Σκηνικό θριάμβου και βραβεύσεις στην αποκριάτικη βραδιά των Λεωντίδων Άνω Λιοσίων

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Χαμόγελα, συγκίνηση, περηφάνια και ένα τραπέζι γεμάτο βραβεία, συνέθεσαν το ιδανικό… σκηνικό των επιτυχιών του Α.Ο. Λεωντίδες Άνω Λιοσίων στο Cafe Bar «Skiniko», όπου ο παλαιστικός σύλλογος πραγματοποίησε, το βράδυ της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου, τον αποκριάτικο χορό του, γιορτάζοντας τη δυναμική πορεία του στις παλαίστρες.

Στον απόηχο της σπουδαίας διάκρισης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών/Γυναικών, όπου η ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην ελληνορωμαϊκή πάλη, σε συλλογικό επίπεδο, η εκδήλωση απέκτησε έναν ιδιαίτερα πανηγυρικό χαρακτήρα με τη βράβευση των δεκατριών Πρωταθλητών του συλλόγου της σεζόν.

Αθλητές, προπονητές και πλήθος φίλων του Συλλόγου, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή,  παρευρέθηκαν στη χοροεσπερίδα γεμίζοντας την αίθουσα με ζεστασιά και ενθουσιασμό. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, των Αντιδημάρχων Ελένης Λιάκου, Γιώργου Αβράμη και Χρυσούλας Κουράση, των Αναπλ. Δημάρχου Γιώργου Μαυροειδή, Βασίλη Γεωργιάδη και Μαρίνου Σαρλά, που στηρίζουν πολύπλευρα το όραμα των Λεωντίδων να συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία στον αθλητισμό της πόλης.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η συγγραφέας Νατάσα Γκουτζικίδου, ενώ τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος κ. Απόστολος Ραβάνης, που ως φιλόξενος οικοδεσπότης, πλαισιωμένος από τα δραστήρια μέλη του νεοσύστατου συλλόγου, υποδέχθηκαν τον κόσμο.

Η πόλη μας ήρθε 3η σε όλη την Ελλάδα! Αυτός είναι ο σύλλογός μας!“. Με αυτά τα λόγια, ο κ. Ραβάνης στάθηκε με ιδιαίτερες ευχαριστίες και απηύθυνε συγχαρητήρια για τις πρόσφατες διακρίσεις των παλαιστών στην κορυφαία διοργάνωση της χώρας, καθώς και για τις διαχρονικές εθνικές και διεθνείς επιτυχίες τους, που, όπως τόνισε, είναι καρπός συστηματικής δουλειάς και αποτελούν όχι μόνο κίνητρο για ακόμη υψηλότερους στόχους, αλλά και δικαίωση της πολύχρονης προσφοράς της “ψυχής” της ομάδας, του coach Νίκου Αποστόλου και του προπονητή Σάββα Αποστόλου.

Τα παιδιά της πόλης μας μάχονται. Το άθλημα που επέλεξαν είναι δύσκολο γιατί απαιτεί δύναμη και τέχνη αλλά είμαι αποφασισμένος, στα παιδιά αυτά, που είναι το μέλλον μας, ο σύλλογος να προσφέρει και ήθος και παιδεία“, είπε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος, καταλήγοντας, επισήμανε το κυρίαρχο μέλημα του ίδιου και των συνεργατών του για την εξεύρεση χορηγιών που θα μπορούν να στηρίξουν τη συμμετοχή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με λόγια καρδιάς, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου “Λεωντίδες” ευχαρίστησε πρώτον απ’ όλους τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για τη διαρκή στήριξή του, όπως την ετήσια επιχορήγηση που παρέχει, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αγωνιστική πορεία των αθλητών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος, με τη μεσολάβηση του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου, ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα της 14μελούς αποστολής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στη Θεσσαλονίκη, στον εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη, του οποίου η χορηγία για το επικείμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 εξασφαλίστηκε με τη μεσολάβηση του Αντιδημάρχου Βασίλη Γεωργιάδη, καθώς και στις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής που στηρίζουν σταθερά την προσπάθεια.

Ακολούθως, ιδιαίτερα θερμός ήταν ο χαιρετισμός του πρωτεργάτη των επιτυχιών του συλλόγου και προπονητή, κ. Νίκου Αποστόλου, ο οποίος με καμάρι αναφέρθηκε στην 36ετή διαδρομή της ομάδας, από τα πρώτα της βήματα έως τις σημερινές διακρίσεις. Αναφορικά με τις επιτυχίες των αθλητών εξήγησε πως είναι αποτέλεσμα καθημερινής, σκληρής δουλειάς, επιμονής και αφοσίωσης, επισημαίνοντας ότι στόχος του συλλόγου δεν είναι μόνο οι διακρίσεις, αλλά και η διαμόρφωση σωστών, πειθαρχημένων χαρακτήρων, μέσα από τον αθλητισμό.

Κλείνοντας, ο κ. Αποστόλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και προσωπικά τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τους δημοτικούς συμβούλους για τη διαρκή τους στήριξη στους αθλητές που με ήθος και πάθος αγωνίζονται για το μέλλον και για την πόλη τους. Εμφανώς συγκινημένος και εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, ο κ. Αποστόλου κατέληξε: “Όσο μ’ έχει ο Θεός καλά, για αυτά τα παιδιά που είναι σήμερα εδώ, αλλά και για όσα πέρασαν από τον σύλλογο, θα δίνω το αίμα και την ψυχή μου – με οποιοδήποτε κόστος!

«Τα είπαν όλα ο Αποστόλης και ο Νίκος», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, επισημαίνοντας πως τους αποκαλεί με τα μικρά τους ονόματα γιατί τους συνδέει πολυετής φιλία και κοινός αγώνας. Εκφράζοντας τη βεβαιότητα για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δύναμη στα παιδιά, καλή πορεία τόσο στον αθλητισμό όσο και στις σπουδές τους. Προσδίδοντας έναν συμβολικό χαρακτήρα στη βροχερή βραδιά, ο Δήμαρχος τη χαρακτήρισε «γούρι», σημειώνοντας πως “η πρώτη εκδήλωση του Αποστόλη έγινε υπό βροχή και αυτό είναι καλός οιωνός“. Στη συνέχεια προχώρησε στην απονομή της τιμητικής πλακέτας στον χάλκινο πρωταθλητή Ευρώπης Νίκο Ιωσηφίδη για μία ακόμη διάκρισή του στο εθνικό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής κ. Σάββας Αποστόλου ευχαρίστησε θερμά όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, σημειώνοντας πως “θα αισθάνεται ικανοποιημένος αν καταφέρει να φτάσει έστω στο 30% της αξίας του πατέρα του“. Συνεχάρη τα παιδιά που διακρίθηκαν, αλλά και όλα όσα συμμετέχουν καθημερινά στις προπονήσεις, τονίζοντας πως η αλληλοστήριξη είναι το θεμέλιο των επιτυχιών. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να οδηγήσουν την ομάδα ακόμη πιο ψηλά.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Α.Ο. Λεωντίδες Άνω Λιοσίων για τη συνεχή ανοδική πορεία του και την προσφορά του στον αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης των πρωταθλητών της αγωνιστικής σεζόν, που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Ένας προς έναν οι αθλητές ανέβηκαν για να παραλάβουν τις τιμητικές διακρίσεις τους, απευθύνοντας με τη σειρά τους ευχαριστίες και ευχές για τη νέα σεζόν, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, σε μια έμπρακτη αναγνώριση των κόπων και των θυσιών τους. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος τίμησε τους Νίκο Ιωσηφίδη, Χρήστο Χατσατούροβ, Μανώλη Στάμο, Διονύση Ζουγρή, Μάνο Νικολαϊδη, Νίκο Σωτηρόπουλο, Καλαϊτζίδη Λεωνίδα, Θανάση Αθανασιάδη, Αναστάση Σίσκα, Μάξιμο Γεωργαράκη, Δημήτρη Διαμαντόπουλο, Παπάσοβ Παντελεήμονα και Σάββα Ζερζελίδη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γλέντι και στιγμές χαλάρωσης για όλη την «οικογένεια» των Λεωντίδων, επιβεβαιώνοντας πως ο σύλλογος δεν χτίζει μόνο πρωταθλητές, αλλά και δυνατούς δεσμούς που κρατούν ζωντανό το όραμα και την κοινή πορεία προς το μέλλον.

Ακολουθούν βίντεο με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της εκδήλωσης και στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά:

Χαιρετισμός του Προέδρου των Λεωντίδων Άνω Λιοσίων Απόστολου Ραβάνη

Χαιρετισμός Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

Χαιρετισμός του Προπονητή των Λεωντίδων Νίκου Αποστόλου

Χαιρετισμός του Προπονητή των Λεωντίδων Σάββα Αποστόλου

To site του Δήμου Φυλής …

📲 Εγκατάσταση στο iPhone σας

Πατήστε το κουμπί Κοινοποίηση (Share) και μετά "Προσθήκη στην οθόνη αφετηρίας".