Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2019 οι Νεάνιδες του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ Άνω Λιοσίων!

Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2019 οι Νεάνιδες του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ Άνω Λιοσίων!
Πρωταθλήτριες Ελλάδος 2019 οι Νεάνιδες του Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ Άνω Λιοσίων!

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στην κορυφή της Ελλάδας, ανέβασαν για πολλοστή φορά τον προπονητή τους Ανδρέα Χριστοδουλάκη δοξάζοντας τον ιστορικό παλαιστικό Σύλλογο Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ των Άνω Λιοσίων, αλλά και ολόκληρο τον Δήμο Φυλής, οι Νεάνιδες της γυναικείας πάλης!

Οι μεγάλες επιτυχίες για το άθλημα της Πάλης στον Δήμο Φυλής συνεχίζονται… Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων 2019 (στις Νεάνιδες), που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», στο Ζεφύρι, ο παλαιστικός σύλλογος στο γυναικείο στυλ πάλης, Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ!

Τα «πύρινα κορίτσια» του κ. Ανδρέα Χριστοδουλάκη, διατήρησαν το πολυετές σερί των πρωταθλημάτων Ελλάδος που παραδοσιακά πλέον κατακτά ο Σύλλογος, επικρατώντας σε δυναμικές αναμετρήσεις και σε ένα Πρωτάθλημα υψηλών αγωνιστικών απαιτήσεων, με σκληρό ανταγωνισμό και αθλητικά καταξιωμένες αντιπάλους, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει επιστροφή από τον δρόμο που εδώ και δεκαετίες έχουν ανοίξει προς την κορυφή!

Οι αθλήτριες οι οποίες κατόρθωσαν να αποσπάσουν μετάλλια (2 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα) και να διαμορφώσουν την τελική βαθμολογία των 17 βαθμών για τον Σύλλογό τους, με 2ο στο βάθρο των πρωταθλητών τον Εύοσμο Μακεδόνες (11β.) και 3ο τον Δημοκρίτειο Κομοτηνής (10β.) σύμφωνα με την συγκεντρωτική βαθμολογική κατάταξη των αγώνων, είναι οι:

ΔΕΜΙΡΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (55 κ.) χάλκινο

 

ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΟΒΑ ΖΩΗ (57 κ.) χρυσό

 

ΤΕΛΙΑΝΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (59 κ.) χρυσό

ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (59 κ.) ασημένιο

 

ΜΠΟΥΡΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (68 κ.) ασημένιο

ΚΑΒΑΘΑ ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ (68 κ.) χάλκινο

 

ΜΑΚΡΙΔΗ ΜΑΡΙΑ (72 κ.) ασημένιο

Ο «Αγώνας του Πρωταθλήματος» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συγκλονιστική αναμέτρηση της Μαρίας Μακρίδη με την εξίσου σπουδαία παλαίστρια Αμπατζή Χριστίνα – Μαρία, του Συλλόγου «Ευκαρπία». Ένας αγώνας που ήταν για πολύ… «γερά νεύρα» και στον οποίο επικράτησε η… ψυχραιμότερη, καθώς οι τεχνικές ικανότητες και η μαχητικότητα των δύο αθλητριών, έκριναν κυριολεκτικά στο τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου την νικήτρια του αγώνα, την αντίπαλο της ταλαντούχας παλαίστριας των «Ευπυρίδων»! Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι η Μαρία Μακρίδη, συμμετείχε με υπογραφή του προπονητή και των γονέων στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, καθώς τόσο ηλικιακά, όσο και σε κατηγορία βάρους, μειονεκτούσε έναντι των αντιπάλων της! Αυτή την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο δάσκαλός της, παροτρύνοντάς τη να δηλώσει συμμετοχή, η Μαρία την ανταπέδωσε με την κατάκτηση ενός αργυρού μεταλλίου!

Χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του αγώνα:

 

Η ώρα της «στέψης» του Πρωταθλητή…

Η συγκίνηση του προπονητή των Ευπυρίδων κ. Αντρέα Χριστοδουλάκη ήταν ιδιαίτερα εμφανής, όταν καταχειροκροτούμενος στην κορυφή του βάθρου παραλάμβανε για μία ακόμη φορά το Κύπελλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στις Νεανίδες, που του πρόσφεραν γενναιόδωρα οι αθλήτριές του!

Όπως ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε στο #gavata.news, μετά τη σπουδαία αυτή επιτυχία: «Έχω μια νέα ομάδα, με νέα παιδιά, που δουλεύουν όλα με την πίστη και ελπίδα να σταθούν δυναμικά στο Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο και ελπίζω πως κάποια απ’ αυτές θα πάει και στην Ολυμπιάδα του 2024! Δουλεύουμε σκληρά και θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Κοιτάμε μπροστά! Είναι σημαντικό να τονίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας με τη διοίκηση του Δήμου Φυλής, που είναι βασικός παράγων αυτών των επιτυχιών!»

Ο πρόεδρος του Πρωταθλητή Συλλόγου «Α.Ο. ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ» Άνω Λιοσίων, κ. Γιώργος Βαστάκης, αρκέστηκε στο να… «προσυπογράψει» την τοποθέτηση του προπονητή των επιτυχιών, δίνοντας με τη σειρά του ιδιαίτερη έμφαση στην αμέριστη βοήθεια και στήριξη που έχει η ομάδα από τον Δήμαρχο Φυλής και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», καθοριστικός εξίσου ρόλος για τις επιτυχίες που σημειώνει η Πάλη στον Δήμο Φυλής: «Ως πρόεδρος του Δ.Σ., θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση του Δήμου, τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο του νομικού προσώπου «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», Γιώργο Μαυροειδή, γιατί σε ό,τι κι αν τους έχουμε ζητήσει, δηλώνουν «παρών»!!!

Σχόλια
Επάνω