Νέα γήπεδα 5Χ5 για Άνω Λιόσια και Φυλή, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020

Νέα γήπεδα 5Χ5 για Άνω Λιόσια και Φυλή, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020
Νέα γήπεδα 5Χ5 για Άνω Λιόσια και Φυλή, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020

Στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού για τη στήριξη και προώθηση του μαζικού αθλητισμού από τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, με τη δημιουργία νέων και σύγχρονων αθλητικών υποδομών στην πόλη, εντάσσονται 2 νέα γήπεδα 5Χ5 στις δημοτικές ενότητες Άνω Λιοσίων και Φυλής, προϋπολογισμού 70.000,00 ευρώ και 67.000,00 ευρώ για κάθε υποδομή αντίστοιχα, η κατασκευή των οποίων δρομολογείται μετά την απόφαση για πλήρη χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 του Υπουργείου Αθλητισμού – Πολιτισμού.

Η δημιουργία και λειτουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Φυλής, αποβλέπει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού με τον εμπλουτισμό των αθλητικών υποδομών του, ώστε να αποτελούν σημαντικό κίνητρο για τη νεολαία να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό.

Η κατασκευή των νέων γηπέδων, εξάλλου, έρχεται να προστεθεί στο ευρύ και εν εξελίξει πρόγραμμα αναβάθμισης και συντήρησης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων από τον Δήμο Φυλής, που στοχεύει στη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τις μελέτες που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, κάθε αθλητικός χώρος περιλαμβάνει πέρα από την κατασκευή του γηπέδου, κατασκευή περίφραξης και υπόβασης του αγωνιστικού χώρου, διάστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα που θα πληροί τις προδιαγραφές της FIFA, τοποθέτηση τερμάτων και πάγκων των αναπληρωματικών, καθώς και την κατασκευή του δικτύου απορροής των ομβρίων υδάτων. Ο ηλεκτροφωτισμός των γηπέδων θα γίνει με δαπάνη του Δήμου.

 

Οι προσπάθειες μας για την υλοποίηση αθλητικών υποδομών είναι διαχρονική και αδιάλειπτη. Για τη Διοίκησή μας ο Αθλητισμός, η Παιδεία και ο Πολιτισμός αποτελούν πρώτες προτεραιότητες” τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές του ευχαριστίες για τη χρηματοδότηση των νέων έργων, στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη και στον Υπουργό Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Επάνω