“Ντρίμπλα” Υπουργείου Παιδείας για εγγραφές μαθητών μέσω taxisnet!

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Νέα”ντρίμπλα” του Υπουργείου Παιδείας, παραμονές των νέων εγγραφών των μαθητών που εισέρχονται ή αλλάζουν βαθμίδα εκπαίδευσης, με τα νέα δεδομένα να ισχύουν από τις φετινές εγγραφές!

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν πριν από λίγη ώρα, κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι εγγραφές των μαθητών στα σχολεία που ανήκουν, μέσω taxisnet, χωρίς δυνατότητα μετακίνησής τους σε σχολείο της επιλογής τους. Η νέα εφαρμογή θα ονομάζεται “myschool” και βασική προϋπόθεση για το σχολείο φοίτησης του μαθητή θα είναι η διεύθυνση κατοικίας. Την εφαρμογή θα χειρίζονται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι πλέον θα είναι αρμόδιοι να συνθέτουν τις λίστες με τα στοιχεία των νέων εγγραφών (για νηπιαγωγείο, Α΄δημοτικού, Α΄γυμνασίου, Α΄λυκείου) και αυτές θα μεταβιβάζονται στα σχολεία.

Κύριος σκοπός αυτής της παρέμβασης του Υπουργείου, είναι η αυστηρή τήρηση των ορίων κατοικίας για την εκπαιδευτική μονάδα που θα σπουδάζουν οι μαθητές και η παύση μετακίνησής τους σε σχολεία που υπερβαίνουν τα όρια κατοικίας τους.

Βάση της εγκυκλίου που ετοιμάζεται και θα διανεμηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας σε όλα τα σχολεία της χώρας – αν πράγματι ισχύουν οι πληροφορίες και με κάθε επιφύλαξη για τυχόν αλλαγές – τα νέα αυτά δεδομένα που θα ισχύσουν, επαναλαμβάνουμε από φέτος (!), αναμένεται να σημάνουν τα εξής:

  1. Παύει ο “πονοκέφαλος” των διευθυντών των σχολικών μονάδων που επιφορτίζονταν την ευθύνη να ελέγχουν σχολαστικά τα απαραίτητα για την εγγραφή πιστοποιητικά (κατοικίας κυρίως) και να δέχονται πιέσεις για εγγραφές μαθητών εκτός των σχολικών τους ορίων.
  2. Δημιουργείται μείζον πρόβλημα για τους κατοίκους – κυρίως – των λεγόμενων πολυπολιτισμικών περιοχών (όπως οι περιοχές της Δυτικής Αττικής), στις οποίες παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της “λάθρας” (μέσω εικονικών ενοικιαστηρίων, κ.λ.π.) μετακίνησης μαθητών σε σχολικές μονάδες που “εγγυώνται” ένα ικανοποιητικό μορφωτικό επίπεδο, καθώς στα τσιγγανοσχολειά – για παράδειγμα – δεν παράγεται ούτε το ίδιο διδακτικό έργο, αλλά δεν είναι λίγες και οι καταγγελίες για επισφαλή φοίτηση των μαθητών σ’ αυτά.

Εν αναμονή, λοιπόν, της νέας εγκυκλίου…