Το Ζεφύρι και συγκεκριμένα το Κλειστό Γυμναστήριο “Σπάρτακος” θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη εθνική διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων 2019, που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.), το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Ιανουαρίου!
Μετά την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Τουρνουά Ελληνορωμαϊκής/ Ελευθέρας Πάλης & Γυναικών “Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου”, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προπονητή Διονύση Κατηφόρη και του Γενικού Αρχηγού της Πάλης Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου Βασίλη Νικολαϊδη, στη μνήμη του αδικοχαμένου προπονητή της ομάδας (διοργάνωση που έλαβε την επίσημη αναγνώριση και ένταξή της στο καλεντάρι των αγώνων της Ομοσπονδίας από τη διοίκηση της ΕΛ.Ο.Π., αποτελώντας πλέον θεσμό για την πόλη της Δυτικής Αττικής) ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων 2019 – το μεγαλύτερο σε εθνικό επίπεδο! – πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” στο Ζεφύρι, την πόλη που καλείται να αποτελέσει τον “άξονα συμμετρίας” της Μακεδονίας με τη Μεγαλόνησο και το σημείο συνάντησης σπουδαίων παλαιστών της Ελλάδος.
Κορυφαία ονόματα στο αθλητικό στερέωμα της ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης – απ’ όλη την Ελλάδα – σε δυνατές αναμετρήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι λάτρεις του αθλήματος σε ένα Πρωτάθλημα που θα δώσει στους… “εστεμμένους” των αγώνων, το εισιτήριο να εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Παγκόσμιο, το Παγκόσμιο Undrer 24 και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η δημοτική Αρχή του Δήμου Φυλής, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία ακόμη πρόκληση, να φιλοξενήσει το πλήθος των επισκεπτών που θα κατακλύσουν το Κλειστό Γήπεδο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”, καθώς η απόφαση της Ομοσπονδίας για τον τόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος, ελήφθη τις τελευταίες μέρες! Η μικρή πόλη του Ζεφυρίου, ωστόσο, που αποδεικνύεται… θεόρατη όταν έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις τόσο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, νιώθει δυνατή να σηκώσει στις “πλάτες” της το βάρος ολόκληρης της Ελλάδας και να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητές, προπονητές, μέλη αποστολών και φίλαθλο κοινό!
Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την… “αφρόκρεμα” των ταλαντούχων Ελλήνων παλαιστών/τριων που θα συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα και που συμπεριλαμβάνονται στα φαβορί για την πρόκριση τους/τις:
ΠΑΟΚ
Ηλίας Παγκαλίδης (2ος στην Ευρώπη & 7ος στον Κόσμο)
Σωτηριάδης Γιώργος (Βαλκανιονίκης)
Ζουρνατσίδης Κυριάκος
Μακρίδης Κωνσταντίνος
ΕΥΚΑΡΠΙΑ
Δημήτρης Τσοπανούδης (2ος στην Ευρώπη)
ΘΗΣΕΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ζεμπερίδης Μενέλαος (Πανελληνιονίκης)
Καραδήμος Θεοφάνης (3ος στους Μεσογειακούς)
Τραμπάκουλας Φώτης (Πανελληνιονίκης)
ΤΙΤΑΝ ΠΥΡΓΟΥ
Γιώργος Νικολόπουλος (Βαλκανιονίκης)
Ρουμπίνη Τριανταφυλλοπούλου (Πανελληνιονίκης)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Αντώνης Παροτσίδης (7ος στον Κόσμο)
Από τους ιστορικούς παλαιστικούς Συλλόγους του Δήμου Φυλής, τα εισιτήριά τους από τα… “εκδοτήρια του Σπάρτακου” θα διεκδικήσουν 18 ταλαντούχοι παλαιστές και παλαίστριες, με εθνικές και διεθνείς διακρίσεις!
Α.Ο. ΛΕΩΝΤΙΔΕΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
“Λαβωμένος” από δυσάρεστες συγκυρίες που μείωσαν τη συμμετοχή των Πρωταθλητών (ιώσεις, τραυματισμοί, κ.λ.π.) θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Εφήβων ο Σύλλογος των Λεωντίδων Άνω Λιοσίων, ένα Πρωτάθλημα που κατακτούσε επί 11 συνεχόμενα έτη (!) και το σερί αυτών των επιτυχιών θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν οι:
Ραπτόπουλος Χαράλαμπος (Πανελληνιονίκης)
Αραπάκης Απόστολος (Πανελληνιονίκης)
Μπατιστάτος Γιώργος (Πανελληνιονίκης)
Φωτάκης Σταμάτης
Δούβλης Άρης
Λέντζιος Δημήτρης
Γαλατιανός Γιάννης
Τσαγκάνης Γιώργος (Πανελληνιονίκης)
Μπρούλης Ιωακείμ
Μαργαρίτης Στέλιος
ΕΥΠΥΡΙΔΑΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Η ομάδα των Ευπυρίδων δηλώνει έτοιμη να κατακτήσει το βάθρο και τα κορίτσια του κ. Αντρέα Χριστοδουλάκη, που θα επιδιώξουν να δοξάσουν για μία ακόμη φορά τον Δήμο Φυλής και να αποδείξουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις παλαίστρες του Συλλόγου, είναι:
Τριανταφυλλίδου Μαρία
Δεμιρκάν Χριστίνα (2η στον κόσμο – beach wrestling)
Χατσατούροβα Ζωή
Τελιανίδου Θεοδώρα (3η στο Βαλκανικό)
Κοσμίδου Ειρήνη
Μπουρλή Κωνσταντίνα
Μακρίδη Μαρία (3η στο Βαλκανικό)
Καβαθά Σεμιραμίς
Μοναδική εμπειρία “υφασμένη” με πλούσιο θέαμα, δυνατές αναμετρήσεις, συγκλονιστικούς τελικούς, ένταση και ανατροπές, συγκίνηση και υπερηφάνεια θα απολαύσουν, λοιπόν, οι φίλαθλοι το προσεχές Σαββατοκύριακο, σε μια κορυφαία διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Ζεφυρίου!