Με τους... "δράκους των παραμυθιών" παλεύει ο Γ. Κρεμύδας!

Με τους… «δράκους των παραμυθιών» παλεύει ο Γ. Κρεμύδας!
Με τους… «δράκους των παραμυθιών» παλεύει ο Γ. Κρεμύδας!

Το ασύλληπτο και αδιανόητο φαινόμενο των τελευταίων ημερών παρακολουθούν έκπληκτοι γονείς και εκπαιδευτικοί στον Δήμο Φυλής, να μεταβάλλονται τα προαύλια των σχολείων σε… πεδία μαχών πολιτικών αντιπαραθέσεων και εν συνεχεία να «ναρκοθετούνται» τα ιερά θεμέλια της Παιδείας στην οποία οικοδομείται μια υγιής κοινωνία, από συγκεκριμένο παραταξιακό blog! Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, παρατηρείται και ο «στρατηγικός» ρόλος κάποιων εκπαιδευτικών, που κατέχουν θέσεις διευθυντικές, οι οποίοι – είτε εσκεμμένα, είτε εν αγνοία τους – υποδέχονται… πρόσχαρα τις «εφόδους» εκπροσώπων παρατάξεων, υποδεικνύοντάς τους μάλιστα οι ίδιοι το «πεδίο βολής»!

Πώς λειτουργεί το σύστημα του blog με τους… «δράκους των παραμυθιών» και της παραπληροφόρησης, να «εμφανίζονται» στα σχολεία της περιοχής;

Εκπρόσωποι υποψήφιου συνδυασμού των δημοτικών εκλογών, επισκέπτονται σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διενεργούν… αυτοψίες στα κτίρια, συζητούν με διευθυντές, εκείνοι τους καταθέτουν τα παράπονά τους και τα πορίσματα που εξάγονται, δημοσιεύονται σε «νεόδμητο» παραταξιακό blog του διαδικτύου, το οποίο τα προβάλλει χωρίς περαιτέρω έρευνα, διασταύρωση στοιχείων και ενδοιασμούς, μα με μπόλικο… «δράκο» στη μετάδοση των πληροφοριών, εκθέτοντας τόσο τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, όσο και τους ίδιους τους… «πραγματογνώμονες»!

Είναι η δεύτερη φορά, λοιπόν, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας που τα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου blog «καταγγέλλονται» για ανακρίβειες και παρουσίαση ψευδών στοιχείων, από εμπλεκόμενα στις υποθέσεις πρόσωπα, χωρίς βεβαίως να αποκαθίσταται ποτέ – προς χάριν εντυπώσεων – με καμία διόρθωση, η αλήθεια και η πραγματικότητα!!!

Η… αποδόμηση ενός τέτοιου άρθρου, ήρθε εχθές με το καταγγελτικό σχόλιο σ’ αυτό μιας θιγόμενης υποδιευθύντριας δημοτικού σχολείου, η οποία πληροφορήθηκε με «έκπληξη και οργή», όπως η ίδια επισημαίνει, ότι το σχόλιο που έκανε σε ανάρτηση συναδέλφου της που διευθύνει άλλο σχολείο της περιοχής… πρωταγωνιστεί (!) σε άρθρο που σκοπό είχε – όπως και τα προηγούμενα εξάλλου – να… «αποδείξει» την «ανεπάρκεια» του Προέδρου της Α’ Ε.Σ.Ε. του Δήμου Φυλής, κ. Γιάννη Κρεμύδα. Η συντάκτρια του άρθρου, μέσα από ένα σχόλιο τριών αράδων που έκανε η υποδιευθύντρια, κατόρθωσε τα εξής:

  1. να τοποθετήσει την υποδιευθύντρια σε… ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ από αυτό που πραγματικά ανήκει, προκειμένου να ισχυροποιήσει τα πορίσματα των αυτοψιών που διενεργήθηκαν εκεί!
  2. να μεταβιβάσει την αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος που έγινε από το σχολείο, στον… Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του δημοτικού!

Η υποδιευθύντρια, ενοχλημένη για την αυθαίρετη χρησιμοποίηση και παρερμηνεία του σχολίου της, κατηγόρησε τη συντάκτρια για… ανεντιμότητα, φαντασιώσεις, παραποίηση πληροφοριών και διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ παράλληλα την ενημέρωσε για τα πραγματικά στοιχεία που περιείχε το σχόλιό της και τέλος, της υπέδειξε να προβεί σε διορθωτικό άρθρο!!!

Ανάλογη διάψευση για τις μομφές εναντίον της διοίκησης του Δήμου Φυλής, ότι χρησιμοποιεί… πατέντες προκειμένου να καλύψει «κακοτεχνίες» σε συγκεκριμένο δημοτικό, είχε προηγηθεί σε απαντητικό δελτίο Τύπου και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Α΄Ε.Σ.Ε. κ. Γιάννη Κρεμύδα, ο οποίος αποκάλυψε ότι το… «πασάλειμμα με μονωτικές ταινίες σε κολόνες στις οποίες προεξέχουν τα καλώδια», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο δημοσίευμα, «επενδύθηκε» με πρωτοβουλία της διευθύντριας του σχολείου, χωρίς μάλιστα εκείνος να έχει καμία ενημέρωση (!!!), αλλά και με την ίδια τη διευθύντρια που «τροφοδότησε» τις… μομφές, να παραδέχεται σε σημείο σχετικής της ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Οφείλω να ομολογήσω ότι γενικότερα η ανταπόκριση σε αιτήματα τεχνικών επισκευών (σ.σ. από την Α΄Ε.Σ.Ε.) είναι καλή»!!!

Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα, στο ίδιο blog «έπαιξε» επίσης η είδηση της… «φωτιάς» (πιθανόν ο… «δράκος» φύσηξε δυνατά!) που ξέσπασε σε σχολείο του δήμου και που «απείλησε την ασφάλεια των μαθητών»!!! Η… συγκλονιστική αυτή α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ό τ η τ α – που για ευνόητους λόγους δεν μεταδόθηκε από ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ειδησεογραφικό μέσο, ενώ θα μπορούσε να είναι πρώτο θέμα – μεταδόθηκε με το εξής… «δρακοποιημένο σενάριο»:

Οι μαθητές μπήκαν στην τάξη και αντίκρισαν καπνούς και φωτιά. Απειλήθηκε η ασφάλειά τους και έντρομα, δεν ήξεραν τι να κάνουν και οι δάσκαλοί τους προσπάθησαν να τα ηρεμήσουν, μέχρι που τα μετέφεραν σε άλλη αίθουσα, όχι όμως σε διδακτική αίθουσα, αλλά στην αίθουσα εκδηλώσεων…⌋

Τον τρομακτικό αυτό… «δράκο» της ενημέρωσης και την ατμόσφαιρα του suspence που είχε ωραία – ωραία δημιουργηθεί, ήρθε να «σκοτώσει» με σχόλιό της η… καθαρίστρια του σχολείου, η οποία προσγείωσε την ευφάνταστη συντάκτρια, δίνοντας στην είδηση στην πραγματική της διάσταση:

⌈Ένας λαμπτήρας φωτισμού είχε βλάβη, έβγαζε σπινθήρες και δημιουργήθηκε μικρή ανάφλεξη, η οποία κατασβέστηκε αμέσως με πυροσβεστήρα, αλλά προληπτικά κλήθηκε η πυροσβεστική. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!!! Τα οδήγησαν, όμως, στην αίθουσα εκδηλώσεων και όχι στην τάξη τους, διότι αυτή έπρεπε να καθαριστεί από την σκόνη του πυροσβεστήρα…⌋

Αν εσείς, αναγνώστες, μπορείτε να διακρίνετε τις διαφορές στις δύο περιγραφές μετάδοσης της ίδιας είδησης, τότε είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντιληφθείτε και τους σκοπούς…

Θα κλείσουμε, όμως, εδώ το θέμα, χρησιμοποιώντας την ουσία σε μία πολύ σωστή επισήμανση της υποδιευθύντριας του σχολείου που έπεσε «θύμα» των… «δράκων»:

«Τα σχολεία δεν πρέπει να αποτελούν αρένα πολιτικής διαμάχης και μάλιστα τέτοιου επιπέδου… Οι μαθητές και οι δάσκαλοι, δεν ενδιαφέρονται για το όνομα του δημάρχου!!!»

Επάνω