Μιχάλης Οικονομάκης: «Οι ρευματοκλοπές και οι υδατοκλοπές των Ρομά ζημιώνουν τον Δήμο και τους δημότες»

Αυξήστε την γραμματοσειρά αν θέλετε για να διαβάσετε πιο εύκολα το άρθρο.

-+=

Στο φαινόμενο των εκτεταμένων ρευματοκλοπών από Ρομά αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Φυλής Μιχάλης Οικονομάκης, μιλώντας, την Παρασκευή 30-05-2025, σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μιχάλη Τεζάρη για το βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι ρευματοκλοπές ζημιώνουν το Δήμο, καθώς τα παράνομα καλώδια των Ρομά κλέβουν ρεύμα από τον δημοτικό φωτισμό, τον οποίο πληρώνει, αδρά, ο Δήμος στη ΔΕΗ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι, πέραν αυτού, η πτώση της τάσης που προκαλούν οι παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ έχουν ως αποτέλεσμα, συνεχείς διακοπές ρεύματος, θέτοντας, πολλές φορές σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών και ιδίως εκείνων που χρειάζονται συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής. “Αποτελεί πρόκληση για τους συνδημότες μας οι οποίοι στενάζουν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, να φωταγωγούν κάποιοι, απ’ άκρη σ’ άκρη, όλες τις ώρες, ακόμα και την ημέρα, τις πολυτελείς κατοικίες τους, ζημιώνοντας το Δήμο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το ρεπορτάζ ο Μιχάλης Οικονομάκης αναφέρθηκε στην κατασπατάληση νερού που κλέβουν οι Ρομά από το δίκτυο του Δήμου Φυλής.

“Πρόκειται για προκλητική και αντικοινωνική συμπεριφορά, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που υπάρχει λειψυδρία. Παράλληλα, καλείται ο Δήμος να πληρώσει την αξία του νερού που χάνεται στην ΕΥΔΑΠ. Μιλάμε για χιλιάδες κυβικά μέτρα, τα οποία χρεώνει η ΕΥΔΑΠ στον Δήμο, δημιουργώντας χρέη εκατομμυρίων Ευρώ”, κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Φυλής.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δείτε όλα τα άρθρα μας …

To site του Δήμου Φυλής …