Συμπληρωματική προμήθεια Η/Υ από τη Δευτεροβάθμια Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής, για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση

Συμπληρωματική προμήθεια Η/Υ από τη Δευτεροβάθμια Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής, για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση
Συμπληρωματική προμήθεια Η/Υ από τη Δευτεροβάθμια Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής, για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση

Την προμήθεια επιπλέον συμπληρωματικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια των δημοτικών ενοτήτων Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής, αποφάσισε σε συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Φυλής. Σύμφωνα λοιπόν με τις έκτακτες σχετικές αιτήσεις των Διευθύνσεων των Σχολικών Μονάδων, η Β’/θμια Ενιαία Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής θα χορηγήσει 45 νέους φορητούς υπολογιστές (laptop) συνολικού κόστους 33.480 ευρώ (με Φ.Π.Α.), σε 14 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, τα αιτήματα αφορούν την κάλυψη των αναγκών των καθηγητών που δεν διαθέτουν υπολογιστή στο σπίτι τους και αδυνατούν να παράσχουν εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στους μαθητές τους και οι οποίοι, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην από 07/11 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, υποχρεούνται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες όπου υπηρετούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα.

Ο Πρόεδρος της Β’/θμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής κ. Νίκος Χατζητρακόσιας, σε εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης, ανταποκρίθηκε άμεσα στα επείγοντα αιτήματα των Διευθύνσεων των σχολικών μονάδων και λαμβάνοντας την έγκριση του Δ.Σ. αναμένεται να διαθέσει τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προκειμένου να καλυφθούν εγκαίρως οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου 2020 – 2021 (στις 03/09) ο κ. Χατζητρακόσιας, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, είχε ήδη παραδώσει στους Διευθυντές των 14 σχολείων νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητούς (lap top), τάμπλετ, προτζέκτορες και εκτυπωτές, εξοπλισμό που είχαν αιτηθεί με τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Επάνω