Σε πίστα κυκλοφοριακής αγωγής μετατράπηκαν οι παλιές μπασκέτες στο Ζεφύρι!

Σε πίστα κυκλοφοριακής αγωγής μετατράπηκαν οι παλιές μπασκέτες στο Ζεφύρι!
Σε πίστα κυκλοφοριακής αγωγής μετατράπηκαν οι παλιές μπασκέτες στο Ζεφύρι!

Ένας νέος, σύγχρονος χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας δημιουργήθηκε στο Ζεφύρι, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάση Σχίζα. Έχοντας την απόλυτη συγκατάθεση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο αντιδήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των κατοίκων για ανακατασκευή του εγκαταλειμμένου γηπέδου μπάσκετ, στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Παύλου Μπακογιάννη, καθώς οι εγκαταστάσεις του δεν εξυπηρετούσαν πλέον τις ανάγκες για άθληση των νέων της περιοχής, που προτιμούν να επισκέπτονται τα προαύλια των σχολείων τους για να εξασκούν το αγαπημένο τους άθλημα.

Έτσι, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η εικόνα της γειτονιάς αναβαθμίστηκε, οι παλιές μπασκέτες αποσύρθηκαν και πλέον το γήπεδο απέκτησε νέα μορφή και λειτουργικότητα.

Οι εργασίες ανακατασκευής του χώρου αφορούν στην αποκατάσταση του φθαρμένου εδάφους με ελαστομερή ακρυλική επίστρωση, επισκευή της περίφραξης και γραμμογράφηση του δαπέδου με διαδρομές που αναπαράγουν τη μικρογραφία ενός οδικού δικτύου (πλατείες, θέσεις πάρκινγκ, σήματα ΚΟΚ, κ.λ.π.) και θα ολοκληρωθούν με την αντικατάσταση των πλακών πεζοδρομίου στην είσοδο.

Με απλές, έξυπνες παρεμβάσεις, η ακατάλληλη για άθληση έκταση μετατράπηκε σε μία όμορφη πίστα κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και έναν νέο τόπο συνάντησης για όλες τις ηλικίες. Μέσα σ’ αυτόν τον καλαίσθητο χώρο, οι μικροί οδηγοί ποδηλάτων θα μπορούν να περιηγηθούν στις γραμμογραφημένες περιοχές, να εκπαιδευτούν, να παίξουν και βέβαια να λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι πολίτες.

“Η εξοικείωση με την κυκλοφοριακή αγωγή από μικρή ηλικία, είναι διαπιστωμένο ότι αποδίδει περισσότερο στην απόκτηση σωστής και τυπικής οδικής συμπεριφοράς. Η σκέψη να μετατραπεί ο χώρος σε μια μικρή πλατεία κυκλοφοριακής αγωγής, όπου οι συνοδοί των ανηλίκων θα μπορούν παράλληλα με τις κοινωνικές τους συναναστροφές να απολαμβάνουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, συνδυάστηκε με την παρότρυνση των κατοίκων να δημιουργήσουμε έναν χώρο ασφαλή για τους νέους της γειτονιάς”, δήλωσε στο #gavata.news ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, καταλήγοντας: “Αφού το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας, οφείλουμε να τους δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να προετοιμάζονται σωστά γι’ αυτό!”

Η ανάπλαση μιας ακόμη κοινόχρηστης έκτασης στην καρδιά του Ζεφυρίου, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενείται πλήθος δημοτών και επισκεπτών για την παραδοσιακή γιορτή των “Τσίπουρων” που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, αναμένεται να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό για ευχάριστους οικογενειακούς περιπάτους κατά την περίοδο της καραντίνας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διαμόρφωση του χώρου έχει μελετηθεί έτσι ώστε να μην επηρεάζει την πραγματοποίηση ανάλογων εκδηλώσεων, αλλά ούτε και να εμποδίζει μελλοντικά μια πιθανή κατασκευή στον χώρο.

Η “μεταμόρφωση” του παλιού γηπέδου μπάσκετ, μέσα από τις εικόνες που ακολουθούν:

 

 

Επάνω