Σε εξέλιξη τα έργα διαφύλαξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Φυλής

Σε εξέλιξη τα έργα διαφύλαξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Φυλής
Σε εξέλιξη τα έργα διαφύλαξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Φυλής

Τα κληροδοτήματα των παλαιότερων γενιών, η πολιτιστική κληρονομιά ενός τόπου, μέρος της οποίας είναι οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, είναι μοναδική και αναντικατάστατη και επιφορτισμένος με την ευθύνη της διατήρησης και διαφύλαξης της, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς πραγματοποίησε αυτοψία στα έργα που είναι σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης, στην Ιερά Μονή της Ντάρδιζας, καθώς και στα έργα στον Άγιο Νικόλαο.

Ικανοποιημένος από τους εντατικούς ρυθμούς που εξελίσσονται τα έργα ανάδειξης και συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, ο Δήμαρχος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της υλοποίησής τους: «Η ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι ένα μεγάλο, στοχευμένο αναπτυξιακό έργο που εντάσσεται σε ένα πολύεπίπεδο σχέδιο δράσεων για την αναβάθμιση του Δήμου μας. Αναδεικνύουμε τα μοναστήρια και τις εκκλησίες μας και αξιοποιούμε για πρώτη φορά ένα μεγάλο κεφάλαιο που διαθέτει ο τόπος μας. Επενδύουμε στον θεματικό –εν προκειμένω θρησκευτικό- τουρισμό και ανοίγουμε νέους ορίζοντες με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο έργο που το σχεδιάσαμε εξαρχής, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του και τώρα το κάνουμε πράξη τηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας.»

Τον Δήμαρχο συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Θανάσης Σχίζας, υπεύθυνος της Υπηρεσίας του Δήμου που εκπόνησε και εκτελεί τη μελέτη, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων: «Τα έργα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και ήδη, στην Ι.Μ. Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης έχει αποξηλωθεί η άσφαλτος, έχει βελτιωθεί η κλίση και έχει επιστρωθεί με ειδικό αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι, ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης. Στον Άγιο Νικόλαο έχει εξομαλυνθεί το έδαφος και έχει πεζοδρομηθεί η περιοχή ενώ ανάλογες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και στην Ι.Μ. Ντάρδιζας.» 

Είναι σημαντικό επίσης να τονίσουμε ότι εκτός από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, των εκκλησιών και των μοναστηριών, γίνεται εξωραϊσμός των μονοπατιών και των δρόμων που τα συνδέουν, ηλεκτροφωτίζεται η περιοχή και τοποθετείται σήμανση. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σχόλια
Επάνω