Πανελλήνιες 2020: Οδηγίες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από υποψήφιους για ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές

Πανελλήνιες 2020: Οδηγίες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από υποψήφιους για ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές
Πανελλήνιες 2020: Οδηγίες χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από υποψήφιους για ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές

Οδηγίες που αφορούν στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και τον τρόπο χρήσης από τους υποψήφιους που πρόκειται να προπονηθούν ώστε να λάβουν μέρος στην πρακτική δοκιμασία, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών 2020, εξέδωσαν το υφυπουργείο Αθλητισμού και το υπουργείο Παιδείας. Οι οδηγίες αφορούν όλους όσοι στοχεύουν να εισαχθούν σε ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές-Αστυνομικές –Πυροσβεστικές –Λιμενικού και Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 18 Μαΐου ξεκίνησε η αθλητική προετοιμασία σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου των υποψήφιων των πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού, ενώ από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 ξεκινά η προετοιμασία σε κολυμβητήρια, για τους υποψήφιους που εξετάζονται στο αγώνισμα της κολύμβησης, όπως προβλέπεται για την εισαγωγή αυτών στις ακόλουθες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο της ως άνω προετοιμασίας, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να προσκομίζει κατά την είσοδό του/ της στην αθλητική εγκατάσταση τα κάτωθι:

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Αντίγραφο της Αίτησης/ Δήλωσης Συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές και από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα.
  3. Ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του/της υποψηφίου/ας για COVID-19 και ο οποίος θα διατηρεί το αντίστοιχο ιατρικό ιστορικό στο ιατρείο του. Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι/ες συνοδεύονται από προπονητή, θα πρέπει να εισέρχονται συγχρόνως στην αθλητική εγκατάσταση και οι προπονητές να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές τους θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άσκηση σε οργανωμένες και φυλασσόμενες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε ανοικτούς χώρους με ελεύθερη πρόσβαση, οι πολίτες θα μπορούν να ασκούνται ατομικά, ακολουθώντας αυστηρά τις ισχύουσες οδηγίες της Πολιτείας και τα μέτρα προστασίας έναντι του COVID-19, με ατομική ευθύνη. Υπαίθρια όργανα γυμναστικής καθώς και μπασκέτες δεν θα πρέπει να είναι προς το παρόν προσβάσιμα στους πολίτες, με ευθύνη του διαχειριστή του υπαίθριου χώρου.

Επάνω