Νέο θεσμό Διαχείρισης Προγραμμάτων Ασφάλειας εισήγαγε ο Δήμαρχος Φυλής

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν κι επίσημα από ανακοινώσεως των Αποφάσεων του Δημάρχου Χρήστου Παππού, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, οι Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φυλής. Στο πλαίσιο ενός διευρυμένου μοντέλου διοίκησης, ο Δήμαρχος αξιοποίησε ενεργά όλους τους δημοτικούς του συμβούλους μοιράζοντας αρμοδιότητες και η Διαχείριση Προγραμμάτων Ασφάλειας είναι ο νέος “τίτλος” που συναντάμε στην κατανομή.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως η ασφάλεια αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στη διατήρηση μιας εύρυθμης, ειρηνικής λειτουργίας της κοινωνίας, ο νέος αυτός θεσμός που εισήγαγε ο Δήμαρχος Φυλής στη διοικητική λειτουργία της πόλης, μερίζεται ίσως και στους πιο κρίσιμους.

Δεν θα ήταν υπερβολή η εκτίμηση πως ο νέος αυτός θεσμός είναι η δεύτερη ουσιαστικότερη παρέμβαση – απόπειρα του Δημάρχου, που εντάσσεται ως πρωτοβουλία στα θέματα της αστυνόμευσης της περιοχής, μετά τη δωρεά κτηρίου για την εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στα Άνω Λιόσια, τη δωρεά των τζιπ και των περεταίρω ενεργειών που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου για την εξασφάλιση της ασφάλειας.

Η στενή συνεργασία που ανέπτυξε το 2021 ο Δήμαρχος Φυλής με τον τότε και νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είχε ως αποτέλεσμα τις συχνές επισκέψεις του υπουργού στην περιοχή, όμως η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο άφησε μετέωρες τις προγραμματισμένες συναντήσεις αξιολόγησης μεταξύ Αστυνομίας και Δήμου.

Οι συνθήκες πλέον ευνοούν την εφαρμογή ενός ώριμου σχεδιασμού αστυνόμευσης, κι εφόσον στις προθέσεις του υπουργείου είναι να βρίσκεται σε στενότερη επαφή με τους αρμόδιους παράγοντες των Δήμων, προκειμένου να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση για τις εστίες εγκληματικότητας, η Διαχείριση Προγραμμάτων Ασφάλειας αρχίζει και γίνεται ήδη ορατή σαν θεσμός, που θα συμβάλλει σημαντικά στην καταγραφή των προβληματικών ζωνών του Δήμου Φυλής.

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …