Νέα αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου!

Νέα αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου!
Νέα αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου!

Έτοιμη να υποδεχθεί τους λιλιπούτειους μαθητές είναι η νέα αίθουσα διδασκαλίας που διαμορφώθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες που προέκυψαν από τις πολυάριθμες εγγραφές της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

Άμεση και καταλυτική ήταν η ανταπόκριση των Αντιδημάρχων Γιάννη Μαυροειδάκου και Θανάση Σχίζα στο κατεπείγον αίτημα της Διευθύντριας του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου κ. Μαρίας Χαλκιώτου, για εξεύρεση λύσης σε σοβαρό πρόβλημα στέγασης που προέκυψε με τις εγγραφές της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, γεγονός το οποίο οδήγησε στην προσωρινή φιλοξενία 20 περίπου νηπίων από το 4ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου, προκειμένου να μην στερηθούν ούτε μία μέρα από την εκπαίδευσή τους.

Η λύση δόθηκε με την κατασκευή μιας καινούργιας αίθουσας, σε χώρο που απομονώθηκε από το όμορο 2ο Δημοτικό Σχολείο του Ζεφυρίου και έχει μελετηθεί και διαμορφωθεί έτσι, ώστε να επικοινωνεί με το προαύλιο του Νηπιαγωγείου, αποτελώντας πλέον το 3ο τμήμα του Νηπιαγωγείου, έναν ιδιαίτερο, καλαίσθητο χώρο δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μαθητών, που εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα επιστρέψουν στη… βάση τους!

“Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει ως διοίκηση, η εξεύρεση λύσεων που οδηγούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών του Δήμου μας, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γιάννης Μαυροειδάκος.

Η μελέτη του έργου, που έγινε με γνώμονα τις ηλικιακές ιδιαιτερότητες των μαθητών που φιλοξενούνται, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας (επίστρωση του διαδρόμου με πλάκες από αφρώδες υλικό, περίφραξη προστασίας, κ.λ.π.) και οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα περιλαμβάνουν, εκτός από τον ευρύ χώρο διδασκαλίας των νηπίων, έναν χώρο υποδοχής, μία τουαλέτα και έναν διάδρομο μέσω του οποίου τα παιδιά θα οδηγούνται στο κοινό προαύλιο που θα μοιράζονται με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

“Με την προσθήκη μιας νέας αίθουσας διδασκαλίας στο 2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου, αφενός επιλύεται το πρόβλημα στέγασης των νηπίων της δημοτικής ενότητας και αφετέρου αναβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους μικρούς μας μαθητές, που ανήκουν στο βόρειο τμήμα της πόλης. Παραδίδουμε λοιπόν το κομμάτι του έργου που αφορά τη στέγαση των παιδιών, ενώ έπεται συνέχεια με εργασίες συντήρησης και μόνωσης της στέγης του σχολείου μας”, επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής κ. Θανάσης Σχίζας.

Ένα μεγάλο μέρος της ζωής της, με το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί επί πολλά συναπτά έτη στα παιδιά του Ζεφυρίου, αποτελεί για τη Διευθύντρια κ. Μαρία Χαλκιώτου το εμβληματικό για την περιοχή κτίριο του 2ου Νηπιαγωγείου Ζεφυρίου, στο οποίο και φροντίζει να ακουμπάει πάντα ένα κομμάτι της ψυχής της! Εμφανώς ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των ενεργειών των Αντιδημάρχων που έφεραν οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στη λειτουργία του σχολείου, η κ. Χαλκιώτου ανέφερε σε σχετικό ευχαριστήριο μήνυμά της:

“Η νέα αίθουσα έτοιμη να υποδεχτεί το τρίτο τμήμα του Νηπιαγωγείου μας. Ευχαριστούμε πολύ τους Αντιδημάρχους, Κο Θανάση Σχίζα που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου και φρόντισε προσωπικά όλες τις λεπτομέρειες ώστε να διασφαλιστεί η φοίτηση των νηπίων και τον Κο Γιάννη Μαυροειδάκο που ήταν ο εμπνευστής και είναι αρωγός σε όλα τα χρόνια λειτουργίας μας, καλύπτοντας τις εκάστοτε ανάγκες. Και οι δύο απέδειξαν, για μία ακόμα φορά, το αμέριστο ενδιαφέρον και αγάπη για την περιοχή μας!”

Οι λιλιπούτειοι μαθητές έχουν ήδη επισκεφτεί για μια πρώτη “γνωριμία”, την αίθουσα του σχολείου στο οποίο ανήκουν κι εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να μεταστεγαστούν και, όπως μαρτυρούν οι γονείς τους, μετρούν τις μέρες αντίστροφα μέχρι να επιστρέψουν και να εγκλιματιστούν στον υπέροχο χώρο που τους περιμένει να ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους…

στη “γωνιά των… καλλιτεχνών”

στη “γωνιά των… ιατρών”

στη “γωνιά των… νοικοκυρών”

στη “γωνιά των… διανοούμενων”

στη “γωνιά των… επιστημόνων της τεχνολογίας”

στη “γωνιά των… μαθηματικών”

Όσο για την υποδοχή που τους επιφυλάσσουν οι νηπιαγωγοί και οι συμμαθητές τους; Η κυρία Μαρία Χαλκιώτου που διαθέτει πολλές περγαμηνές από την πολυετή εμπειρία και τη σημαντική προσφορά της στο παιδαγωγικό στοιχείο της περιοχής, έχει φροντίσει ώστε αυτή να γίνει με… όλες τις “τιμές”: Τα “μετάλλια” και οι ζωγραφιές με τα καλωσορίσματα που κρέμονται ήδη στον πίνακα ανακοινώσεων, εκείνα καρτερούν!!!

Επάνω