Πλέοντας σε πέλαγος... ευτυχίας, ο "ΑΙΓΕΑΣ" έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Πλέοντας σε πέλαγος… ευτυχίας, ο «ΑΙΓΕΑΣ» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του
Πλέοντας σε πέλαγος… ευτυχίας, ο «ΑΙΓΕΑΣ» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Διπλή γιορτή για τους φίλους και τα μέλη του «ΑΙΓΕΑ» που «πλημμύρισαν» την τεράστια, διπλή αίθουσα του κτήματος Jockey στη Βαρυμπόμπη, το μεσημέρι της Κυριακής (03/02), καθώς η φετινή παραδοσιακή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου συνδυάστηκε με «το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός από την ίδρυσή του», όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», Γιώργος Μαυροειδής, τη θεμελίωση της Στέγης του αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού «Γεώργιος Αναπλιώτης» από τη διοίκηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού. Είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου που μετρά δύο δεκαετίες!

Ένα μικρό δείγμα της διαφύλαξης και μετάδοσης της Πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Αρχιπελάγους από τον Σύλλογο «ΑΙΓΕΑ», παρουσίασαν τα νεότερα μέλη του συλλόγου που τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα, καθώς και τα χορευτικά τμήματα που, με την επιμέλεια των χοροδιδασκάλων τους κ. Μάκη Πιρπινιά και κ. Χρύσα Μάνη, μάγεψαν με την εμφάνισή τους ξεσηκώνοντας με την επιδεξιότητα και τη χάρη με την οποία λικνίζονταν στους νησιώτικους ρυθμούς, το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

 

Με τα λόγια της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη «Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Αυτή είναι η κληρονομιά μας, αυτή είναι η περιουσία μας και αν τη χάσουμε δεν είμαστε κανείς!«, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Καμπόλη, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του στην ετήσια χοροεσπερίδα του «ΑΙΓΕΑ» και συνέχισε με τη χαρμόσυνη για τον Σύλλογο που εκπροσωπεί είδηση: «Το 2019 είναι μία πολύ καλή χρονιά για τον «ΑΙΓΕΑ», διότι απέκτησε τη δική του Στέγη «Γεώργιου Αναπλιώτη» και φέρει το όνομα ενός ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου που πρόσφερε πολλά. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Φυλής, τον κ. Χρήστο Παππού, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους συνεργάτες του – ιδιαιτέρως τον κ. Λιάκο – που κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα το όραμα όλων των μελών του Δ.Σ. του «ΑΙΓΕΑ», από το έτος ιδρύσεώς του, το 1998 και να αποκτήσει ο Σύλλογος τη δική του Στέγη! Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τον Δήμαρχο Φυλής κ. Χρήστο Παππού, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αντωνόπουλο και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» κ. Γιώργο Μαυροειδή, για την πολύτιμη προσφορά τους στη σημερινή εκδήλωση.» Στη νέα Στέγη του Συλλόγου «Γεώργιος Αναπλιώτης», η κ. Ιωάννα Καμπόλη αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι που αφαίρεσε από την πίτα.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, δανείστηκε τον τίτλο ενός αγαπημένου νησιώτικου τραγουδιού, προκειμένου να ευχηθεί σε όλους να είναι η ζωή τους τόσο όμορφη όπως… «όταν χαράζει στο Αιγαίο» και διαβεβαίωσε τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο ότι τόσο το 2019 όσο και το 2020, αλλά και τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν, θα είναι πολύ καλύτερα! Το κομμάτι της πίτας ο Δήμαρχος το αφιέρωσε στην δασκάλα του «ΑΙΓΕΑ», την Χρύσα Μάνη, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε: «Μεγάλωσε στο Φροντιστήριό μου και πραγματικά χαίρομαι δικά μου παιδιά, να τα βλέπω να προχωράνε δυνατά και ψηλά!» Όσον αφορά τη Στέγη του «ΑΙΓΕΑ», ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι: «Πράγματι ήταν ένα όραμα που έγινε πράξη, αλλά η διοίκηση δεν σταματά εκεί. Έχουμε σκοπό, κάθε σύλλογος στον Δήμο Φυλής να έχει το δικό του σπίτι! Γιατί Δήμος Φυλής σημαίνει Πολιτισμός, Δήμος Φυλής σημαίνει ένας Δήμος που φεύγει μπροστά

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού & Πολιτισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» κ. Γιώργος Μαυροειδής, επεσήμανε ότι η θεμελίωση της Στέγης του «ΑΙΓΕΑ» από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, είναι ίσως το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του Συλλόγου, μετά την ίδρυσή του, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί.» Το κομμάτι της πίτας το αφιέρωσε στον ταμία του «ΑΙΓΕΑ» κ.  Δημήτρη Κατσίπη.

Επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ανωτερότητα και πολιτικό πολιτισμό, με λόγο ενωτικό και εγκωμιαστικό προς τη διοίκηση, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Συμμετοχής», πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραϊμης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φυλής και την ομάδα του για την υλοποίηση αυτού του δημοτικού κτιρίου, καθώς – όπως τόνισε – αυτό που ενδιέφερε και την παράταξή του την περίοδο που είχε την ευθύνη του Δήμου, ήταν οι σύλλογοι να είναι κομμάτι της δημοτικής δομής. Επισφραγίζοντας, δε, την αναγνώρισή του επεσήμανε: «Ένας Δήμος που εντάσσει στη δημοτική του δομή την κοινωνία, της δίνει δηλαδή τη δυνατότητα να συμμετέχει, το μόνο που κατορθώνει είναι να νικάει όλα τα προβλήματα!» Ο κ. Μπουραϊμης, αφού συνεχάρη την πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο για την υπομονή και την επιμονή τους, αφιέρωσε καταλήγοντας το κομμάτι της πίτας «στην ενότητα των δυνάμεων της περιοχής είτε έχουν πολιτικό, είτε πολιτιστικό χαρακτήρα, διότι χωρίς ενότητα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά η περιοχή.»

Κομμάτια από την πίτα έκοψαν ακόμη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών κ. Κωνσταντίνος Ταρζάνης και οι χοροδιδάσκαλοι Μάκης Πιρπινιάς και Χρύσα Μάνη.

 

Το κέφι άναψε με το υπέροχο πρόγραμμα του Γιάννη Κονιτόπουλου και της ορχήστρας του, που μονοπώλησε ευχάριστα το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ανοίγοντας τον «ασκό» της διασκέδασης με την εκτέλεση, προς τιμήν του ανθρώπου που υλοποίησε το όραμα της στέγασης εκατοντάδων εκπροσώπων του Αιγαιακού πολιτισμού, τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, του αγαπημένου του τραγουδιού «Όταν χαράζει στο Αιγαίο»!

 

Την εκδήλωση του Συλλόγου «ΑΙΓΕΑΣ» τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων και οι πρόεδροι των δύο Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων.

Σχόλια
Επάνω