Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας - παιδικής χαράς στη Ρωμανού Μελωδού

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας – παιδικής χαράς στη Ρωμανού Μελωδού
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας – παιδικής χαράς στη Ρωμανού Μελωδού

Ολοκληρώνεται και σύντομα αναμένεται να παραδοθεί στη χρήση των παιδιών της γειτονιάς η αναβαθμισμένη Πλατεία και Παιδική Χαρά της Ρωμανού Μελωδού στη συνοικία του Αη Γιάννη, έργο που υλοποιείται στα πλαίσια ενός ευρέως προγράμματος ανακαίνισης και πιστοποίησης παιδικών χαρών και πλατειών στην πόλη.

Η Πλατεία και η Παιδική Χαρά στον Αη Γιάννη, που για χρόνια ήταν εγκαταλειμμένη αφού ο εξοπλισμός της είχε λεηλατηθεί, ανασχεδιάστηκε λειτουργικά με τη φροντίδα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θανάση Σχίζα, ώστε να πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. 

Συγκεκριμένα, από την Παιδική Χαρά αποξηλώθηκαν όλα τα παλιά όργανα που είχαν βανδαλιστεί και στη θέση τους τοποθετήθηκαν σύγχρονα όργανα, που προσφέρουν ποικιλία δραστηριοτήτων. Επίσης, η επιφάνειά της αντικαταστάθηκε από ασφαλές υλικό για προστασία από πτώσεις και ο χώρος παιχνιδιού περιορίστηκε με ξύλινη χρωματιστή περίφραξη. Στην πλατεία δημιουργήθηκαν διάδρομοι με νταμαρόχρωμα, τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (λαμπτήρες τεχνολογίας led) και μια μεγάλη έκταση φυτεύτηκε με φυσικό γκαζόν και δέντρα. Για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου μένει να προστεθούν κάποια επιπλέον όργανα και ο αστικός εξοπλισμός (παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων).

 

Σε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία η πανδημία μας κάνει να αντιληφθούμε πιο έντονα την ανάγκη για ποιοτικούς δημόσιους χώρους άθλησης και παιχνιδιού, η ανάπλαση της Πλατείας και της Παιδικής Χαράς στην περιοχή του Αη Γιάννη, η οποία πραγματοποιείται με ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική και αφορά μία ακόμη δέσμευση της διοίκησης που υλοποιείται σε ανταπόκριση των αιτημάτων πολλών οικογενειών στην περιοχή. 

Η Πλατεία – Παιδική Χαρά στον Αη Γιάννη, λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης:

Επάνω