"Ο Αθλητισμός Δίνει Ζωή": Εθελοντική αιμοδοσία στο Ο.Α.Κ.Α. "Σπύρος Λούης"

“Ο Αθλητισμός Δίνει Ζωή”: Εθελοντική αιμοδοσία στο Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης”
“Ο Αθλητισμός Δίνει Ζωή”: Εθελοντική αιμοδοσία στο Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης”

Με το μότο “Ο Αθλητισμός Δίνει Ζωή” πραγματοποιείται η μεγαλύτερη εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας που θα φιλοξενηθεί στο Ο.Α.Κ.Α. (22 – 23/04/20) με τη συμμετοχή 10 Δήμων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και “Το Χαμόγελο του Παιδιού” προσφέρουν μία ουσιαστική αφορμή για… “να βγούμε από το σπίτι” – στέλνοντας sms στο 13033 με τον κωδικό 1 – αφού η εθελοντική προσφορά αίματος έχει σημειώσει επιταχυνόμενη υποχώρηση, την ώρα που οι ανάγκες παραμένουν αυξημένες.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. κ. Κωνσταντίνος Χαλιόρης, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών “Σπύρος Λούης” παίρνει τη “σκυτάλη” για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, με αρωγούς στην προσπάθεια αυτή τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού και Χαλανδρίου.

Η αυξημένη ανάγκη για αίμα που γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας “Ζήσε Αθλητικά” και η εντατικοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό, ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, θα πρέπει να καλέσουν στο 210 – 6834522 και 210 – 6834865 (07:30 – 15:00), για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το Α.Μ.Κ.Α. τους. 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Στάδιο (γήπεδο ποδοσφαίρου), Πύλη Α, είσοδος από Σπύρου Λούη.

 

Επάνω