Οι... "Κασσάνδρες της Φυλής" έπνιξαν το Ζεφύρι!

Οι… «Κασσάνδρες της Φυλής» έπνιξαν το Ζεφύρι!
Οι… «Κασσάνδρες της Φυλής» έπνιξαν το Ζεφύρι!

Τις προφητείες μιας από τις πιο τραγικές μορφές της ελληνικής μυθολογίας, της Κασσάνδρας, που ήταν της μοίρας της γραφτό να μη λαμβάνει κανείς σοβαρά τα λόγια της, αναβίωσαν μέσα από έναν ακόμη ειδησεογραφικό… «χρησμό» οι κάτοικοι του Δήμου Φυλής!

Σε συνέχεια της καταστροφολογίας που τρέφεται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα να πληγεί η διοικούσα Αρχή, οι τρομολάγνοι «προφήτες» της μοίρας των δημοτών «ξαναχτυπούν», διαστρεβλώνοντας – αυτή τη φορά – τα στοιχεία μιας έρευνας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τις εκτιμήσεις της επιστημονικής ομάδας του δρ. Μιχάλη Διακάκη, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της «Καθημερινής» και που αφορούν τις πιθανότητες πλημμυρικών φαινομένων στη μισή Αθήνα! Το θέμα έπιασαν και μεταποίησαν οι… «κοπτοραπτούδες» του τοπικού blog «fylikanea», φέρνοντας το «συνολάκι» στα μέτρα του δικού τους… ΜΟΝΤΕΛΟΥ διοίκησης!

Θα επιχειρήσουμε, λοιπόν – αφού καθαρίσουμε καλά τα αισθητήρια των αυτιών με την «μπατονέτα» του #gavatanews – να βοηθήσουμε τους αναγνώστες μας να ακούνε κάποιες… «μυστικές φωνές» που όλοι οι άνθρωποι δεν τις ακούνε!…

Ξεκινώντας από τους 2 διαφορετικούς τίτλους που δίνονται στην ίδια είδηση:

«Εν δυνάμει Μάνδρα η μισή Αθήνα» (άρθρο «Καθημερινής»)

«Ζεφύρι: Κίνδυνοι Για Νέα… Μάνδρα Λόγω Της Ανομίας Στο Ρέμα Εσχατιάς» (μεταφορά του άρθρου στα «fylikanea.gr»)!…

Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, είναι πλέον ολοένα και εντονότερο το φαινόμενο της χρήσης της λέξης «ανομία», που έχει ανακηρυχθεί σε λέξη – πασπαρτού στον Δήμο Φυλής, ένα «κενό σημαίνον» που ο καθένας το εννοεί όπως θέλει. Και θα «ποιούσαμε την νήσσον» αν η χρήση της δεν αποσκοπούσε στην καλλιέργεια ενός ηθικού πανικού και εκφοβισμού των πολιτών και στηριζόταν απλά σε άγνοια της σημασίας του όρου. Διότι, εφόσον οι κύριοι «αρχισυντάκτες» γνωρίζουν τον σωστό ορισμό της «ανομίας», θα διαπιστώσουν ότι βασικό συστατικό της είναι… η δική τους ιδεολογία! Ας αναρωτηθούν μονάχα: Για πόσο καιρό ακόμα το Ζεφύρι θα κατηγορείται σε κάθε περίσταση και ευκαιρία για «ανομία» υπηρετώντας τις πρακτικές της παράταξης που υπερασπίζονται;

Και συνεχίζουμε…

Στο αρχικό άρθρο του kathimerini.gr εκφράζεται με απόλυτη σαφήνεια η επιφύλαξη των επιστημόνων ότι «το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί» εστιάζοντας ξεκάθαρα στις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ (… «Εν δυνάμει…») που παρέχει η έρευνα, κι αφού μάλιστα επισημαίνει ότι «η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε, καθώς τα έως τώρα δεδομένα δεν επαρκούν για να γίνει μια όσον το δυνατόν ακριβής προβολή για το τι μέλλει γενέσθαι».

Οι… «Κασσάνδρες της Φυλής», όμως, προχώρησαν την έρευνα ένα βήμα μπροστά με «ορατό τον κίνδυνο για μια… νέα Μάνδρα στο Ζεφύρι» με τη διαφορά, ότι για τα «επερχόμενα δεινά» δεν προειδοποιεί η επιστημονική ομάδα του δρ. Μιχάλη Διακάκη, αλλά… «οι κάτοικοι του Ζεφυρίου»!!!

«Ορατός είναι ο κίνδυνος για μια νέα Μάνδρα στην Δυτική Αττική, όπως και στο Ζεφύρι, όπου οι κάτοικοί του προειδοποιούν σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης στο ρέμα Εσχατιάς», προλογίζεται το θέμα, για να περάσει στο κυρίως μενού ως εξής: «Στις περιοχές που είναι περισσότερο ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΚΠΑ, συμπεριλαμβάνεται το Ζεφύρι από το οποίο διέρχεται το παρατημένο και επικίνδυνο ρέμα της Εσχατιάς.» (Στις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΕΚΠΑ βεβαίως – βεβαίως, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η μετοχή «παρατημένο» που συνοδεύει το ρέμα, αλλά εδώ λειτουργεί ως τεκμήριο που εξυπηρετεί καλύτερα τους σκοπούς της… προφητείας!!!)

Αναλογιζόμενοι επίσης ότι η έρευνα των επιστημόνων στηρίχθηκε στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας με προσομοίωση του τι θα μπορούσε να συμβεί σε διαφορετικές περιπτώσεις βροχοπτώσεων, «κάτι σαν να ρίχνεις “ψηφιακό νερό” στην Αττική», τονίζουν οι ίδιοι, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς το εύρος της φαντασίας του… «σεναριογράφου»!

Ενώ, λοιπόν, ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του εν λόγω άρθρου, οι «ανυποψίαστοι» κάτοικοι του Ζεφυρίου προετοιμάζουν τη λίστα με τα… πλάσματα της φύσης που θα διασώσουν με μια σύγχρονη «κιβωτό», οι «Κασσάνδρες της Φυλής» μας εγκλωβίζουν για μία ακόμη φορά στο εξής δίλημμα: Να πιστέψουμε ότι «ο… εν δυνάμει πεσιμισμός είναι που εξαναγκάζει τους ανθρώπους να επινοούν δυσοίωνα προγνωστικά» ή «Οι δάφνες που μασούν είναι… ληγμένες»;;; Πού θα πάει; Θα το βρούμε…

(όσο για τους… υποψιασμένους αναγνώστες του #gavata.news, το link που ακολουθεί οδηγεί στο ενδιαφέρον άρθρο της «Κ»)

http://www.kathimerini.gr/998005/article/epikairothta/ellada/en-dynamei-mandra-h-mish-a8hna?platform=hootsuite&fbclid=IwAR0aaTYOtJ1lgYIcKNzOygw3Clrm_pDC7wl8f9gCsNvFL08Ndl6DshjSobs

Επάνω