Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις στα σχολεία του Δήμου Φυλής - Πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης για τον Covid-19

Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις στα σχολεία του Δήμου Φυλής – Πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης για τον Covid-19
Ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις στα σχολεία του Δήμου Φυλής – Πρόσθετα μέτρα της κυβέρνησης για τον Covid-19

Με ανακοινώσεις τους οι Πρόεδροι της Α’/θμιας και Β’/θμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής κ.κ. Γιάννης Κρεμύδας και Νίκος Χατζητρακόσιας, αντίστοιχα, γνωστοποίησαν την ολοκλήρωση των απολυμάνσεων σε όλα τα σχολεία του δήμου, ενώ νέα μέτρα προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις των Προέδρων της Α’/θμιας και Β’/θμιας Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής:

Γιάννης Κρεμύδας

“Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι απολυμάνσεις σε όλες τις Σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες (Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Φυλή).

Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους για την κατανόηση. Θα σας παρακαλούσα για μια ακόμη φορά να δείξουμε όλοι ότι έχουμε ψηλά το αίσθημα της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και να εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να περιορίσουμε ο καθένας απ’ την πλευρά του, οποιοδήποτε ενδεχόμενο να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων μας, των συγγενών μας, αλλά και τη δική μας!”

Νίκος Χατζητρακόσιας

“Σήμερα Κυριακή 08 Μαρτίου 2020 η κυβέρνηση ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

“Για 2 εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας”
και…
” Η προληπτική αναστολή, της λειτουργίας σχολείων θα γίνεται ανά περίπτωση, όταν συνδέονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα”.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι η προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων Γυμνασίων και Λυκείων στον Δήμο Φυλής πραγματοποιήθηκε σταδιακά κι ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 05 Μαρτίου 2020.”

Με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid – 19 να αυξάνεται στους 73, ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα, πρόσθετα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τον κορωνοϊό, που αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που προηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαξίμου και αφορούν σε:

-Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ για τέσσερις εβδομάδες  

-Αναστολή σχολικών εκδρομών για δύο βδομάδες   

-Διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες   

-Αναβολή της διεξαγωγής συνεδρίων για τέσσερις εβδομάδες 

-Η διακοπή της  λειτουργίας των σχολείων θα γίνεται κατά περίπτωση, όπου χρειαστεί, ως μέτρο αποφυγής της περαιτέρω εξάπλωσης των  κρουσμάτων

-Κανονικά θα λειτουργούν θέατρα, κινηματογράφοι, εστιατόρια και εκκλησίες,  αλλά θα υπάρξουν συστάσεις και οδηγίες για τήρηση των υγειονομικών κανόνων

Επάνω