Στα ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ ο νέος οικολογικός προορισμός, που σχεδιάζει ο Δήμος Φυλής με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού

Στα ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ ο νέος οικολογικός προορισμός, που σχεδιάζει ο Δήμος Φυλής με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού
Στα ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ ο νέος οικολογικός προορισμός, που σχεδιάζει ο Δήμος Φυλής με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού

Την απολαυστική εμπειρία μιας βόλτας με άλογα, με ποδήλατα, αλλά και πεζοπορώντας, μέσα από τα μαγευτικά μονοπάτια που σχεδιάζονται να δημιουργηθούν στον μεγαλύτερο ορεινό όγκο της Αττικής, την Πάρνηθα, θα έχουν σε λίγο καιρό οι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Φυλής. Για το σχεδιασμό αξιοποίησης της… “Αράχωβας της Αττικής” αφιέρωσε χρόνο και η οικολογική εκπομπή του MEGA “ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ”.

Με έργα διάνοιξης μονοπατιών, τα οποία αναμένονται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο, αναδασώσεις, αλλά και την ανακατασκευή του παλιού Σανατόριου που θα μετατραπεί σε έναν καινούργιο χώρο αναψυχής με αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πλαγιές του βουνού πλέον δεν θα προσφέρουν μόνο μια ανάσα οξυγόνου αλλά και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και άθλησης.

Τη δέσμευση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά για την προστασία της βιοποικιλότητας με παράλληλη ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων στον ορεινό όγκο της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή, αλλά και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην Πάρνηθα, απέσπασε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί του ο δήμαρχος Φυλής και πρόεδρος του Συνδέσμου της Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ.), Χρήστος Παππούς, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοδότηση των έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Θέλουμε να διατηρήσουμε τη σχέση μας με το βουνό καθώς και να προσελκύσουμε επισκέπτες σε αυτό, αλλά και στους χώρους αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά του. Απώτερος στόχος μας είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μας που θα τονώσει τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης“, τόνισε ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς και την απόλυτη στήριξη του Υπουργείου στις προσπάθειες του Δήμου Φυλής επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός κ. Αμυράς, εκφράζοντας την πολιτική βούληση για συνέργειες του Υπουργείου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στο ζήτημα της Πάρνηθας που παραμένει πόλος Ιστορίας και Παράδοσης και πνεύμονας πρασίνου για το Λεκανοπέδιο.

Οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη ξεναγήθηκαν στα μονοπάτια της Δυτικής Πάρνηθας, το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιουλίου 2021, από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο οποίος συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, περπάτησε μαζί τους σε μονοπάτια και διαδρομές, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν, εν δράσει, ιππείς και ποδηλάτες βουνού, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τα ορειβατικά πεδία από έμπειρο αναρριχητή, ο οποίος αποκάλεσε τη Φυλή “Μέκκα” της ορειβασίας στην Αττική.

Αποσπάσματα και συνεντεύξεις από την ξενάγηση των Υφυπουργών Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Τουρισμού από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, προβλήθηκαν από την οικολογική εκπομπή του MEGA “ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ”, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.megatv.com/2021/07/18/ippikes-diadromes-kai-oreini-podilasia-stin-parnitha/

Επάνω