Μην πετάτε προστατευτικές μάσκες και γάντια στον δρόμο και στα Super Market!

Μην πετάτε προστατευτικές μάσκες και γάντια στον δρόμο και στα Super Market!
Μην πετάτε προστατευτικές μάσκες και γάντια στον δρόμο και στα Super Market!

Το φαινόμενο των ημερών, να απορρίπτονται ασυνείδητα χρησιμοποιημένες προστατευτικές μάσκες και γάντια στους δρόμους και κυρίως στις εισόδους ή κι εντός των Σούπερ Μάρκετ, καταγγέλθηκε από συνδημότες στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Φυλής.

Κι επειδή την περίοδο που διανύουμε επιβάλλεται η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ όλων στην τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας, ο Δήμος Φυλής απευθύνει έκκληση στους συνδημότες κάθε ηλικίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Οι προστατευτικές μάσκες και τα γάντια για την ασφάλεια όλων μας και κυρίως των ευπαθών ομάδων που κινδυνεύουν από την πανδημία του κορωνοϊού, θα πρέπει να απορρίπτονται με ιδιαίτερη προσοχή! Είτε σε κάδους δημόσιων χώρων που διαθέτουν σακούλες είτε, ακόμη καλύτερα, στα οικιακά απορρίμματα που επίσης οφείλουμε να πετάμε στους μεγάλους κάδους μέσα σε καλά κλεισμένες σακούλες.

Μένουμε Σπίτι” αλλά κι όταν βγαίνουμε για λόγους ανάγκης, προσέχουμε και κινούμαστε με συνείδηση για το περιβάλλον και την υγεία τη δική μας και των συνανθρώπων μας. Ας μην ξεχνάμε τέλος τους ανθρώπους που εργάζονται στο τομέα της καθαριότητας. Σεβόμενοι τη καθημερινή τους μάχη με τα δικά μας απορρίμματα, θα πρέπει να τους την κάνουμε όσο το δυνατό πιο ανώδυνη κι ακίνδυνη.

*** Είναι καλό για τις περιστάσεις να υπενθυμίσουμε πως ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ είναι να συμπεριφερόμαστε σαν να νοσούμε ήδη από τον ιό και να φοβόμαστε μήπως τον μεταδώσουμε στον συνάνθρωπό μας!

Επάνω