Παραδίδεται τις επόμενες ημέρες το Αίθριο της Αττικής Οδού (Σκεπαστό)!

Παραδίδεται τις επόμενες ημέρες το Αίθριο της Αττικής Οδού (Σκεπαστό)!
Παραδίδεται τις επόμενες ημέρες το Αίθριο της Αττικής Οδού (Σκεπαστό)!

Ένα ακόμη σημαντικό έργο, με μετρήσιμο όφελος για τους πολίτες, ολοκληρώθηκε στο Ζεφύρι. Πρόκειται για το Αίθριο της Αττικής Οδού! Έργο που επιχειρήθηκε εις μάτην να αμφισβητηθεί από τους επικριτές της αντιπολίτευσης, καθώς ο καθημερινός αγώνας της διοίκησης με έργα και τα αποτελέσματά της, που είναι πλέον αισθητά στην καθημερινότητα των δημοτών, τους διαψεύδουν…

Προς… «απογοήτευση», λοιπόν, εκείνων που σχεδίαζαν με πρόσφατες αναρτήσεις την παρουσίαση μιας εικόνας εγκατάλειψης του κτιρίου στο σκεπαστό της Αττικής Οδού, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, εκμεταλλευόμενοι για προεκλογικούς σκοπούς εικόνες από τον χώρο που εκτελούνται, με εντατικούς ρυθμούς, οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου στο σκεπαστό της Αττικής Οδού, το Αίθριο παραδίδεται τις προσεχείς ημέρες στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου!!!

Το συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, πλησίον του Προαστιακού Σταθμού Ζεφυρίου, λειτουργούσε ως αναψυκτήριο έως το καλοκαίρι του 2014 και φιλοξενούσε πλήθος κόσμου σε δημόσιου αλλά και ιδιωτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Το πάρκο στο οποίο γειτνιάζει, δεχόταν καθημερινά τις επισκέψεις εκατοντάδων παιδιών και των συνοδών τους.

Η παύση λειτουργίας του αναψυκτηρίου στον κόμβο της Αττικής οδού ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την περιοχή, καθώς με τον καιρό υπέστη πλήρη καταστροφή από βανδαλισμούς. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίαζε, ήταν αποκαρδιωτική τόσο για τους περίοικους όσο και για τους επισκέπτες του.

Κατόπιν αιτήματος του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάση Σχίζα, έγιναν οι σχετικές μελέτες, το έργο δημοπρατήθηκε και οι εργασίες ανακατασκευής του ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς τον Σεπτέμβρη του ’18.

Σεπτέμβρης ’18…

Σήμερα, το κτίριο που κάποτε έσφυζε από ζωή (πρώην επιχείρηση «Γιοβάνη») στον κόμβο της Αττικής οδού, στολίζει και πάλι με την κομψότητά του τον πεζόδρομο του πάρκου που το φιλοξενεί και είναι έτοιμο προς παράδοση από την Τεχνική Υπηρεσία στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου, ικανοποιώντας έτσι ένα ακόμη χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής!

Σήμερα…

Βάση της μελέτης που συντάχθηκε, το κτίριο διχοτομείται σε δύο τμήματα. Το πρώτο αποτελείται από μία κεντρική αίθουσα με δύο επικουρικές για γραφεία, ενώ το δεύτερο διαμορφώθηκε αναλόγως προκειμένου να στεγάσει και πάλι ένα αναψυκτήριο στην περιοχή! Οι δύο αυτοί χώροι, έχουν ανεξάρτητες τουαλέτες και εισόδους.

Αλλαγές υπέστη και η εξωτερική όψη του κτιρίου που περιβαλλόταν από τζαμαρία, η οποία – προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα από τις θραύσεις – χτίστηκε κατά το ήμισυ με ειδικά μονωτικά υλικά, και η τζαμαρία αποτελεί το υπόλοιπο τμήμα του, ως την οροφή. Στο κτίριο ολοκληρώνεται το τελευταίο πέρασμα με ειδική antigrafity βαφή, θα καθαριστεί και θα είναι έτοιμο να παραδοθεί τις αμέσως επόμενες μέρες στη διάθεση της δημοτικής ενότητας Ζεφυρίου, προκειμένου να στεγαστεί σ’ αυτό κάποιος φορέας, που θα δώσει ξανά ζωή στην περιοχή!

Την πρόοδο των τελευταίων εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου πριν την παράδοσή του, κατέγραψε σήμερα το πρωί ο φωτογραφικός φακός του #gavata.news:

Επάνω