Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το πρόγραμμα του δήμου Φυλής για ενεργειακή αυτοτέλεια!

Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το πρόγραμμα του δήμου Φυλής για ενεργειακή αυτοτέλεια!
Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το πρόγραμμα του δήμου Φυλής για ενεργειακή αυτοτέλεια!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ., σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Σταθοπούλου, παρουσιάστηκε η εισήγηση του προγράμματος ενεργειακής αυτοτέλειας από τον δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων», που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες και έχει γίνει θεσμός εδώ και 15 χρόνια.

Ταυτισμένα με τη χωματερή – τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη – είναι για πολλούς τα Άνω Λιόσια, στην Αττική. Στο τέλος του 2020, όμως, η έκταση αυτή αναμένεται να μετατραπεί σε πρότυπο ενεργειακό περιβαλλοντικό πάρκο!

Το σχέδιο προβλέπει να φυτευτούν τα 3.000 στρέμματα νεκρής γης και με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών θα δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν ρεύμα στους κατοίκους!

Ξεκινά άμεσα στον δήμο Φυλής και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, η αντικατάσταση των λαμπτήρων σε 10.000 σημεία του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED. Το ίδιο θα συμβεί και σε 76 δημοτικά κτίρια στα οποία θα τοποθετηθούν επίσης, αντλίες θερμότητας και στις στέγες φωτοβολταϊκά, με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος των πολιτών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου κατά 27 χιλιόμετρα, ενώ προτεραιότητα του Δημάρχου αποτελεί η αξιοποίηση και ανάπλαση της χωματερής των Άνω Λιοσίων. Η έκταση αυτή των 3.000 στρεμμάτων ως το τέλος του 2020 αναμένεται να μετατραπεί σε πρότυπο ενεργειακό πάρκο.

«Να γίνει ένας πράσινος δήμος και όλοι οι δημότες να έχουν δωρεάν ρεύμα»…

«Στόχος μας είναι ο Δήμος Φυλής να’ ναι πρότυπος δήμος σε όλη την Ευρώπη, να αλλάξουμε το «brandname» του δήμου, να λειτουργεί ο δήμος με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και όλοι οι δημότες από τον ήλιο να έχουν δωρεάν ρεύμα, κάτι το οποίο έχουμε ξεκινήσει και έχουμε ήδη τις πρώτες συμβάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Επάνω