Ξεκινά η ανέγερση της Στέγης του Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού!

Ξεκινά η ανέγερση της Στέγης του Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού!
Ξεκινά η ανέγερση της Στέγης του Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού!

Σε υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού προς τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Ο ΑΙΓΕΑΣ», υπεγράφη την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανέγερσης της Στέγης του Αιγαιοπελαγίτικου Πολιτισμού, με πόρους του Δήμου Φυλής και την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εργασίες.

«Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας. Η Στέγη του Αιγέα γίνεται πραγματικότητα. Επενδύσαμε σημαντικούς πόρους του Δήμου μας στον Πολιτισμό και θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του. Τα ήθη και έθιμα, η πολιτιστική κληρονομιά, ο άυλος πολιτιστικός πλούτος αυτού του Δήμου είναι για εμάς εργαλεία ανάπτυξης και προβολής του τόπου μας» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

«Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, κάνουμε τις πρώτες τομές παρουσία αρχαιολόγων και αμέσως μετά ξεκινά το έργο. Πιστεύουμε πως μέχρι το τέλος του μήνα, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνει η θεμελίωσή του κτιρίου. Πρόκειται για ένα νέο και σύγχρονο Δημοτικό κτίριο, το οποίο σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, ακολουθεί την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και υλοποιείται με πόρους του Δήμου Φυλής» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Το κτίριο θα ανεγερθεί στη συμβολή των οδών Βασιλείου Μελετίου και Νικηφόρου Μανδηλαρά στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων σε οικόπεδο έκτασης 818,53 τ.μ. Τη δημιουργία του χώρου που θα συνδέει το χθες με το σήμερα και θα αναδεικνύει την ιστορία και την παράδοση του ντόπιου πληθυσμού, ανέλαβε η εταιρεία ΑΨΙΔΑ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος μετά από Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό που διενήργησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής. 

 
 
Σχόλια
Επάνω