιοσίων!

♦ Μία «λάθος κίνηση», μία «στραβή ματιά» του αντιπάλου, λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα, που θεωρήθηκε κάπως… «απειλητική», ήταν αρκετή για να βγάλει ο Θανασάκης τον «Καρέλιν» που έκρυβε μέσα του!!! Ο αγώνας που ακολούθησε, απλά συναρπαστικός!!! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ο αγώνας του Τουρνουά«, η αναμέτρηση του 7χρονου Θανάση Αθανασιάδη του Δ.Α.Σ., με τον συνομήλικο – εξίσου ταλαντούχο – αντίπαλό του, να διαγωνίζονται σε δυναμισμό, ταχύτητα, στυλ και άψογη τεχνική! Οι δύο λιλιπούτειοι παλαιστές ξεδίπλωσαν τις δεξιότητές τους στο ταπί προσφέροντας θέαμα, μα… και άφθονο γέλιο στο κοινό, καθώς η δίψα τους για τη νίκη, τους έκανε ιδιαίτερα απολαυστικούς. Ο… Θανάσης – «Καρέλιν», επικράτησε! Ακολουθούν στιγμιότυπα του αγώνα:

♦ Τέλος – για να ευλογήσουμε και… τα γένια μας – την παράσταση στο Τουρνουά «έκλεψαν» οι εμφανίσεις των αθλητών της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, και δεν αναφερόμαστε μόνο στις επιδόσεις τους στα ταπί, αλλά… στην ενδυματολογική τους εμφάνιση, που φορώντας τα μπλουζάκια #gavatanews (χορηγία μας για τους αγώνες) έκαναν τη διαφορά… Όπως και οι αθλητές της Πάλης του Ζεφυρίου, εξάλλου!!!

 

Επάνω