Στην πρώτη γραμμή ο Δήμος Φυλής, με καθημερινές απολυμάνσεις στους χώρους ευθύνης του

Στην πρώτη γραμμή ο Δήμος Φυλής, με καθημερινές απολυμάνσεις στους χώρους ευθύνης του
Στην πρώτη γραμμή ο Δήμος Φυλής, με καθημερινές απολυμάνσεις στους χώρους ευθύνης του

Με το βλέμμα στραμμένο στον δημότη, συνεχίζονται καθημερινά και με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Φυλής για κάθε ανάγκη που προκύπτει σε σχέση με τον κορωνοϊό προκειμένου, με οργανωμένο σχέδιο, να συντελεί στην προστασία των πολιτών από τη μεταδοτικότητα του… ‘αόρατου εχθρού’.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), απολυμαίνει σε καθημερινή βάση τους χώρους ευθύνης του Δήμου, τις στάσεις και τους σταθμούς των Μέσων Μαζικής Μετακίνησης (ΜΜΕ), τα δημοτικά κτίρια, τις Πλατείες, τα Αστυνομικά Τμήματα, τον Υγειονομικό Σταθμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), καθώς και χώρους σε συνοικίες που κατοικούν ΡΟΜΑ.

Με στόχο μάλιστα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την ταχύτητα των ψεκασμών, ο Δήμος Φυλής χρησιμοποιεί οχήματα του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) που διαθέτουν κατάλληλα πιεστικά.

Εν τω μεταξύ, οι υπηρεσίες του Δήμου εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς κοινό και η εξυπηρέτηση γίνεται τηλεφωνικά και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Από την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, ο Δήμος έχει καλέσει τους δημότες να μην προσέρχονται στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ, παρά για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους. Επιπλέον, για να περιοριστούν οι συγχρωτισμοί μεταξύ των εργαζομένων και του στελεχικού δυναμικού, χρησιμοποιούνται το τηλέφωνο, οι εφαρμογές των βιντεοκλήσεων και το skype.

Για την υποστήριξη των ηλικιωμένων και των ατόμων που χρήζουν ειδικής προστασίας έχει επιστρατευτεί ήδη το Πρόγραμμα “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, το οποίο διεύρυνε τον κύκλο των υπηρεσιών που προσφέρει, με την κάλυψη επειγουσών βιοτικών αναγκών σε φάρμακα και τρόφιμα.

Βασική κατευθυντήρια γραμμή του Δήμου είναι η εφαρμογή της οδηγίας του ΕΟΔΥ “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, την οποία είχε αρχίσει να εφαρμόζει αναβάλλοντας κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση σε δημοτικούς χώρους. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς ήταν κατηγορηματικός, επισημαίνοντας ότι αυτό που πρωτεύει είναι η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας.

“Χρειάζεται αυτοπεριορισμός και αίσθημα ατομικής ευθύνης. Ο Δήμος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά για να αποδώσει η συλλογική προσπάθεια πρέπει να συμβάλει ο καθένας μας ατομικά”, τόνισε ο Χρήστος Παππούς, ο οποίος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στους αιρετούς και στους εργαζόμενους του Δήμου. “Όπως και οι υπόλοιποι λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα, αποδεικνύουν και πάλι, ότι είναι παρόντες όταν τους χρειάζονται οι συνδημότες μας!”

Επάνω