Προπαγάνδα εκφυλισμού στα Γυμνάσια της χώρας με... εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας!

Προπαγάνδα εκφυλισμού στα Γυμνάσια της χώρας με… εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας!
Προπαγάνδα εκφυλισμού στα Γυμνάσια της χώρας με… εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας!

Για όσους νιώσατε ανακούφιση από την απόσυρση του Φίλη και πιστέψατε ότι θα λυτρωθεί από τις “καινοτόμες” αντιλήψεις του ο ευαίσθητος τομέας της Παιδείας, σας έχω νέα: Η διαστροφή των διαδόχων του είναι άνευ προηγουμένου και ανησυχητικά επικίνδυνη!

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους καθηγητές των Γυμνασίων της χώρας και τους ζητά να διοργανωθούν στα Γυμνάσια (να θυμίσω ηλικίες μαθητών: 13 – 15 ετών) ενημερωτικές δράσεις και δραστηριότητες, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται και 12 ενότητες που αφορούν τη σεξουαλική αναζήτηση και συζήτηση! Οι ενότητες με τίτλους:

 1. Σωματικές αλλαγές στην εφηβεία
 2. Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο
 3. Αποδομώντας τα Έμφυλα Στερεότυπα
 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα των Γυναικών
 5. Φύλο
 6. Σεξουαλικός Προσανατολισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα
 7. Έμφυλα Στερεότυπα και Στερεότυπα με βάση το Φύλο στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία
 8. Έμφυλη Βία
 9. Ενδοοικογενειακή Βία
 10. Βία κατά των Γυναικών
 11. Ομοφοβία
 12. Τρανφοβία στην κοινωνία και στο σχολείο

Η σχετική εγκύκλιος εκδόθηκε στα πλαίσια του θεσμού της “Θεματικής Εβδομάδας” και της “Αειφόρου Αναπτύξεως” (“Εωσφόρου Αναπτύξεως” θα την τιτλοφορούσα εγώ!) στις 23/12/16, με τον χαρακτήρα μάλιστα του… κατεπείγοντος! Εσείς που ακόμα δεν έχετε αντιληφθεί κάτι το μεμπτό, κατά την ανάλυση των θεματικών ενοτήτων θα διαπιστώσετε το μεγαλείο της διαστροφής των εισηγητών της εγκυκλίου…

Ξεκινώντας με ερμηνευτικές παρατηρήσεις, στη 12η ενότητα συναντάται ο όρος “τρανφοβία” που – καθώς δεν θα τον βρείτε σε λεξικό – σημαίνει σε απλά ελληνικά “ανωμαλοφοβία”! Στη 2η ενότητα οι ομολογουμένως ευρηματικοί συντάκτες της εγκυκλίου ανακάλυψαν μία διάκριση: Αυτή του “βιολογικού” από το… “κοινωνικό” φύλο! Δηλαδή, δεν φέρουμε απαραίτητα στην κοινωνία το φύλο γέννησης! Στην 3η ενότητα θα κληθούν, τα παιδιά των ηλικιών που προαναφέραμε, να “αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα”. Κοινώς να… διαλύσουν την από αιώνων δεδομένη αντίληψη για τις διαφορές των δύο φύλων! Στην συγκεκριμένη ενότητα είναι ευδιάκριτη η ισοπέδωση κάθε διαχωριστικής γραμμής ή ιδιαιτερότητας ανάμεσα στα δύο φύλα, σε βαθμό που αγγίζει τα όρια της σύγχυσης.

Με λίγα λόγια, τα παιδιά θα διδαχθούν πως η μοναδική διαφορά ανάμεσα στα 2 φύλα είναι η γνωστή… ανατομική διαφορά! Εκτός κι αν με νεότερη εγκύκλιο, έρθουν να καταρρίψουν και αυτή τη γνώση… Τι να πω πια!

Σε βοηθητικό υλικό και δραστηριότητες που διέθεσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το συγκεκριμένο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ πρόγραμμα με θέμα “Σώμα και Ταυτότητα”, προτείνονται και κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να τεθούν προς συζήτηση. Πάρτε μία γεύση:

 • Γιατί σκεφτόμαστε διαφορετικά για τα κορίτσια και διαφορετικά για τα αγόρια; Έτυχε ποτέ να θέλουμε να κάνουμε κάτι που θεωρείται “αγορίστικο” ή “κοριτσίστικο”; Τι συνέβη;
 • Γιατί είναι κακό τα αγόρια… να δοκιμάζουν να στέκονται ή να περπατάνε και με τα τακούνια της μαμάς(!), να δοκιμάζουν τα… ρούχα και τα κοσμήματα της αδερφής τους, να ντυθούν… πριγκίπισσα ή σταχτοπούτα(!!!) σε ειδικές περιστάσεις;

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μάλιστα και… “βιωματικές προσεγγίσεις” και “προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με συζήτηση”!!! Οι μαθητές/τριες υποχρεούνται να παρακολουθούν κανονικά τις “δράσεις” της εβδομάδας που θα οργανώνονται στο πλαίσιο του διδακτικού τους ωραρίου και του ωρολογίου προγράμματος.

Δεν θα ήταν υπερβολή να επισημάνω μία προσωπική διαπίστωση: Η εισαγωγή αυτής της εγκυκλίου σε χώρους επιμόρφωσης, σε ηλικίες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία διαμόρφωσης φύλου, ο τρόπος “διδασκαλίας” (χωρίς έντυπο υλικό) ώστε ο γονιός να μην γνωρίζει τα μηνύματα που το παιδί του λαμβάνει και να μπορεί να παρέμβει, ενδέχεται να επηρεάσει τις αντιλήψεις και συμπεριφορές των εφήβων πέρα από τα ηθικά πλαίσια που θέτει η μέση ελληνική οικογένεια στα παιδιά της, αγγίζοντας έτσι τη μοναδική – έως σήμερα – ακλόνητη αξία του τριπτύχου “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια“. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος ενδέχεται και ΠΡΕΠΕΙ να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων…

Επάνω