Μπαράζ εμπρηστικών ενεργειών στα Άνω Λιόσια - Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τρεις υποθέσεις!

Μπαράζ εμπρηστικών ενεργειών στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τρεις υποθέσεις!
Μπαράζ εμπρηστικών ενεργειών στα Άνω Λιόσια – Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τρεις υποθέσεις!

Στις φλόγες παραδόθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης η καφετέρια – μπαρ «Σχοινοβάτης», στο κέντρο των Άνω Λιοσίων, που αποτελούσε την κυρίαρχη επιλογή εκατοντάδων πολιτών για την καθημερινή τους έξοδο. Με το φως του ήλιου, η επιχείρηση που απασχολούσε 25 άτομα προσωπικό (!), δεν θύμιζε πλέον σε τίποτα το στέκι των θαμώνων της. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές:

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το υλικό της κάμερας κλειστού κυκλώματος που διέθετε το καφέ – μπαρ, διασώθηκε από τις φλόγες και «μαρτυρά» 2 δράστες κουκουλοφόρους, με μπιτόνια στα χέρια, να παραβιάζουν με λοστό την πόρτα της επιχείρησης, να αδειάζουν το εύφλεκτο υγρό (βενζίνη) στο εσωτερικό της και να απομακρύνονται όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Το πιθανότερο σενάριο ήταν ότι υπήρχε και συνεργός, ο οποίος παρέμεινε στο όχημα.

Την παρέμβαση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ζήτησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η οποία και ανέλαβε πλέον τις έρευνες για τον εντοπισμό και τα κίνητρα των δραστών, λόγω της συχνότητας του «φαινομένου» και προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα!

Τα κρούσματα εμπρησμών στην περιοχή είναι απανωτά τον τελευταίο μήνα, καθώς μία μέρα πριν (ξημερώματα της Τρίτης) και σε μικρή απόσταση από την καφετέρια, ένα ακόμη κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας καταστράφηκε από φωτιά, ενώ στα τέλη Απρίλη, στόχος εμπρηστών έγινε το αυτοκίνητο ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, το οποίο σύμφωνα με το πόρισμα της πυροσβεστικής άγνωστοι το περιέλουσαν με βενζίνη και το πυρπόλησαν!

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στο γεγονός ότι η μέθοδος που ακολουθήθηκε και στις τρεις περιπτώσεις εμπρησμών ήταν η ίδια.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει στα χέρια της όλο το απαραίτητο υλικό για τη διερεύνηση των υποθέσεων και θα εξετάσει παράλληλα τυχόν σύνδεση των τριών αυτών πρόσφατων εμπρηστικών επιθέσεων, που αποτελούν «φαινόμενο» των τελευταίων ημερών, προβληματίζουν και συνταράσσουν τον κοινωνικό – πολιτικό ιστό της πόλης!

*** Το #gavata.news ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτρη Σταμίρη για τη διάθεση του φωτογραφικού υλικού.

Επάνω