Η βασιλόπιτα του Ζεφυρίου τεμαχίστηκε σε δεκάδες κομμάτια, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, από τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, από ανθρώπους της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, ανθρώπους της προσφοράς και του εθελοντισμού και οι οποίοι αφιέρωναν, κατ’ έθιμο και με προτίμηση, το κομμάτι τους σε εξέχοντα πρόσωπα της πόλης.
Σε μια ανάλογη στιγμή, συγκινητική υπήρξε η κατάθεση ψυχής του σπουδαίου Ζεφυριώτη ηθοποιού Χριστόφορου Ζήκα, όταν κλήθηκε στο βήμα της εκδήλωσης για να παραλάβει το κομμάτι της πίτας που του αφιέρωσε ο κουμπάρος του και Αντιδήμαρχος του Δήμου Φυλής Γιώργος Αβράμης.
Αποδεχόμενος την τιμή και το… μερίδιο που του αναλογούσε, ο κ. Ζήκας έκλεψε για μία ακόμα φορά την παράσταση, εκφράζοντας την πικρία του για τη στοχοποίηση της πόλης από τα Μ.Μ.Ε. με μία περιεκτική και γεμάτη νόημα δήλωση:
“Αγαπητοί συμπολίτες. Όλη η Ελλάδα, πολλές μέρες του χρόνου, ακούει ότι στο Ζεφύρι γίνονται εγκλήματα. Σήμερα συγκινήθηκα, ειλικρινά, καθώς το Ζεφύρι ακούστηκε… ΑΝ το ακούσανε!…, γιατί έβγαλε πρώτη μαθήτρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το Ζεφύρι έβγαλε και πρώτη ομάδα σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Κύριε Δήμαρχε, αυτή είναι η υποδομή των αυριανών δημοτών μας και όλοι εμείς, δεν κάναμε τίποτα παραπάνω από το ότι αγωνιστήκαμε για να μεγαλώσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια!“
Αυτή τη φορά, το δυνατό χειροκρότημα του κοινού για τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε πολύ πετυχημένες παραγωγές του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, δεν αντήχησε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου σε αποδοχή και αναγνώριση του ταλέντου του.
Ήταν μια βαθιά υπόκλιση μπροστά σε έναν συμπολίτη μας που για δεκαετίες “ποίησε” ΗΘΟΣ στο θεατρικό σανίδι, αλλά το εκπέμπει σε κάθε του έκφραση και στη ζωή! Αξία δυσεύρετη στις μέρες μας,..