Τα ευτράπελα της επίσκεψης του Αλέξη στον Δήμο Φυλής

Τα ευτράπελα της επίσκεψης του Αλέξη στον Δήμο Φυλής
Τα ευτράπελα της επίσκεψης του Αλέξη στον Δήμο Φυλής

Έχουμε συνηθίσει πλέον, οι επισκέψεις του πρωθυπουργού μας σε διάφορες εκδηλώσεις να συνοδεύονται από γεγονότα και καταστάσεις που προκαλούν αμηχανία, ή ακόμα και γέλιο στους παρευρισκομένους. Δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν αυτά τα ευτράπελα βέβαια και από τη χθεσινή περιήγηση του Αλέξη Τσίπρα στον Δήμο Φυλής, για την τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου που στεγάζει την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

♦ Στο Δημαρχείο των Άνω Λιοσίων, εκεί όπου προηγήθηκε η ενημέρωση του πρωθυπουργού για τα προβλήματα αλλά και τα έργα ανάπτυξης του Δήμου, ο Αλέξης αποφάσισε να αφήσει ιδιοχείρως τις εντυπώσεις του, κατά την έξοδό του, στο βιβλίο των υψηλών επισκεπτών του Δήμου. Έγραψε λοιπόν:

«Εντυπωσιασμένος από το σημαντικό έργο και την πρωτοπόρα δραστηριότητα του Δήμου Φυλής, επισκέφτηκα το Δήμο για να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές «υποβαθμισμένες» όταν υπάρχει όραμα και βούληση να αλλάξουμε τα πράγματα». Όλα «καλά» ως εδώ…

Με μια πιο προσεκτική ματιά, όμως, στις αράδες που ‘γραψε, θα παρατηρήσει κανείς ότι από τις 26 λέξεις που επιβάλλεται να τονιστούν, ο πρωθυπουργός… εξαίρεσε τις 12!

♦ Λέγεται ότι οι ιθαγενείς ινδιάνοι της Αμερικής είχαν εμπνευστεί τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας σε μακρινές αποστάσεις με τον καπνό! Όσο για το τι ακριβώς «έλεγαν» με τον καπνό, αυτό θα μπορούσε να είναι είτε προειδοποιήσεις και συναγερμοί, είτε να γνωστοποιήσουν ότι χρειάζονται βοήθεια…

Κάπως έτσι θα μπορούσε να ερμηνευτεί κι από έναν επισκέπτη στην περιοχή του Δήμου Φυλής το «μανιτάρι» μαύρου καπνού που εμφανίστηκε ξαφνικά σε απόσταση μισού χιλιομέτρου – περίπου – από τον τόπο που αναμενόταν η άφιξη του πρωθυπουργού. Τον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Υ.Α.Δ.Α.!

Λίγο η φωτιά που φούντωνε, λίγο ο καπνός που πύκνωνε, λίγο η οσμή του καμένου λάστιχου που άρχισε να τσιγκλάει τα ρουθούνια των επισκεπτών που είχαν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στον χώρο και λίγο το γεγονός ότι σύντομα αναμενόταν η άφιξη του πρωθυπουργού… ήταν αρκετά για να προκαλέσουν μια αναστάτωση και μια ανησυχία στους αστυνομικούς που άμεσα συντόνισαν επιχείρηση… «υδροφόρα», προειδοποιώντας μάλιστα τον μπουρλοτιέρη λαστιχά να μην την ξαναφουντώσει! Στέρησαν, βέβαια, έτσι την ευκαιρία να ζήσει και να εισπνεύσει κι ο πρωθυπουργός μας – έστω γι’ αυτό το λίγο – την… καθημερινότητα των κατοίκων που συμβιώνουν με τους ευπαθείς ιθαγενείς. Συγγνώμη, τους ευπαθείς ρομά ήθελα να πω! Ίσως, μεθυσμένος από την οσμή του καμένου λάστιχου, να ήταν και πιο φειδωλός στις δηλώσεις του!!!

♦ Από την άλλη πάλι, καλώς κατασβέστηκε γιατί ακόμη κι αυτή η ηλιόλουστη μέρα έκρυβε εκπλήξεις! Μια ριπή του αέρα δεν ξέρεις πώς θα μπορούσε να επεκτείνει τη φωτιά. Μια ριπή, ας πούμε, σαν κι αυτή που εξανέμισε το κάλυμμα – ευτυχώς – των σημειώσεων του Αλέξη. Πανικός – προς στιγμήν – για όσους μας έφαγε η ορθοστασία… Έχει γούστο να μπερδεύτηκαν οι σημειώσεις και να ξαναζήσουμε το μαρτύριο των… παροχών στους ρομά – σκεφτήκαμε…

♦ Αν πάλι πιστέψαμε πως η παρουσία του Μητροπολίτη Αθηναγόρα Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό του κτιρίου μαζί με τον παπά των αστυνομικών, θα έκανε τον Αλέξη να… μετανοήσει, είστε γελασμένοι! Τα χέρια του δεν τα ξεσταύρωσε στιγμή από μπροστά του. Ούτε ακόμη κι όταν όλος ο κόσμος έκανε τον σταυρό του στο «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ«!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΜΗΝ!

 

Σχόλια
Επάνω