Σημαντική απόφαση της ΕΛ.Ο.Π. για το Τουρνουά Πάλης του Ζεφυρίου!

Σημαντική απόφαση της ΕΛ.Ο.Π. για το Τουρνουά Πάλης του Ζεφυρίου!
Σημαντική απόφαση της ΕΛ.Ο.Π. για το Τουρνουά Πάλης του Ζεφυρίου!

Με απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.), το Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής / Ελευθέρας Πάλης & Γυναικών «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», που θα διεξαχθεί στις 17 Νοέμβρη – για 2η συνεχόμενη χρονιά – στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», στο Ζεφύρι, εντάσσεται στο επίσημο καλεντάρι των αγώνων της Ομοσπονδίας!

Οι πρώτες αλλαγές έγιναν: Στην αφίσα της διοργάνωσης προστέθηκε το έμβλημα της ΕΛ.Ο.Π., οι συμμετοχές έγιναν ανοικτές, οι κατηγορίες αυξήθηκαν και θα συμμετέχουν αθλητές και των τριών στυλ (ελληνορωμαϊκή, ελευθέρα ανδρών & ελευθέρα γυναικών), ενώ πλέον δεν θα μιλάμε για ένα Διασυλλογικό Τουρνουά, αλλά για ένα επίσημο Πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης!

Τι σημαίνει η απόφαση αυτή της Ομοσπονδίας…

Για το άθλημα της Πάλης, σημαίνει την αναβάθμιση του χαρακτήρα της διοργάνωσης, καθώς από Διασυλλογικό Τουρνουά Πάλης με περιορισμό στις συμμετοχές και τις κατηγορίες, ανάγεται σε «Πανελλήνιο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Πάλης» με ελεύθερη συμμετοχή συλλόγων και αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, υπό την σκέπη της Ομοσπονδίας (ΕΛ.Ο.Π.) και συνδιοργανωτή τον Δήμο Φυλής και τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου!

Για τους παλαιστές/τριες, σημαίνει μία ακόμη αγωνιστική υποχρέωση κάθε αγωνιστική σεζόν και την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τους πιθανούς τους αντιπάλους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα!

Για τους δημότες, η επισημοποίηση αυτή σημαίνει ότι, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός «κατοχυρώνεται» στον Δήμο Φυλής και θα διοργανώνεται πλέον, επίσημα και σε ετήσια βάση, στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου, με πλήθος αθλητών, προπονητών και παραγόντων να επισκέπτονται την πόλη τους!

Για το φίλαθλο κοινό, αυτό σημαίνει ότι θα απολαμβάνει θεαματικές αναμετρήσεις από ταλαντούχους Έλληνες αθλητές, που διαπρέπουν σε Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Για την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργο Μαυροειδή, τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ. Φυλής Θανάση Σχίζα και τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, αποτελεί απλά μια… δικαίωση, καθώς είναι αυτοί οι άνθρωποι που περιέβαλαν με αγάπη, πίστεψαν και ενίσχυσαν με κάθε μέσο το άθλημα της Πάλης και τους παλαιστές του δήμου!

Για την «οικογένεια» της Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, αυτό σημαίνει κάτι παραπάνω από ικανοποίηση ενός στόχου… Είναι ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητη προσφορά και εκπλήρωση ενός ηθικού χρέους, απέναντι στον άνθρωπο που άφησε το στίγμα του αναλλοίωτο στις παλαίστρες του «Σπάρτακου» και στον οποίο αφιερώνονται οι αγώνες: Τον Ντίνο Παπαγεωργίου!

«Είχαμε ανάγκη συναισθηματική, να κρατήσουμε με κάποιο τρόπο «ζωντανή» την παρουσία του Ντίνου μας στην πόλη αλλά και στον χώρο που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του υπηρετώντας το άθλημα που λάτρεψε, «σμιλεύοντας» πρωταθλητές καθημερινά και από επιλογή του τα παιδιά του Ζεφυρίου, παιδιά μιας λαβωμένης κοινωνίας! Ο Ντίνος μπήκε δυνατά σ’ αυτή την κοινωνία, επιτελώντας ένα έργο με σημαντικές κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς πέρα από την αθλητική τους καταξίωση, τους παρείχε εφόδια απαραίτητα για την υγιή τους εξέλιξη μέσα σε αυτήν, μακριά από τις όποιες δυσάρεστες προκλήσεις. Νομίζω πια, ότι η απόφαση της Ομοσπονδίας να εντάξει στο επίσημο πρόγραμμά της το Τουρνουά Πάλης «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει τη μέγιστη τιμή στη μνήμη του Δασκάλου μας, για την προσφορά του στο άθλημα της Πάλης και στα παιδιά του τόπου μας! Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου τόσο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Π., που ήταν φίλοι αγαπημένοι του Ντίνου, στους γονείς των αθλητών μου, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και μάχονται μαζί μας για την ευόδωσή της…», δήλωσε με συγκίνηση για την αναγνώριση ο προπονητής της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, Διονύσης Κατηφόρης.

Η χαρμόσυνη είδηση της σημαντικής αυτής απόφασης της Ομοσπονδίας Πάλης, ανακοινώθηκε στους γονείς και τους αθλητές κατά την χθεσινή τους προπόνηση και ο ενθουσιασμός τους εκδηλώθηκε με ένα δυνατό, με διάρκεια χειροκρότημα. «Νιώθω ότι ο Ντίνος είναι συνέχεια κοντά μας, εισπράττει την αγάπη και σίγουρα είναι πολύ περήφανος που άφησε πίσω του έναν άξιο συνεχιστή του έργου του, τον Διονύση, αλλά και για την πρόοδο που έχουν κάνει αυτά τα παιδιά. Τώρα πια είναι βέβαιο ότι δεν θα ξεχαστεί ποτέ! Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία, που έλαβε αυτή την τόσο σημαντική – για λόγους συναισθηματικούς για εμάς – απόφαση, αλλά και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που στήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτή και κάθε μας πρωτοβουλία», τόνισε και ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Νικολαϊδης.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής / Ελευθέρας Πάλης & Γυναικών «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», η συμμετοχή των αθλητών των Συλλόγων, όπως και η είσοδος των επισκεπτών, θα είναι ΔΩΡΕΑΝ!!!

Επάνω