Σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια ακμάζει η... "παλαιστική φυλή"!

Σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια ακμάζει η… «παλαιστική φυλή»!
Σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια ακμάζει η… «παλαιστική φυλή»!

Μία νέα… «φυλή» που ακμάζει στον Δήμο Φυλής, η «παλαιστική φυλή» των δύο ιστορικών αθλητικών Συλλόγων Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου και Α.Ο. Λεωντίδες Άνω Λιοσίων, έκανε την εμφάνισή της το Σάββατο (02/06) στη Λάρισα, στο Πανελλήνιο Παιδικό Πρωτάθλημα Πάλης 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Α.Κ. Νεάπολης, εκδηλώνοντας έντονα τις… «κατακτητικές» προθέσεις της στα ταπί!

Με την κατάταξη των δύο Συλλόγων στην πρώτη 5αδα (!) της ομαδικής βαθμολογίας, που προκύπτει από τη συγκέντρωση μεταλλίων και θέσεων στο Πρωτάθλημα, το νέο αίμα των παλαιστών της ελληνορωμαϊκής του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, απέδειξε περίτρανα ότι το άθλημα της Πάλης στον Δήμο Φυλής είναι υπολογίσιμο και πολλά υποσχόμενο για το μέλλον του τοπικού αθλητισμού.

Σε σύνολο 20 παλαιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα, ο παλαιστικός Σύλλογος των Άνω Λιοσίων, Α.Ο. Λεωντίδες, ολοκλήρωσε στην 4η θέση, με 34 βαθμούς που του πρόσφεραν με τις διακρίσεις τους οι 11 αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση, ισοβαθμώντας μάλιστα με τον Θησέα Περιστερίου που κατετάγη στην 3η θέση! Ανάλογη και η επιτυχία του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, που σκαρφάλωσε με την 7μελή αποστολή του στην 5η θέση, γεγονός που μαρτυρά ότι η ομάδα πάλης του Ζεφυρίου – πιο δυνατή από ποτέ – ήρθε… για να μείνει!

Η νέα γενιά των παλαιστών του Δ. Φυλής, υπόσχεται πολλά…

Οι αθλητές των δύο Συλλόγων του Δήμου Φυλής που ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι για… την επιτυχία, με πούλμαν που τους παραχώρησε ο Δήμος, συμμετείχαν στους αγώνες με εξαιρετικές εμφανίσεις, έβγαλαν σιγουριά και μαχητικότητα στο ταπί κι εντυπωσίασαν με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις. Συγκεκριμένα, οι διακριθέντες αθλητές στο Πανελλήνιο Παιδικό Πρωτάθλημα ήταν:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ, τέσσερα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Ζάβαλης Ιωάννης, Αθανασίου Χρήστος, Γρίβας Ορφέας, Ράπτης Γιώργος και Σαμουρκασίδης Γιώργος, ενώ στην 8άδα κατετάγησαν οι Παπαδόπουλος Χαράλαμπος, Κοσιφόπουλος Στέφανος, Βασιλάκος Παναγιώτης, Κουτσογλίδης Δημήτρης, Μπαλτζόγλου Αχιλλέας, Κοσιφόπουλος Νικόλας.

Η αποστολή των Λεωντίδων με τον προπονητή τους, Σάββα Αποστόλου

*** Εκτός από τις επιτυχίες των μικρών αθλητών του Συλλόγου, λίγες ώρες αργότερα προστέθηκε μία ακόμη κατάκτηση: Χρυσό μετάλλιο για τον Μιχάλη Ιωσηφίδη στα 97 κιλά Εφήβων, στο διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στη Ρουμανία 1 – 3/06, επικρατώντας του Βούλγαρου πρωταθλητή σε έναν συγκλονιστικό τελικό με 9-0! Με την καθοδήγηση του προπονητή του Νίκου Αποστόλου, που είναι δίπλα του σε όλες τις επιτυχίες του, σημείωσε συνολικά 3 νίκες επί ισχυρών αντιπάλων και έδειξε πως είναι σε πολύ καλό δρόμο, ενόψει της συμμετοχής του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων.

ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.Α.Σ. ΖΕΦΥΡΙΟΥ οι κατακτήσεις ήταν εξίσου σημαντικές, αφού δύο παλαιστές του κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό και να «φλερτάρουν» με το χρυσό, έχοντας μάλιστα και οι δύο πολύ σύντομη διαδρομή στο άθλημα. Η 7μελής αποστολή των αθλητών του Διονύση Κατηφόρη, έφερε 3 ασημένια μετάλλια από τους Δημήτρη Ψύχα, Μάνο Νικολαϊδη και Ευτύχη Τέσσα και ένα χάλκινο από τον Παναγιώτη Αθανασιάδη, ενώ στην 8άδα κατετάγησαν οι Ιωσήφ Συρόπουλος, Άγγελος Λέχος και Θάνος Κοσμάς.

Η αποστολή του Δ.Α.Σ. με τον προπονητή τους, Διονύση Κατηφόρη

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοση των αθλητών του, ο προπονητής τους Διονύσης Κατηφόρης μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για την προσπάθειά τους: «Μόνο που τα βλέπω να αγωνίζονται σαν λιοντάρια στο ταπί κι ενώ για τις ανάγκες του ταξιδιού έχουν ξυπνήσει χαράματα και είναι ταλαιπωρημένα, με κάνει να νιώθω διπλά υπερήφανος γι’ αυτά τα παιδιά, γιατί δουλεύουν σκληρά γι΄αυτές τις διακρίσεις τους και χαίρονται όταν αποζημιώνονται! Είναι ακριβώς αυτό το μήνυμα που προάγει η Πάλη και νιώθω καλά με τον εαυτό μου που κατάφερα να τους το περάσω. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί ενώ είναι πολύ μικρά (ηλικιακά) το κατόρθωμά τους να οδηγήσουν τον Σύλλογο στην κορυφή, είναι πολύ μεγάλο!»

Μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα των αγώνων, που επιβεβαιώνουν την άποψη του προπονητή τους:

Σχόλια
Επάνω