Συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης "The Green City"

Συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης “The Green City”
Συμμετοχή του Δήμου Φυλής στο πρόγραμμα ανακύκλωσης “The Green City”

Κινητό Σημείο Ανακύκλωσης στη Δ.Ε. Φυλής

Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Φυλής, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών στον τομέα της Ανακύκλωσης. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω κινητών μονάδων και στηρίζεται στην επιβράβευση των πολιτών, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες και κατοίκους του Δήμου Φυλής αφενός να ανακυκλώσουν και αφετέρου να έχουν οφέλη από την προσπάθειά τους.

Ο Δήμος Φυλής υποδέχθηκε, την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, το Κινητό Πράσινο Σημείο, το οποίο ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Δημοτική Ενότητα Φυλής. Η κινητή μονάδα ανακύκλωσης θα περιοδεύει σχεδόν σε καθημερινή βάση στον Δήμο και θα σταθμεύει σε διάφορες συνοικίες του Δήμου, σε τρία διαφορετικά σημεία την ημέρα, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες και να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε σημεία ανακύκλωσης. Την Τρίτη 20 Ιουλίου, η κινητή μονάδα στάθμευσε αρχικά στην Πλατεία Δημαρχείου της Δ.Ε. Φυλής, ακολούθως στη συμβολή των οδών Φυλής και Ιάσμου και τέλος στο Δημοτικό Σχολείο Φυλής.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Δ.Ε. Φυλής, οι οποίοι εγκαινίασαν το πρόγραμμα με την εγγραφή τους ως μέλη.

Επισημαίνεται ότι οι δημότες μπορούν να δίνουν προς ανακύκλωση όχι μόνο χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο και γυαλί, αλλά και ηλεκτρονικό/ηλεκτρικό εξοπλισμό, βρώσιμα έλαια και λίπη, καθώς και ρούχα/υφάσματα. Τα προς ανακύκλωση υλικά ζυγίζονται επί τόπου και ανάλογα την ποσότητα και το βάρος, υπολογίζονται πόντοι που καταχωρούνται σε μια κάρτα μέλους. Οι δημότες μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις λαμβάνοντας εκπτώσεις και προσφορές.

Οι πολίτες μπορούν να γίνουν μέλη επί τόπου στο Κινητό Πράσινο Σημείο ή μέσω τις ιστοσελίδας www.thegreencity.gr ή το mobile app THE GREEN CITY, απ’ όπου μπορούν επίσης να ενημερώνονται για τις περιοχές που θα βρίσκονται τα Κινητά Πράσινα Σημεία, τις ώρες λειτουργίας τους, τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, τους πόντους που διαθέτουν κ.λπ. Το πρόγραμμα διαθέτει 60 κινητά πράσινα σημεία που θα περιοδεύουν καθημερινά στους 66 δήμους της Αττικής.

Επάνω