Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στην καρδιά του καλοκαιριού, η ολοκλήρωση των έργων που είχαν ξεκινήσει πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου. Τέσσερις παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν πλήρως, με πόρους του Δήμου Φυλής και παραδόθηκαν προς χρήση στους λιλιπούτειους δημότες του και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίου Νικολάου (πλατεία Θεάτρου), Ζωφριάς (πλατεία Βορεινού), Ζεφυρίου (πάρκο “Κ. Λιάρος”) και Φυλής (θέση Λιβάδι) και έπεται συνέχεια…!
Με γνώμονα και προτεραιότητα στην ασφάλεια και ευχαρίστηση μικρών και μεγάλων, οι ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές διαθέτουν πιστοποιημένα όργανα και περίφραξη, σύγχρονα παιχνίδια τοποθετημένα σε ασφαλές ταρτάν και νέο φωτισμό! Η αναβάθμιση των δημοτικών παιδικών χαρών έχει ως άμεσο σκοπό τη βελτίωσή τους, τη διαμόρφωση δηλαδή ασφαλών και λειτουργικών χώρων, που συμμορφώνονται πλήρως στα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς υπογράμμισε πως η Δημοτική Αρχή έχει διαχρονικά αποδείξει πως ο άνθρωπος – και ειδικότερα η νέα γενιά – αποτελούν την πρώτη της προτεραιότητα.
«Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια δημιουργίας χώρων ελεύθερου παιγνιδιού για τα παιδιά. Θέλουμε να έχουν ασφαλείς και όμορφους χώρους. Θέλουμε να παιδιά μας χαρούμενα και χαμογελαστά και τους γονείς τους σίγουρους πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους. Είμαστε, με το έργο μας, αισθητά δίπλα τους στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στον αθλητισμό αλλά και μέσα από προγράμματα στήριξης της οικογένειας και έτσι θα συνεχίσουμε!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών Θανάσης Σχίζας, υπογραμμίζει σε δήλωσή του πως οι παρεμβάσεις, οι αναβαθμίσεις και τα έργα στις παιδικές χαρές είναι συνεχή και αδιάκοπα λόγω των φθορών που παρουσιάζονται από τη μεγάλη επισκεψιμότητα και όχι μόνο, ενώ τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν από μικρούς και μεγάλους σαν “την αυλή του σπιτιού τους”!
«Ανακατασκευάσαμε και παραδώσαμε προς χρήση, τέσσερις νέες παιδικές χαρές. Σύντομα θα παραδοθούν ακόμα δύο και έπεται συνέχεια… Δημιουργούμε σε όλες τις γειτονιές μικρές οάσεις παιγνιδιού και ξεγνοιασιάς και τις παραδίδουμε στους πολίτες. Είναι χώροι που ανήκουν στα παιδιά και τους συνοδούς τους. Είναι “η αυλή του σπιτιού τους” γεμάτη ασφαλή και όμορφα παιγνίδια και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουν και να τη διατηρήσουν» επεσήμανε ο Θανάσης Σχίζας.
Κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Φυλής θα χαίρονται πλέον με ασφάλεια το παιχνίδι τους στους χώρους αυτούς, που αποτελούν σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων, ενώ από τις πρώτες ήδη μέρες λειτουργίας τους, τα παιδιά και οι συνοδοί τους απολαμβάνουν ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς, έχοντας την ευκαιρία να αθλούνται και να ψυχαγωγούνται δημιουργικά και με ασφάλεια!
Παιδική χαρά στο Πάρκο “Κ. Λιάρος” (Ζεφύρι):














Παιδική χαρά στην Πλατεία Βορεινού (Ζωφριά):










Παιδική χαρά στην Πλατεία Θεάτρου (Άγιος Νικόλαος):










Παιδική χαρά στη θέση ΛΙΒΑΔΙ (Φυλή):








