Στα "λευκά" ο Δήμος Φυλής - Στη μάχη με τον χιονιά τα συνεργεία του δήμου!

Στα “λευκά” ο Δήμος Φυλής – Στη μάχη με τον χιονιά τα συνεργεία του δήμου!
Στα “λευκά” ο Δήμος Φυλής – Στη μάχη με τον χιονιά τα συνεργεία του δήμου!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας “Μήδεια” που σαρώνει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα και έντυσε στα λευκά από τα ξημερώματα της Δευτέρας τον Δήμο Φυλής. Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ωστόσο συνεχίζεται το έργο της πολιτικής προστασίας του δήμου, που συντονίζει ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, με αποχιονισμό και συνεχείς ρίψεις αλατιού, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα από τον παγετό που ακολουθεί. 

Τα εκχιονιστικά οχήματα δουλεύουν ασταμάτητα από τις 5 το πρωί οπότε και ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση, ενώ από χθες, Κυριακή, έχουν διανεμηθεί επαρκείς ποσότητες αλατιού σε δημότες και όλος ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή.

Παρά το γεγονός ότι η Μήδεια “αντιστέκεται” αποκλείοντας τις αποθήκες της Περιφέρειας όπου φυλάσσονται οι τόνοι αλατιού, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης κατόρθωσε να εξασφαλίσει μια ικανή ποσότητα, προκειμένου να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις ρίψεων στους δρόμους, μέχρι αργά το απόγευμα που αναμένονται να παραληφθούν από την Περιφέρεια 7 ακόμη νταλίκες.

Αυτή την ώρα στους δρόμους βρίσκονται 8 οχήματα εκχιονιστικά και αλατιέρες, 4 bobcat και 6 JcB που έχουν επικεντρωθεί στο βόρειο τμήμα του Δήμου Φυλής όπου κι υπάρχει έντονη χιονόπτωση.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Οικονομάκης όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι ανοιχτοί, ενώ αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση προκειμένου να ανοίξουν οι παράδρομοι στη συνοικία του Πανοράματος και στον Οικισμό Γεννηματά όπου υπήρξε νωρίτερα έντονη χιονόπτωση.

Εξίσου εντατικές είναι οι προσπάθειες και στην Δημοτική Ενότητα Φυλής (Χασιά) όπου ρίχνει και το περισσότερο χιόνι.

Παρακαλούνται οι συνδημότες να τηρούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα. (Για περισσότερες πληροφορίες www.civilprotection.gr.)

Η τηλεφωνική Γραμμή του Δημότη 15691 είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση, προκειμένου οι συνδημότες που χρειάζονται βοήθεια να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Φυλής που βρίσκονται επί ποδός.

Επάνω