Ποιοι είναι οι "επιστήμονες" που θα λύσουν τα προβλήματα του Δήμου;
Ποιοι είναι οι “επιστήμονες” που θα λύσουν τα προβλήματα του Δήμου;

Είχα λάβει πρόσκληση, η αλήθεια είναι, να παρευρεθώ κι εγώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ” κ. Δημήτρης Μπουραϊμης στα τοπικά Μ.Μ.Ε., μα ανειλημμένες υποχρεώσεις (μέσα και η επίσκεψη Ερντογάν) δεν μου το επέτρεψαν. Διάβασα όμως.

Διάβασα προσεκτικά και όχι σε ένα, αλλά σε τρία – τέσσερα blogs. Ήταν θα έλεγα ένα ικανοποιητικό δείγμα για διασταύρωση των όσων ειπώθηκαν, αφού όλοι έγραφαν ακριβώς τα ίδια. Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις, το πρόγραμμα και τους στόχους του κ. Μπουραϊμη για τον Δήμο Φυλής του “μέλλοντος”. Έχω κάποια κενά, βέβαια, αλλά ας ήμουν παρούσα, να ρώταγα, σε τελική… Και είχα και κάμποσες ερωτήσεις που μου έβγαιναν συνειρμικά και αυθορμήτως όση ώρα διάβαζα.

Είχα, λοιπόν, αποφασίσει να φυλάξω τους προβληματισμούς μου ιδίω δικαιώματι και για μελλοντική χρήση, μα μία ανάρτηση του “άγνωστου” μεν, “Ευυπόληπτου Πολίτη Φυλής” – όπως μας συστήνεται – δε, ανέτρεψε τα δεδομένα και θα εκφράσω τους προβληματισμούς μου δημόσια!

Η ανάρτηση ήταν η εξής: “Βγήκε είδηση!: Μετά την ανακοίνωση της “Δύναμης Συμμετοχής” του κ. Μπουραϊμη, για νέα παράταξη με καινούργια στελέχη, συμπεραίνουμε ότι η παράταξη αποπέμπει, κοινώς στέλνει σπίτι τους ιστορικά στελέχη της παράταξης όπως: Κων. Σκαματζούρας, Σταμ. Αβράμης, Δημ. Πουλιάσης, Γιαν. Ρόδης, Αρ. Μπρέμπος, Κων. Κατσίλας κ.λ., άρα ο ίδιος ο κ. Μπουραϊμης ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ τις φήμες που θέλουν πολλά από τα παραπάνω στελέχη να έχουν ΒΡΕΙ ΑΛΛΟΥ λιμάνι και άλλα να ΟΔΕΥΟΥΝ προς τις λίγες αλλά πραγματικά ΝΕΕΣ παρατάξεις του δήμου μας. Καλή επιτυχία στη… “νέα” παράταξη της “δύναμης συμμετοχής” αλλά και στα παραπάνω στελέχη από όπου και αν πολιτευτούν…..”

Δεν έχω σκοπό να σταθώ στις “μπηχτές” και στις αιχμές που αφήνει με τη χρήση πληθυντικού (“ΝΕΕΣ παρατάξεις”) η συγκεκριμένη ανάρτηση, καθώς δεν μου κάνει να είναι καθόλου “τυχαία” (αναφέρεται εξάλλου σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα) αλλά σε κάποιες παρατηρήσεις από τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μπουραϊμη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δηλώσεις που μ’ εντυπωσίασαν, πραγματικά! Ξεκινώ από την κεντρικότερη ανακοίνωση που “έπαιξε” και σαν τίτλος στα περισσότερα blogs: “Νέα παράταξη”, πλαισιωμένη από… επιστήμονες της περιοχής. Κάτι που επαναλαμβανόταν συχνά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία!

Ξεκινώ, λίγο ανορθόδοξα, από το δεύτερο σκέλος της είδησης: Έχουμε στ’ αλήθεια τόσους πολλούς επιστήμονες στα μέρη μας που δεν είχαν ανακαλυφθεί; Κι αν ναι, τι είδους επιστήμονες… “αστροφυσικοί” ας πούμε; Δεν νομίζω! Με τι να ασχοληθεί ο αστροφυσικός; Με την παραβατικότητα των ρομά σ’ ένα παράλληλο σύμπαν; Με τις φυσικές ιδιότητες των γαλαξιακών απορριμάτων, για με τα… “αστρονομικά” ποσά που αναφέρθηκαν κατά τη συνέντευξη; Με τι; Κι αν πρόκειται για πραγματικά… επιτυχημένους επιστήμονες, πού θα κάνουν καριέρα; Στο Ζεφύρι, στα Άνω Λιόσια ή στη Χασιά; Επιστήμονες, βέβαια, είναι και οι ωκεανογράφοι και οι παλαιοντολόγοι και οι κρυσταλλογράφοι! Το θέμα είναι, αν η επιστήμη που κατέχουν συνάδει με τις ανάγκες του Δήμου μας!

Εδώ κ. Μπουραϊμη μου, θα σας ομολογήσω τι έχουμε ανάγκη: Μας χρειάζονται κοινωνιολόγοι και ψυχίατροι με τη σέσουλα, ένας ανθρωπολόγος να μας εξηγήσει πως εξελίχθηκε το είδος σε… “πρόβατα”, κάνας καλός δικηγόρος – α, δεν ξέρεις ποτέ – κάνας γλωσσολόγος για να καταλαβαινόμαστε, κι ένας παππάς να μας διαβάσει! Τα’ χουμε; Πετύχαμε!

Προς το παρόν, πάντως, διακρίνουμε να σας πλαισιώνουν κάποιοι απόφοιτοι… “κολλεγίου” (έτσι δηλώνουν τουλάχιστον) και κάποιοι που έχουν αναγάγει σε επιστήμη το: “Ό,τι δηλώσεις είσαι”! Ένας “selfie – lover image maker” ρεπόρτερ, κάποιοι “φιλόσοφοι” που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν το πώς, γιατί και ποιος σε κάθε τους ανάρτηση, κάποιοι “likeατζήδες” που ολημερίς μοιράζουν αντίχειρες σε υβριστικά σχόλια και δημοσιεύματα για την παρούσα διοίκηση (εκεί εξαντλείται όλη η αντιπολιτευτική τους δράση) και άλλοι που “πέρασαν από το Πανεπιστήμιο”… μπροστά, όταν επέστρεφαν από διασκέδαση… Ανυπομονούμε, πραγματικά, να δούμε αυτούς τους “νέους επιστήμονες” που ανακαλύφθηκαν, αυτά τα “νέα υλικά” που υπόσχεστε!

Άλλη σκέψη μου: Γιατί την ονομάσαμε “νέα παράταξη”; Θυμίζει λίγο από… ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που μιλάμε για “νέα κυβέρνηση”, ενώ στην ουσία κάποιος άλλος μ…….νημονιακός (ας πω τελικά, για να μην παρεξηγηθώ) έχει πάρει τη θέση του προηγούμενου μ…….νημονιακού, ώστε να συνεχιστεί το “έργο”! Εδώ όμως τι έχουμε; Ίδιο αρχηγό, ίδια πρόσωπα (με κάποιες απώλειες, που κατά τη γνώμη μου δεν ήταν καθόλου ασήμαντες, αλλά ούτε και θεωρώ ότι τους έστειλε κανείς στο σπίτι τους, αφού όπως όλα δείχνουν… μάλλον από μόνοι τους το αποφάσισαν) και κάποια νέα (;) πρόσωπα που, όπως δηλώνετε, πρόκειται μάλλον για “επιστήμονες”. Πείτε πως είναι πλέον μια “ανανεωμένη παράταξη” να το δεχτούμε! Το “νέα” δημιουργεί λάθος εντυπώσεις…

Γιατί πολλοί δημότες, μη νομίζετε, πολλά μπορούν να δεχτούν! Ακόμη και μια “ανανεωμένη παράταξη”. Μόνο ένα πράγμα δεν δέχονται με ευκολία: Να ακούνε τον επί 4 χρόνια Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής να θέλει να… τους συστηθεί!!! Ε, αυτό δεν υποφέρεται… Διαβάζω: “Προσωπικά πιστεύω ότι για τους δύο δήμους, Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, είμαι κάτι καινούριο…”

Μα θα ‘πρεπε; Δεν θα ΄πρεπε! Γιατί κ. Μπουραϊμη, να “είστε κάτι καινούριο”; Δεν γνωρίζεστε; Εφόσον οι δημότες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου σας γνωρίζουν, δεν βρίσκω τον λόγο να θεωρεί ο πρώην Δήμαρχος τον εαυτό του “καινούριο” ως προς αυτές τις δημοτικές ενότητες; Στα 4 χρόνια διοικήσεώς σας, δεν γνωρίσατε τους δημότες των ενοτήτων που διοικούσατε… από Χασιά και κάτω;

Μακάρι και το εύχομαι ολόψυχα, λοιπόν, να ανακαλυφθούν επιστήμονες στον Δήμο μας που να μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα της περιοχής, που δεν είναι καινούρια βεβαίως! Τα ίδια παραμένουν εδώ και πολλά έτη. ΟΜΩΣ… όπως είχε πει και ο Αλβέρτος Αϊνστάιν: “Η επιστήμη είναι ένα υπέροχο πράγμα, αν δεν χρειάζεται να βγάλεις το ψωμί σου απ’ αυτήν“…