Σε "οικογενειακό" κλίμα η κοπή της πίτας της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου!

Σε “οικογενειακό” κλίμα η κοπή της πίτας της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου!
Σε “οικογενειακό” κλίμα η κοπή της πίτας της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου!

Σε κλίμα ζεστό, οικογενειακό, άκρως γιορτινό κι ευχάριστο, τελέστηκε η κοπή της πίτας της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου, ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανίων, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό της τελετής, οι επίσημοι προσκεκλημένοι κλήθηκαν να δώσουν τις ευχές τους, κόβοντας από ένα κομμάτι το οποίο πρόσφεραν με… “αιτιολογημένες” αφιερώσεις, καλύπτοντας με αυτές όλο το φάσμα του κοινωνικού ιστού της περιοχής.

Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, εκπροσώπων του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, καθώς και κατοίκων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή τελετή εκκίνησης της νέας χρονιάς, με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου. 

Στα κομμάτια που αφαιρέθηκαν από τους εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής και των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, οι αφιερώσεις ήταν άλλοτε προβλέψιμες, άλλοτε ανατρεπτικές και άλλοτε συγκινητικές, μα σίγουρα εκείνες που επικράτησαν, οι πιο ελπιδοφόρες, αφορούσαν στα παιδιά του Ζεφυρίου, που είναι και το πιο… γλυκό “κομμάτι” κάθε τόπου!

Η πίτα ευλογήθηκε από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας, πατήρ Άγγελο Κανέλλο, συνεπικουρούμενος από τον δεύτερο ιερέα του Ναού π. Φάνη Θεοφάνη. Ο π. Άγγελος έκοψε για την Εκκλησία το πρώτο κομμάτι της πίτας και το αφιέρωσε στον εορτάζοντα π. Φάνη, ενώ “δικαιολόγησε” την αφαίρεση ενός δεύτερου κομματιού από την πίτα, που αφιέρωσε στους ευεργέτες του διευρυμένου Δήμου Φυλής, καθώς, όπως με χιουμοριστική διάθεση παραδέχθηκε “ο παππάς ευλογάει δυο φορές τα γένια του”! 

Το τελετουργικό μέρος της εκδήλωσης συντόνιζε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, που κάλεσε τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού να απευθύνει τις ευχές του στους πολίτες του Ζεφυρίου.

Ο Δήμαρχος ευχόμενος για τη νέα χρονιά υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και ελπίδα για το καλύτερο, έκοψε το κομμάτι για “το Ζεφύρι της καρδιάς του”, παραδίδοντάς το με αφιέρωση στην Πρόεδρο της κοινότητας Ταξιαρχία Λαθουράκη.

Σειρά είχε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος συνόδευσε την αφιέρωση του κομματιού σε δύο υπαλλήλους του Δήμου, σ’ έναν πρώην και σε έναν εν ενεργεία, που νοσηλεύονται με προβλήματα υγείας και ευχήθηκε για τη σύντομη επάνοδό τους.

Το επόμενο κομμάτι αφαίρεσε η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, που το αφιέρωσε με τη σειρά της στον “πανταχού παρών” – όπως τον χαρακτήρισε – στις ανάγκες των Ζεφυριωτών, Αντιδήμαρχο του Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν ασθενείς και αναξιοπαθούντες δημότες, αλλά και με σημαντικό έργο κοινωνικής προσφοράς ως ιδρυτής της “Τράπεζας Αίματος για το Παιδί”, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, απηύθυνε ευχές για αγάπη, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά, αφιερώνοντας το κομμάτι του στον 9χρονο αναξιοπαθούντα Παναγιώτη Ν., για τον οποίο πασχίζει από τη βρεφική του ηλικία και σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ζεφυρίου, να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, με την ελπίδα σύντομα να ενταχθεί στην κοινωνία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής Γιώργος Ραφτέλης, αφιέρωσε το κομμάτι που του αναλογούσε “στον άνθρωπο που αγωνίζεται καθημερινά για τους πολίτες του Ζεφυρίου, της Χασιάς και των Άνω Λιοσίων, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού”, με την ευχή “να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίσει να φέρνει έργα στον τόπο και να είναι τόσο αποτελεσματικός”.

 

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, ευχόμενος για υγεία και ευημερία, αφιέρωσε το κομμάτι που αφαίρεσε από την πίτα σε όλα τα παιδιά της πόλης και το παρέδωσε σε παιδάκι που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πρόνοιας Απόστολος Βαδεβούλης, αφιέρωσε το κομμάτι του στη νεολαία του Ζεφυρίου, που δεν εγκαταλείπει την πόλη της και αγωνίζεται γι’ αυτήν.

Ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Διονύσης Κατηφόρης, αφιέρωσε το κομμάτι από την πίτα της δημοτικής ενότητας “στους αθλητές του Ζεφυρίου, που μέσα από τις επιτυχίες τους κάνουν την πόλη υπερήφανη!”, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, συμβάλλοντας άλλωστε και ο ίδιος σε αυτές μέσα από το έργο που επιτελεί ως προπονητής της ομάδας Πάλης του Ζεφυρίου.

Ο Τοπικός Σύμβουλος Ζεφυρίου Σωτήρης Τσουκαλάς, με τη σειρά του, αφιέρωσε το κομμάτι του σε όλους τους συμμετέχοντες παρευρισκομένους στην εθιμοτυπική εκδήλωση κοπής της πίτας.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος, αφιέρωσε το κομμάτι του στους εργαζόμενους του δήμου, που σε έκτακτες καταστάσεις – όπως σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων – βρίσκονται με ιδιαίτερο ζήλο για προσφορά στην υπηρεσία των συμπολιτών τους.

 

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φυλής Γιώργος Αβράμης, αφιέρωσε το κομμάτι του στους άπορους του Δήμου Φυλής με την προτροπή να είναι πάντα στη σκέψη και να έχουν τη συμπαράσταση όλων. Απευθυνόμενος στους Ζεφυριώτες, ο κ. Αβράμης δήλωσε ότι είναι πολύ τυχεροί που περιβάλλονται με τόση αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο από τους ανθρώπους που όρισαν να τους εκπροσωπούν, τον Θανάση Σχίζα, τον Γιάννη Μαυροειδάκο και τους εκπροσώπους του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ιδιαίτερη… “αδυναμία” του Δημάρχου Χρήστου Παππού στην πόλη του Ζεφυρίου!

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής Γιώργος Μαυροειδής αποδίδοντας τις καθιερωμένες ευχές, έκανε για μία ακόμη φορά “τη διαφορά”, αφιερώνοντας το κομμάτι της πίτας στην ιδιαιτέρα γραμματέα του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου, την κυρία Δέσποινα Πέτρου, για την εργατικότητα και την αφοσίωσή της στον Αντιδήμαρχο.

Ο Πρόεδρος της β΄/θμιας Ε.Σ.Ε. Νίκος Χατζητρακόσιας, αφιέρωσε το κομμάτι του στον Προϊστάμενο των δημοτικών υπαλλήλων του Ζεφυρίου, για την προθυμία με την οποία ανταποκρίνεται με το συνεργείο του στις εργασιακές του υποχρεώσεις.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού και Ύδρευσης Μαρίνος Σαρλάς, αφιέρωσε το κομμάτι του στους δημότες του Ζεφυρίου που έδωσαν στη διοίκηση την ισχυρή εντολή να συνεχίσει το έργο του Δημάρχου.

Ο Αναπλ. Δήμαρχος Γιώργος Κρητικός, ευχόμενος υγεία, αγάπη και ασφάλεια και εθνική ησυχία για όλους τους πολίτες, αφιέρωσε το κομμάτι του στον π. Άγγελο Κανέλλο ως εκπρόσωπο του τοπικού κλήρου.

Με έναν ευφυή συνειρμό και προκαλώντας την εύθυμη διάθεση των παρευρισκομένων, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σονίδης αφιέρωσε “δικαιωματικά” το κομμάτι της πίτας που κόπηκε ανήμερα του εορτασμού των Φώτων, στον Αναπληρωτή Δήμαρχο Μαρίνο Σαρλά λόγω των αρμοδιοτήτων του σε θέματα… Ηλεκτροφωτισμού!

Ο  Τοπικός Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Μιχάλης Ζουρίδης αφιέρωσε το δικό του κομμάτι στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, προσφέροντάς το στον αρμόδιο Αναπλ. Δημάρχου Γιώργο Αντωνόπουλο. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου Βασίλης Νικολαϊδης, αφιέρωσε το κομμάτι της βασιλόπιτας στους μαθητές του Ζεφυρίου, ευχόμενος να έχουν πάντα επιτυχίες στην εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου Ηλίας Αθανασόπουλος, αφιέρωσε το κομμάτι του στον αναπλ. Δήμαρχο Τόλη Βαδεβούλη, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, με τον οποίο είχαν για πολλά χρόνια μια αγαστή συνεργασία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου “Χορέψετε Χορέψετε” Αρβανιτογιάννη Ζωή, αφιέρωσε το κομμάτι της στις γυναίκες και στα παιδιά του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Ζεφυρίου Βασίλης Θεοδωρόπουλος, αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας σε όλους τους Πελοποννήσιους Αντιδημάρχους, με… κοντινότερο εκπρόσωπο για να το παραλάβει, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου (Δ.Α.Σ.) Ζεφυρίου Σωκράτης Σταυρόπουλος, αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στους προπονητές και στα παιδιά του Δ.Α.Σ..

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου Γιώργος Ρουκουνιώτης, αφιέρωσε το κομμάτι του στον Πρόεδρο της Ένωσης Βασίλη Νικολαϊδη, για την άριστη συνεργασία τους στο έργο που έχουν αναλάβει για τα σχολεία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Ζεφυρίου Αθηνά Μιχαλοπούλου, αφιέρωσε το κομμάτι της σε μια μαθήτρια του Λυκείου που ταλαιπωρήθηκε, όπως είπε,το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίος, εκ μέρους των εργαζομένων της δημοτικής ενότητας, κλήθηκε να ευχηθεί το… “θηρίο” – όπως χαρακτηριστικά προσφωνήθηκε από τον κ. Μαυροειδάκο – ο επί πολλών ετών προσφοράς υπηρεσιών δημοτικός υπάλληλος Κώστας Σταυρόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι σε όλους τους συναδέλφους του και στους Αντιδημάρχους. 

Μετά το πέρας της τελετής, στον κόσμο προσφέρθηκαν κομμάτια πίτας, χυμοί και αναψυκτικά, ενώ για τον τυχερό που θα πετύχαινε το φλουρί, προβλέφθηκε ένα καλάθι με ποτά.

Επάνω