ΝΕΑ - ενεργειακά - ΕΠΟΧΗ για τον Δήμο Φυλής!

ΝΕΑ – ενεργειακά – ΕΠΟΧΗ για τον Δήμο Φυλής!
ΝΕΑ – ενεργειακά – ΕΠΟΧΗ για τον Δήμο Φυλής!

Τέλος εποχής στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία που βρίσκονται στο συγκρότημα του Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, καθώς εισήλθαν πλέον στην εποχή του Φυσικού Αερίου!

Ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, μαζί με τον μηχανικό Χρήστο Μουζακίτη – η Τεχνική Εταιρεία του οποίου έχει αναλάβει τις εργασίες για την εγκατάσταση των εν λόγω υποδομών αλλά και συνολικά εκείνων του Φυσικού Αερίου στο Δήμο Φυλής – εγκαινίασε τη σύνδεση στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, εισάγοντας την πόλη σε μια νέα ενεργειακά εποχή!

Συγκεκριμένα, το 2ο Νηπιαγωγείο, το 4ο δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο των Άνω Λιοσίων θερμαίνονται από τα τέλη Οκτωβρίου, μέσω του δικτύου του Φυσικού Αερίου, οι εγκαταστάσεις του οποίου έχουν ήδη παραδοθεί στο πλαίσιο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δήμου Φυλής.

Ο σχεδιασμός της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, αποτέλεσε βασική δέσμευση του δημάρχου Χρήστου Παππού.

Η χρήση του Φυσικού Αερίου αντί του πετρελαίου, μειώνει σημαντικά το κόστος θέρμανσης των σχολικών μονάδων,δίνοντας έτσι μια σημαντική οικονομική «ανάσα» στο Δήμο και κατ’ επέκταση στους πολίτες, ενώ παράλληλα ελαττώνει σημαντικά την εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται εξάλλου και η συγκέντρωση αιτήσεων για δωρεάν συνδέσεις Δημοτών. Οι αιτήσεις σύνδεσης για το εγκαταστημένο τμήμα γίνονται δεκτές καθημερινά, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων (Γραφείο Δημάρχου) από τις 14:00 μέχρι τις 19:00, ενώ παράλληλα υποβάλλονται και οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις κατοικίες που βρίσκονται πέριξ και εντός του υφισταμένου δικτύου, καθώς και για το υπό επέκταση τμήμα των Άνω Λιοσίων.

Πληροφορίες στο τηλ. 2102474067. 

Για το Ζεφύρι αιτήσεις γίνονται στο Δημαρχείο Ζεφυρίου καθημερινά και Σάββατο από 09:00 – 13:00 (2ος όροφος). Πληροφορίες στο τηλ. 2132038834.

Αναφορικά με τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, η κατασκευή του δικτύου θα συνδυαστεί με την κάλυψη του βορείου τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων.

Επάνω