Συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος "για το Παιδί"

Συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος “για το Παιδί”
Συγκινητική η συμμετοχή των δημοτών στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος “για το Παιδί”

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα προσφοράς και αλληλεγγύης δημιούργησαν δεκάδες δημότες, που το πρωί της Κυριακής έκαναν μια στάση… ανθρωπιάς στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου, απλώνοντας το χέρι για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη το πολύτιμο δώρο ζωής: Το αίμα!

“Η ανθρωπιά είναι στο αίμα μας”, ήταν το μήνυμα που απηύθυνε στο κάλεσμά της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ζεφυρίου που με τη συμμετοχή του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακού” πραγματοποίησαν τη 13η εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος “για το Παιδί. Ένα μήνυμα που ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τους πολίτες που συνέρρεαν ως αργά το μεσημέρι για να συνδράμουν με χαμόγελο και πλήρη ενσυναίσθηση της σωτήριας, για τη ζωή κάποιων συνανθρώπων τους, προσφοράς μιας ελάχιστης ποσότητας του αίματός τους.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Φυλής κ. Ανδρέας Χριστοδουλάκης καθώς και μέλη του, αλλά και ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου κ. Διονύσης Κατηφόρης, έστειλαν εμπράκτως το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο!

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο καθιερωμένο κάλεσμά μας, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο αριθμό συμμετοχής, για να προσφέρουν ελπίδα και αισιοδοξία στον συνάνθρωπο! Η συνεχής και αυξανόμενη συμμετοχή των συμπολιτών μας στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος “για το Παιδί“, αποτελεί τιμή για την πόλη μας και την καθιστά στην πράξη μια κοινότητα αλληλεγγύης”, τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου κ. Βασίλης Νικολαϊδης

Πρωτοστάτης σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάσης Σχίζας, αφού είναι εκείνος που συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση και λειτουργία του θεσμού, τον οποίο και κληροδότησε στον γονεϊκό φορέα.

“Το Αίμα είναι ένα αγαθό που το δημιουργεί μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός και προσφέρεται μόνο από ανθρώπινη ευαισθησία! Η Τράπεζα Αίματος “για το Παιδί” έχει συμβάλει στον προγραμματισμό εγχειρήσεων και θεραπειών εκατοντάδων ασθενών του Δήμου μας κατά τη διάρκεια της 10ετούς λειτουργίας της και μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση η στάση και η συμμετοχή των συμπολιτών μας, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο. Αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό μας, αφού με την πιο πολύτιμη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης, προσφέρουν ελπίδα και ζωή σε συνανθρώπους μας”, επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος και εμπνευστής του κοινωνικού έργου Θανάσης Σχίζας.

“Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στο ‘ραντεβού’ μας με τον συνάνθρωπο που έρχεται στην ανάγκη μας για επιβίωση και να του προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη και το ενδιαφέρον μας, με αυτή την πράξη ανιδιοτέλειας που ‘κοστίζει’ μόλις 10΄από τον χρόνο μας”, συμπληρώνει ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Διονύσης Κατηφόρης.

Το “παρών” από την τοπική αυτοδιοίκηση στην εθελοντική αιμοδοσία έδωσαν επίσης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ” κ. Γιώργος Μαυροειδής, που για μία ακόμη φορά στήριξε τη δράση της Ένωσης με τη διάθεση διαφημιστικού υλικού, καθώς και ο Αναπλ. Δήμαρχος Υδροδότησης και Ηλεκτροφωτισμού κ. Μαρίνος Σαρλάς.

 

Την αιμοληψία διενήργησε Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών “Π. & Α. Κυριακού”.

Επάνω