Στο Ζεφύρι στάθμευσε το ΑλφαΒητάρι του περιβάλλοντος!

Στο Ζεφύρι στάθμευσε το ΑλφαΒητάρι του περιβάλλοντος!
Στο Ζεφύρι στάθμευσε το ΑλφαΒητάρι του περιβάλλοντος!

Έξω από το Δημαρχείο της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου βρίσκεται σταθμευμένο από εχθές (06/02) το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», το σύγχρονο διώροφο λεωφορείο, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο που ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλη την Ελλάδα και έχει δημιουργηθεί με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και την εκπαίδευση στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Το… «οικολογικό – εκπαιδευτικό» λεωφορείο βρίσκεται στον Δήμο Φυλής με πρωτοβουλία του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Ε.Σ.Ε. Γιάννη Κρεμύδα από τις 28 Ιανουαρίου, εκπαιδεύοντας μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων, αλλά και πολίτες των δημοτικών ενοτήτων Άνω Λιοσίων και Χασιάς και στο Ζεφύρι, που είναι η τελευταία του στάση, θα παραμείνει έως και τις 8 Φεβρουαρίου προκειμένου όλοι οι μαθητές να μοιραστούν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

 

Ο κ. Κρεμύδας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου με τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου κ. Βασίλη Νκολαϊδη και παρακολούθησαν τον ενθουσιασμό στα πρόσωπα των μαθητών του 4ου Δημοτικού Ζεφυρίου, που έλαβαν πρώτοι ενημέρωση από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος, κυρία Ιωάννα Τσάπαλου.

«Η Ένωση Γονέων Ζεφυρίου, χαιρετίζει την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Κρεμύδα να φέρει και στην πόλη μας το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», που συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση κι εκπαίδευση των μαθητών μας γύρω από ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος κι ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες εκπαιδευτικές δράσεις, που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και θα κάνουν τη διαφορά για έναν καλύτερο κόσμο αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαϊδης.

 

Επάνω