Σε εξέλιξη τα έργα ασφαλτόστρωσης σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Χασιά

Σε εξέλιξη τα έργα ασφαλτόστρωσης σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Χασιά
Σε εξέλιξη τα έργα ασφαλτόστρωσης σε Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Χασιά

Με συνέπεια στις δεσμεύσεις του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο Οκτώβρης είναι μήνας πυρετωδών εργασιών για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και οδών του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνηση πεζών και η ασφαλής κίνηση οχημάτων στους δρόμους της πόλης, διευκολύνοντας έτσι την καθημερινότητα των πολιτών.

Εφαρμόζοντας πιστά την προτροπή του Αισχύλου «έργω κ’ ουκέτι μύθω» (έργα και όχι λόγια), η διοίκηση «μιλάει» με 60 χλμ ασφαλτοστρώσεων δρόμων – μέχρι σήμερα και επί της θητείας του Δημάρχου Χρήστου Παππού – σε όλες τις δημοτικές ενότητες και συνοικίες του Δήμου Φυλής, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ασφαλτοστρωθεί περίπου 114 χλμ δρόμων (!), χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλτοστρώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο μεγάλων έργων όπως η ανάπλαση του Κέντρου των Άνω Λιοσίων, η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής και τα έργα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

 

Ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έργο ασφαλτόστρωσης 54 δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου και 22 στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, συνολικού μήκους 11 χιλιομέτρων.

Τα συνεργεία του εργολάβου ξεκίνησαν στο Ζεφύρι από την οδό Δράκου Κόγκα, όπου τις προηγούμενες μέρες φτιάχτηκε και η πρώτη παιδική χαρά  στη γειτονιά και κατόπιν θα μετακινηθούν στη Δημοτική Ενότητα Φυλής.

Χρηματοδοτούμενο με πόρους του Δήμου, το συγκεκριμένο έργο βασίστηκε σε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, η οποία έλαβε υπόψιν αιτήματα πολιτών και προτάσεις των τοπικών Αντιδημάρχων Γιάννη Μαυροειδάκου και Σπύρου Μπρέμπου, των Τοπικών Συμβουλίων Ζεφυρίου και Φυλής και των Δημοτικών Συμβούλων που προέρχονται από τις συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες.

Τον συντονισμό και την επίβλεψη του έργου έχει αναλάβει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, ενώ στην ωρίμανσή του συνέβαλαν οι Διευθύνσεις Τεχνικών, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, με την αρωγή του Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου, Γιάννη Λιάκου.

Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι στις προτεραιότητες της ενίσχυσης των αναπτυξιακών υποδομών της πόλης του Ζεφυρίου, με ιδιαίτερη μέριμνα από τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ. Φυλής κ. Σχίζα και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ζεφυρίου κ. Μαυροειδάκο, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στο βόρειο τμήμα της πόλης, όπου και τα αιτήματα των πολιτών ήταν αυξημένα.

Στο πλαίσιο αυτού του εκτεταμένου προγράμματος, που είναι πρωτοφανές στα χρονικά του Δήμου, εντάσσονται και τα έργα ασφαλτόστρωσης που εξελίσσονται στη συνοικία του Αγίου Νικολάου, στα Άνω Λιόσια, με διανοίξεις και αποκαταστάσεις ασφαλτοτάπητα, από τα οποία προέρχονται και οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες:

Επάνω