Ομάδα Πάλης Δ.Α.Σ.: Η "ναυαρχίδα" του Ζεφυρίου!
Ομάδα Πάλης Δ.Α.Σ.: Η “ναυαρχίδα” του Ζεφυρίου!

 

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ότι ο Καλλικρατικός Δήμος Φυλής με τους παλαιστικούς συλλόγους Α.Ο. Λεωντίδες, Α.Ο. Ευπυρίδαι και Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, αποτελεί φυτώριο σπουδαίων αθλητών/τριων στο άθλημα της Πάλης. Φαινόμενο, όμως, αποτελεί η ιδιαίτερα εντυπωσιακή ανοδική πορεία της ομάδας Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου τον τελευταίο χρόνο, την οποία – αν κάποιος θα ήθελε να αποδώσει με ένα γράφημα – θα ήταν κάπως έτσι:

                                                                                                                                   2017

 

Με 8 χρυσά, 8 ασημένια και 8 χάλκινα μετάλλια στο Αναπτυξιακό Τουρνουά Ελευθέρας/Ελληνορωμαϊκής Πάλης, που φιλοξένησε το Σάββατο 02/12 στο “σπίτι” της, το Κλειστό Γυμναστήριο “Σπάρτακος”, η ομάδα Πάλης του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου επάξια κατέκτησε τον τίτλο της “ναυαρχίδας” των αθλημάτων του Ζεφυρίου!

⇒Χρυσά μετάλλια:

Κατηφόρη Κατερίνα
Μαραγκός Μιχάλης
Μαργαρίτης Δημήτρης
Τέσσας Ευτύχης
Συρόπουλος Γιώργος
Συρόπουλος Ιωσήφ
Νικολαϊδης Μάνος
Αρβανίτης Αρτέμης

⇒Ασημένια μετάλλια:

Βοργιά Μαριτίνα
Κατηφόρη Κωνσταντίνα
Ενζεάνου Γιάννης
Μωραϊτη Ευτυχία
Αμαξάς Βασίλης
Δημητρόπουλος Θοδωρής
Αθανασιάδης Θοδωρής
Μαργαρίτης Θανάσης

⇒Χάλκινα μετάλλια:

Μαραγκός Άγγελος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Μωραϊτη Γεωργία
Γιατζημιχάλης Σάββας
Γιατζημιχάλης Νίκος
Λέχος Άγγελος
Παράβας Γιάννης
Παρνασσός Θανάσης

Διπλά υπερήφανοι οι προπονητές, Διονύσης Κατηφόρης (ελληνορωμαϊκή) και Ανδριάνα Γκότση (ελευθέρα), τόσο για τις επιτυχίες των αθλητών τους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, όσο και για την επιτυχία που σημείωσε το Τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν 160 αθλητές (!), από 11 παλαιστικούς Συλλόγους! Στις δηλώσεις τους που ακολουθούν εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους για τους ανθρώπους που είναι σύμμαχοι και αρωγοί στο έργο τους:

Διονύσης Κατηφόρης: “Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές μου, από τον πιο μικρό – μέχρι τον πιο μεγάλο, πρώτα για τη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή του Τουρνουά – για το οποίο βοήθησαν με αγάπη και προθυμία όπου χρειάστηκε – κι έπειτα για την εξαιρετική εμφάνισή τους! Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους προπονητές που μας τίμησαν με τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους. Ιδιαίτερη, όμως, ευγνωμοσύνη οφείλω να απευθύνω στην Ομοσπονδία, τον Ειδικό Γραμματέα της κ. Χρήστο Παππού, τους διαιτητές και τη γραμματεία, που αφιλοκερδώς συντόνισαν τους αγώνες και συνέβαλαν ουσιαστικά στη μεγάλη επιτυχία του τουρνουά! Στον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, κ. Βασίλη Νικολαϊδη, που έφερε εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή, καθώς και στον κ. Γιώργο Μαυροειδή, Πρόεδρο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού “Η ΠΑΡΝΗΘΑ”, που μας έδωσε την ευκαιρία να διοργανώσουμε – μετά από πολλά χρόνια – αυτό το τουρνουά στον τόπο μας!

Ανδριάνα Γκότση: “Μετά από περίπου 20 χρόνια (τόσα είναι τα χρόνια που είχε να φιλοξενήσει το Ζεφύρι αγώνες πάλης) βρέθηκα – από τη θέση της αθλήτριας – στην γωνία της παλαίστρας και αυτό μου έδωσε μεγάλη χαρά και συγκίνηση! Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν γι’ αυτό το τουρνουά. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την απόδοση και το ήθος που επέδειξαν!! Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, τον αρχηγό της ομάδας μας κύριο Νικολαϊδη και όλους όσους μας βοήθησαν να φέρουμε και πάλι τέτοια διοργάνωση στο Ζεφύρι!! Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους… Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη διοργάνωση στη μνήμη του προπονητή μου Ντίνου Παπαγεωργίου που “παρέδωσε” αυτή την ομάδα στα παιδιά του, τον Διονύση Κατηφόρη και εμένα με πολύ αγάπη…”

Είναι παραπάνω από εμφανές το γεγονός ότι, για τους δύο προπονητές, η ανάθεση μιας μεγάλης αθλητικής συνάντησης στον τόπο τους, το Ζεφύρι, ήταν ένα όνειρο ζωής. Όνειρο που ενσαρκώθηκε χάρη σε μια “ιερή υπόσχεση” που έδωσαν στον αθλητικό τους “πατέρα”, όταν τον αποχαιρετούσαν: Να φτάσουν την ομάδα πάλης του Ζεφυρίου πολύ ψηλά! Ο κ. Διονύσης Κατηφόρης μάλιστα εκδήλωσε ανοιχτά την επιθυμία να καθιερωθεί το Αναπτυξιακό Τουρνουά “ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ” σε ετήσια βάση, τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου τους προπονητή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 3 μήνες, αφήνοντας στην ομάδα δυσαναπλήρωτο συναισθηματικό κενό…

Ήταν, εξάλλου, ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά η στιγμή, όταν ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας κ. Βασίλης Νικολαϊδης, κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων, παρακάλεσε το κοινό να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του εκλιπόντα και τιμώντας τον για την προσφορά του στο άθλημα και στον τόπο, κάνοντας τη σχετική αναφορά: “… Φιλοξενείστε στο Γυμναστήριο που αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ένας σπουδαίος Άνθρωπος – παλαιστής – προπονητής, που μέχρι πριν από 3 μήνες προπονούσε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ – μαζί με τον Διονύση Κατηφόρη και την Ανδριάνα Γκότση – τους παλαιστές του διοργανωτή Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου. Πρόκειται για τον αείμνηστο Ντίνο Παπαγεωργίου, που έφυγε αιφνίδια από κοντά μας και στη μνήμη του οποίου η Ομοσπονδία Πάλης θα διοργανώσει σε λίγους μήνες το Πανελλήνιο Τουρνουά «ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».” Η συγκίνηση όλων εκτονώθηκε με ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα!

Επόμενος… στόχος της “ναυαρχίδας” του Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου, το Διεθνές Τουρνουά Πάλης στην Κροατία, με την αποστολή τεσσάρων παλαιστών!