Παρέμβαση Θεοδωρικάκου να αυξήσουν οι Δήμοι τον χώρο για τραπεζοκαθίσματα

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου να αυξήσουν οι Δήμοι τον χώρο για τραπεζοκαθίσματα
Παρέμβαση Θεοδωρικάκου να αυξήσουν οι Δήμοι τον χώρο για τραπεζοκαθίσματα

Για συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε – όπου είναι εφικτό – οι Δήμοι να προχωρήσουν σε αύξηση του εξωτερικού χώρου που παραχωρούν σε καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Την πρωτοβουλία που έχει στόχο την αύξηση του αριθμού των πελατών που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε επιχείρηση εστίασης, έθεσε ο υπουργός και στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Με τις… μεζούρες ανά χείρας, να μετρούν τις αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ των τραπεζιών,  και δεδομένου ότι τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, εφαρμόζονται πιο χαλαρά σε εξωτερικό χώρο από ότι η απόλυτη υποχρέωση σε εσωτερικό χώρο, οι επιχειρηματίες της εστίασης ζητούν επιπλέον χώρο έξω από το κατάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να στήσουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτό η απώλεια εσόδων θα μετριαστεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ότι εντός της ημέρας θα έλθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Παπαστεργίου, ώστε να εξεταστεί η συγκεκριμένη δυνατότητα: «Θα εξετάσουμε με την ΚΕΔΕ τη βέλτιστη λύση για να στηρίξουμε τους επαγγελματίες. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός κόσμος», τόνισε και πρόσθεσε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες οι ίδιες, αλλά και οι θέσεις εργασίας». 

Σε επικοινωνία που ακολούθησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο υπουργός Εσωτερικών έθεσε το θέμα και αντιμετωπίζεται θετικά η προοπτική να παραχωρηθεί επιπλέον χώρος, όπου καθίσταται αυτό δυνατόν.

Επάνω