Ξεκίνησαν οι επισκευές στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό

/
/
Ξεκίνησαν οι επισκευές στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό
Ξεκίνησαν οι επισκευές στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου οι επισκευές στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό της 19ης Ιουλίου.

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας μετά από πιέσεις προς την ΚΤΥΠ Α.Ε. πήρε τις εκθέσεις μετασεισμικής αυτοψίας για όλα τα σχολεία του Δήμου. Αμέσως μετά ενημέρωσε από κοινού με τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια, το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής. Στη σύσκεψη μετείχε και ο Αντιδήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς.

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, πριν το σεισμό της 19ης Ιουλίου, είχε ήδη ξεκινήσει τις εργασίες επισκευής, βαφής και ανακαίνισης των σχολικών μονάδων. “Οι επισκευές που προέκυψαν μετά το σεισμό και είναι μικρής κλίμακας έχουν ξεκινήσει με την απαιτούμενη επίβλεψη και γίνονται από έμπειρο τεχνικό προσωπικό. Ο έλεγχος και η πρόοδος των εργασιών παρακολουθείται διαρκώς ώστε τα σχολεία να είναι ασφαλή κι έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς” υπογραμμίζει ο Νίκος Χατζητρακόσιας.

“Ξεκινήσαμε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, τις επισκευές σε κάποια σχολεία που παρουσιάζουν μικρές ή μεγαλύτερες ρηγματώσεις. Περιμέναμε τις εκθέσεις των αυτοψιών της ΚΤΥΠ. Α.Ε. προκειμένου να προχωρήσουμε τις εργασίες. Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Φυλής ξεκίνησε την αλληλογραφία με την ΚΤΥΠ. Α.Ε. άμεσα και τα σχολεία μας ήταν από τα πρώτα που ελέγχθηκαν οι εκθέσεις ήρθαν μετά από πολλές πιέσεις μόλις χθες. Κάνουμε αγώνα δρόμου ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου που ξεκινά η λειτουργία των σχολείων να παραδώσουμε στους μικρούς μας δημότες άρτια κτίρια” υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

 

Επάνω