Ο... "καλλιτέχνης της Πάλης" Βαγγέλης Καλύβας, ζωγραφίζει για την ομάδα του!

Ο… “καλλιτέχνης της Πάλης” Βαγγέλης Καλύβας, ζωγραφίζει για την ομάδα του!
Ο… “καλλιτέχνης της Πάλης” Βαγγέλης Καλύβας, ζωγραφίζει για την ομάδα του!

Ως αθλητής “ζωγράφιζε” στα αγωνιστικά ταπί. Σήμερα, το άθλημα που τον ανέδειξε προσφέροντάς του σημαντικές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτελεί γι’ αυτόν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στον καμβά… Ο λόγος για τον Ζεφυριώτη Πρωταθλητή της ελληνορωμαϊκής Πάλης Βαγγέλη Καλύβα που αποτύπωσε σε πίνακα ζωγραφικής ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής του, για να το προσφέρει στην αγαπημένη του παλαιστική οικογένεια, τον Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, που ποτέ δεν ξέχασε!

Ο Βαγγέλης Καλύβας υπήρξε ένας από τους πλέον ταλαντούχους αθλητές του αείμνηστου προπονητή της Πάλης του Ζεφυρίου Ντίνου Παπαγεωργίου και με πλούσια αγωνιστική δράση κατακτούσε επί σειρά ετών την κορυφή του βάθρου στα Πρωταθλήματα Ελλάδος στις ηλικιακές κατηγορίες Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων, κατόρθωσε να αποσπάσει την 5η θέση στην Ευρώπη το 1999 (Βουδαπέστη), ενώ την ίδια χρονιά κατατάσσεται στην 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης!

Παρά το γεγονός ότι με τις διεθνείς διακρίσεις του αποκαταστάθηκε επαγγελματικά, ως δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Αχαρνών, ο καταξιωμένος Ζεφυριώτης παλαιστής δεν παραμέλησε τις έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες που διέθετε από παιδί, κι έτσι, μετά την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση αφιερώθηκε στην ‘ιερή τέχνη’ της Βυζαντινής Ορθόδοξης Αγιογραφίας αλλά και της μουσικής, “μαγεύοντας” με το κανονάκι του τα φιλόμουσα ώτα του κοινού που τον απολαμβάνει σε συναυλίες, παραστάσεις και μουσικές σκηνές.

Η ομάδα – οικογένεια του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, μέσα στην οποία ανδρώθηκε αθλητικά ο Βαγγέλης Καλύβας, αποτελούσε ανέκαθεν το καταφύγιό του και άφηνε πάντα “χώρο” στο πυκνό σε δραστηριότητες πρόγραμμά του, για να στηρίζει την προετοιμασία της νέας γενιάς των παλαιστών του Ζεφυρίου, που διατηρεί την παράδοση των επιτυχιών του ιστορικού παλαιστικού Συλλόγου της πόλης.

Ο πίνακας ζωγραφικής του καλλιτέχνη – παλαιστή, που εικονίζει μία υψηλής τεχνικής παλαιστική λαβή, κοσμεί από εχθές σε περίοπτη θέση με την ελληνική σημαία, το προπονητήριο της ομάδας Πάλης του Συλλόγου. Το έργο που ο σπουδαίος αθλητής φιλοτέχνησε και πρόσφερε ως ηθική και πνευματική παρακαταθήκη στις μεταγενέστερες γενιές παλαιστών που εξακολουθούν να δοξάζουν με τις διακρίσεις τους την πόλη του Ζεφυρίου, δέχθηκαν με ευγνωμοσύνη οι προπονητές της ομάδας Διονύσης Κατηφόρης και Χρήστος Αθανασιάδης.

“Ο Βαγγέλης Καλύβας, είναι από τους αθλητές που αποτελούν “σημαία” για το σωματείο μας. Δεν εγκατέλειψε ποτέ την παλαιστική του οικογένεια και συχνά αποδεικνύει εμπράκτως πως μόνο τυχαίο δεν ήταν το πέρασμά του από την ομάδα, αυτή που μας ένωσε σε μια κοινή αθλητική πορεία. Από τις παλαίστρες του Συλλόγου, στο αθλητικό σχολείο, αλλά και στην εθνική ομάδα. Τώρα πλέον αφήνει ακόμα πιο έντονο το αποτύπωμά του στον χώρο, με μια δωρεά που μόνο συγκίνηση μας προκαλεί”, δήλωσε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον φίλο και συναθλητή του ο προπονητής Διονύσης Κατηφόρης.

“… Έπεται συνέχεια!”, αρκέστηκε ο ίδιος να υποσχεθεί, αφήνοντας αυτή την απλή κίνηση σεβασμού να “φλυαρήσει” για το μεγαλείο του χαρακτήρα του. Πώς θα μπορούσε εξάλλου να αποδώσει τη μαγεία του αθλήματος της Πάλης σε μια μοναχά λαβή και πώς να εγκλωβίσει σε έναν πίνακα ζωγραφικής τα συναισθήματα που πηγάζουν από την ψυχή ενός Πρωταθλητή – ενός… “καλλιτέχνη της Πάλης”;;;

Επάνω