Συνάντηση Δημάρχου με επιτελικούς φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων σε πρότυπο

Συνάντηση Δημάρχου με επιτελικούς φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων σε πρότυπο
Συνάντηση Δημάρχου με επιτελικούς φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων σε πρότυπο

Τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 2 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Βούτσινος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Νικολόπουλος.

Στόχος της συνάντησης στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας και υπηρεσιακοί παράγοντες, υπήρξε η διερεύνηση των προοπτικών για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στις σχολικές δομές του Δήμου Φυλής, στα πλαίσια της νέα νομοθεσίας (Ν. 4763/2020) του Υπουργείου Παιδείας, για το εθνικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Επί τάπητος τέθηκαν:

Η εναρμόνιση των επαγγελματικών τομέων και ειδικοτήτων με τις ανάγκες της τοπικής και περιφερειακής κοινωνίας, με σκοπό την πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση.

Η εφαρμογή νέων ειδικοτήτων

Η αναβάθμιση των σχολικών εργαστηρίων (Ε.Κ.)

Εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων σε πρότυπο ΕΠΑΛ και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τον Δήμο, επαγγελματικούς κλάδους και τοπικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Βούτσινο, ο κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος εξήρε τη συνεργασία με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια, επισημαίνοντας πως όλα τα αιτήματα την Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, υλοποιούνται αποτελεσματικά και σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δήλωσε έτοιμος να ανταπεξέλθει σε ότι αφορά, στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ο Νίκος Χατζητρακόσιας από την πλευρά του, υπογράμμισε πως ο Δήμος Φυλής είναι ανοιχτός σε νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές δομές.

Ακολούθησε επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων όπου ο Γενικός Γραμματέας καθώς και ο Γενικός Διευθυντής ξεναγήθηκαν στον σχολικό χώρο κι ενημερώθηκαν για την εκπαιδευτική δομή και τις Ειδικότητες του Λυκείου, από τον Διευθυντή κ. Κώστα Καλύβα.

 

Επάνω