Ο Δήμος Φυλής προετοιμάζει την ασφαλή επιστροφή των μαθητών της Γ' Λυκείου στα θρανία

Ο Δήμος Φυλής προετοιμάζει την ασφαλή επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία
Ο Δήμος Φυλής προετοιμάζει την ασφαλή επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία

Συνεχίζεται η εντατική προετοιμασία του Δήμου Φυλής, με στόχο την προστασία της υγείας καθηγητών και μαθητών από τον κορωνοϊό, εν όψει της επιστροφής της Γ΄Λυκείου στα θρανία, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

“Προετοιμάσαμε με πυρετώδεις ρυθμούς την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών της Γ΄Λυκείου στα σχολεία, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις εσωτερικών και αύλειων χώρων, κάναμε τους απαραίτητους καθαρισμούς, παραδώσαμε υγειονομικό υλικό και υλικά καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, ενισχύσαμε με επιπλέον προσωπικό καθαρισμού τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Την πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης των σχολείων, θα διανεμηθεί σε κάθε μαθητή ένα πακέτο με ατομικά είδη προστασίας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά μας και τους ζητάμε να κοιτάξουν μόνο τα μαθήματά τους. Για τα υπόλοιπα φροντίζουμε εμείς!”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σε ενημέρωση για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης και προστασίας, που θα διασφαλίσουν την ομαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τους.

Η προετοιμασία των σχολικών κτιρίων που θα υποδεχθούν από τη Δευτέρα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής 8 Μαΐου 2020 με σχολαστικές απολυμάνσεις από εξειδικευμένο συνεργείο και υπό την εποπτεία του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια, ενώ τις απολυμάνσεις των αύλειων χώρων ανέλαβε συνεργείο του Δήμου Φυλής, υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Οικονομάκη. Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και η Επόπτρια Υγείας κ. Πασχαλιά Ζάχου.

Τις προηγούμενες μέρες, εξάλλου:

⇒ Έγινε συντήρηση και καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.

⇒ Εξασφαλίστηκε το πακέτο που θα διανεμηθεί την προσεχή Δευτέρα σε κάθε μαθητή και θα περιλαμβάνει μάσκες, γάντια και απολυμαντικό.

⇒ Χρηματοδοτήθηκαν οι σχολικές μονάδες για την αγορά αναλώσιμων και υγειονομικού υλικού.

⇒ Με σχετική Απόφαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού (ΑΔΑ Ψ4ΘΥΩΗΤ- Ψ5Α) ενισχύθηκαν με καθαρίστριες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ο Δήμος Φυλής και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, ωστόσο, παραμένουν σε εγρήγορση τόσο για τη στήριξη των μαθητών της Γ΄Λυκείου και την προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όσο και για την επιστροφή στα μαθήματα και των υπόλοιπων τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία είναι καθοριστική για την έκβαση της φετινής σχολικής χρονιάς. Οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ομαλής διεξαγωγής των Πανελλαδικών. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία και τα παρακαλώ να προσέχουν την υγεία τους. Το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιή την ημέρα των εξετάσεων. Όλα τα άλλα θα έρθουν με αυτοσυγκέντρωση, μελέτη και υπομονή. Έτσι θα δικαιώσουν τον κόπο τους, αλλά και τη στήριξη των καθηγητών και των γονιών τους”, επισήμανε ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος χαρακτηριστικού Video με τις απολυμάνσεις:

https://youtu.be/RbYrDNxbZ5Y

Επάνω