Οι... "εθελοντές - δημοσιογράφοι" ξαναχτυπούν, με στόχο το Ζεφύρι!

Οι… «εθελοντές – δημοσιογράφοι» ξαναχτυπούν, με στόχο το Ζεφύρι!
Οι… «εθελοντές – δημοσιογράφοι» ξαναχτυπούν, με στόχο το Ζεφύρι!

Ένα απρόσμενο «δώρο» με περίμενε πεταμένο πάνω στις ξεθωριασμένες πλάκες της πυλωτής μου, ανάμεσα στο ειδοποιητήριο της Δ.Ε.Η. για το έναντι του ηλεκτρικού και το διαφημιστικό φυλλάδιο προσφορών γνωστής αλυσίδας super market: Ήταν η 2η εκδοτική απόπειρα των «εθελοντών δημοσιογράφων» – όπως οι ίδιοι μας είχαν συστηθεί στην πρώτη – της «πολυφωνίας» και της «σωστής ενημέρωσης»!

Θα ήταν τουλάχιστον αγένεια από μέρους μου να μην ασχοληθώ με το περιεχόμενο, εφόσον έκαναν τον κόπο με την πρωτόγονη μέθοδο «πόρτα – πόρτα» να τη διανέμουν και στη δική μου. Υπομένοντας, λοιπόν, την έντονη δυσοσμία του… στόκου, που αναδυόταν από το χείριστης ποιότητος οικολογικό χαρτί στο οποίο τυπώθηκαν οι… «πολυφωνικές» απόψεις και συνεντεύξεις των εθελοντών δημοσιογράφων που ανέλαβαν τη σωστή ενημέρωση των δημοτών της Φυλής, δεν κρύβω την αγωνία που με διακατείχε να διαπιστώσω «τι έχει αλλάξει» πλέον, έπειτα από την αυστηρή κριτική που δέχθηκε η 1η έκδοση από τους παλαιότερους του επαγγέλματος: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Οι εθελοντές φωτοδότες της σκέψης και παραποιητές της πραγματικότητας, εξακολουθούν επιτυχώς και επισταμένως να θεωρούν ότι απευθύνονται σε… χαϊβάνια!!! Ακούστε «πολυφωνία απόψεων»:

Πρωτοσέλιδο: Αλέξανδρος Κουλοχέρης

Σελίδα 2: Ανακοίνωση της «πλούσιας» θεματολογίας που… περιορίζεται στη συνέντευξη του Κουλοχέρη και το οδοιπορικό στο Ζεφύρι από τον υποψήφιο του Κουλοχέρη, κ. Θ. Δρόλια. Ααα… έχει και editorial που μας ενημερώνει ότι «τα ‘Νέα της Φυλής’ έχουν ανθρώπους που δε φοβούνται να βάλουν το όνομά τους και να συγκρουστούν με γνώμονα τη σωστή ενημέρωση του πολίτη», όπου η… «σωστή» ενημέρωση του πολίτη υπογράφεται σε ΟΛΑ τα πολιτικά άρθρα από τον κ. Θ. Μπίκα και τον… κ. Θεοδόση Δρόλια (υποψήφιο με την παράταξη Κουλοχέρη)!!! Έπεται συνέχεια…

Σελίδα 3: Άρθρο – μετάνοια του κ. Δρόλια, που ζητά συγγνώμη από τον… συγχωρεμένο Δήμαρχο Ζεφυρίου Κωνσταντίνο Λιάρο (!) καθώς και από τους δημότες της πόλης, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ζεφύρι (προφανώς απολογούμενος και για τα έτη που και ο ίδιος ήταν διοίκηση με τον κ. Μπουραϊμη)

Σελίδα 4: Στήριξη του πρώην Δημάρχου Ζεφυρίου Κ. Παπαχρήστου στον Αλέξανδρο Κουλοχέρη. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι είναι ο δεύτερος σε σειρά πρώην δήμαρχος (μετά τον κ. Πανάγο του 1ου τεύχους) που ακολουθεί την τακτική να δηλώσει ανοικτά τη στήριξή του στη συγκεκριμένη παράταξη. Προφανώς και το έργο του κ. Παπαχρήστου δεν ικανοποίησε αρκετά, βέβαια, τους δημότες του Ζεφυρίου ώστε να τον… «συνταξιοδοτήσουν» από τα κοινά, με άγρια πτώση μάλιστα από τον «θώκο» αφού, για πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου, ο συνδυασμός ενός εν ενεργεία Δημάρχου καταλήγει 3ος (!) σε προτίμηση ψήφων στις επόμενες εκλογές! Αυτό που λέει ο λαός… «από Δήμαρχος, κλητήρας». Συνεχίζουμε…

Σελίδα 5: Κάλεσμα του κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη για συσπείρωση των πολιτών στην παράταξή του και σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Σελίδες 6 – 7: Θα σταθώ στο «Οδοιπορικό στο Ζεφύρι» που μου κίνησε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στο οποίο μας ξενάγησε ξανά ο κ. Δρόλιας Θεοδόσης. Να υπενθυμίσουμε στο αναγνωστικό κοινό ότι ο κ. Δρόλιας δηλώνει «ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος», καθώς συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση Μπουραϊμη την τετραετία 2011 – 2014 και από την οποία «απέδρασε» πριν από λίγους μήνες (02/18) και σήμερα στηρίζει και πρεσβεύει το «νέο»!

Αλγεινή εντύπωση – ως αναγνώστρια αρχικά και ως δημότη μετέπειτα –  μου προκάλεσε η… τραγικολογία, απελπισιολογία και τρομολαγνία που αναδύουν οι λέξεις: «φόβος», «ανασφάλεια», «παραβατικότητα», «πόλη ξεχασμένη», «φτώχια», «εμπόριο ναρκωτικών», «εξαθλίωση», διαρρήξεις», «ριπές όπλων», «μηδενικό έργο», «καμία σχολική στέγη»… Μα πού διδάχθηκαν άραγε οι 58 (!) επιτυχόντες του ΓΕΛ Ζεφυρίου στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας; Ήρθατε να τους δείτε φέτος – πέρσι – πρόπερσι, στις βραβεύσεις τους; Ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και ως άνθρωπος που διετέλεσε στην Β/θμια Ε.Σ.Ε. επί Μπουραϊμη; Δεν ήρθατε… Κρίμα, γιατί θα διαπιστώνατε ότι δεν έκαναν μάθημα κάτω από τις μουριές!

Φτάνει κύριε Δρόλια! Είμαστε έτοιμοι οι κάτοικοι αυτής της πόλης που αγωνιζόμαστε με την εκάστοτε διοίκηση για την προκοπή του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας, να κλειστούμε στα σπίτια μας και να περιμένουμε νωχελικά το τέλος μας! Κατορθώσατε να σχηματίσετε ήδη τη χειρότερη εικόνα που θα μπορούσε να δημιουργήσει σε έναν επισκέπτη του Ζεφυρίου ένας άνθρωπος που – υποτίθεται – νοιάζεται, αγαπά, πρεσβεύει και επιζητά τη… συγχώρεση των δημοτών προκειμένου να του δοθεί μία ακόμη ευκαιρία να προσφέρει έργο σ’ αυτόν τον τόπο!

Το μόνο ελαφρυντικό που θα μπορούσε κανείς να αποδώσει σ’ αυτή τη… μηδενική στάση του κ. Δρόλια για την πόλη του Ζεφυρίου, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 6 – 7 χρόνια ΔΕΝ είναι κάτοικος Ζεφυρίου. Είναι κάτοικος Μενιδίου (!), οπότε είναι σε ένα βαθμό λογικό να μην έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις προσπάθειες που έχουν γίνει και που συνεχίζονται, όταν περνά από το Ζεφύρι σαν… επισκέπτης!!!

Σελίδες 8 – 9: Περνάμε στο «σαλόνι» της… «πολύφωνης» έκδοσης, με μία συνέντευξη του Αλέξανδρου Κουλοχέρη, με ρεζουμέ: «Για την αλλαγή, χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους με καθαρές ιδέες (καλή ώρα σαν τον κ. Δρόλια) διάθεση προσφοράς και όραμα για μια ανθρώπινη πόλη», αλλάαααα… «δίπλα τους θα σταθεί η εμπειρία των παλαιοτέρων προσώπων της αυτοδιοίκησης»! Δηλαδή «νέοι υπό την επίβλεψη των παλιών», αν καταλάβαμε καλά.

Σελίδα 10: Φωτορεπορτάζ από διάφορες εκδηλώσεις με 8 φωτο του κ. Κουλοχέρη, μία του Δ. Μπουραϊμη και μία του Γ. Αβράμη.

Αν εσείς, κυρίες και κύριοι εντοπίσατε κάποια «δεύτερη φωνή» στο… «πολυφωνικό» τεύχος που ήταν «Η Φωνή του… Ζεφυρίου» και όχι της Φυλής, παρακαλώ ηχογραφήστε τη να την ακούσω κι εγώ!!! Μ’ ενδιαφέρει… Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πάντως, το τεύχος μοιράστηκε πόρτα – πόρτα ΜΟΝΟ στο Ζεφύρι, γιατί εξάλλου δεν συμπεριλαμβάνονται «ειδήσεις» από τις άλλες δύο δημοτικές ενότητες (Άνω Λιόσια, Χασιά), εκτός και αν υπάρξει διαφορετική έκδοση για κάθε ενότητα.

Στα δικά μας τώρα…

Κι ερχόμαστε στην προτελευταία σελίδα (εκεί όπου… «κάποιος τους είπε»), για να εντοπίσω το «αφιέρωμα» δύο αράδων στην αφεντιά μου: «Το CNN αναζητά έγκριτη και ανεξάρτητη δημοσιογράφο του Ζεφυρίου για να της κάνει πρόταση συνεργασίας (ξέρετε, σαν αυτή την πρόταση που δήθεν έκαναν και οι… πολίτες στον Αλέξη, ώστε να «αποδεχθεί» την υποψηφιότητά του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές). Κάνει τόσο καλά την προπαγάνδα του Χρήστου», κλείνει το σύντομο αφιέρωμα των εθελοντών… (χα, χα, χα)… Μετά τη δική σας ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – εφόσον αυτό ενδιαφέρει το CNN, θα σας αντιπροτείνω! Με ισοπεδώσατε.

Θα ήθελα, όμως, για την ιστορία να σας εξηγήσω κάποια πραγματάκια, επειδή δηλώνετε «εθελοντές» (άλλο και τούτο πάλι) και όχι επαγγελματίες δημοσιογράφοι:

Όπως είχατε δηλώσει στο 1ο σας τεύχος, ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Άλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη. Ακόμη και η… ελιά στην οποία στηρίζει το χέρι του ο κ. Κουλοχέρης, έχει τη δική της ιστορία… Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επανάστασης! Εκφράζοντας τις προσωπικές μου απόψεις, προφανώς δυσαρεστούνται εκείνοι, που δεν εκφράζω τις δικές τους. Οι προσωπικές μου απόψεις στηρίζονται, όμως, πάντα σε επιχειρήματα και μία τεκμηριωμένη άποψη – και κυρίως ΕΠΩΝΥΜΗ – δεν μπορεί να κατηγορηθεί για προπαγάνδα!

Η πληροφόρησή σας για την… πρόταση συνεργασίας μου με το CNN, δεν απέχει πολύ από τη γενικότερη πληροφόρηση που έχετε για τη διοίκηση του τόπου και που φροντίζετε να τη μεταδόσετε στο αναγνωστικό σας κοινό. Να είστε βέβαιοι, πάντως, πως αν ποτέ δεχόμουν μια τόσο σοβαρή πρόταση, την απάντηση δεν θα την έδινα την αμέσως επόμενη μέρα! Γιατί CNN είναι αυτό, ΕΓΩ δεν είμαι «αμερικανάκι»…

«Μη προς εμέ τα ποικίλα», λοιπόν.

Σχόλια
Επάνω