Σε συναινετικό κλίμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 08/01 η διαδικασία εκλογής του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων. Στη διαδικασία προήδρευσε, εκ του νόμου, η πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, στις εκλογές της 08-10-2023, Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Λιάκου.
Το νέο Προεδρείο
Το Σώμα εξέλεξε ομόφωνα τον Γιώργο Αντωνόπουλο ως νέο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, ως Αντιπρόεδρο από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής” τον Νίκο Κατσιγιάννη και ως Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου από την παράταξη “ΑλλάΖουμε” τον Διονύση Βλάχο. Η θητεία του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής θα διαρκέσει 2,5 χρόνια, ήτοι μέχρι την 30-06-2026.
Τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου χαιρέτισε ο Πρόεδρος κ. Αντωνόπουλος ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την τιμητική στο πρόσωπό του εισήγηση, καθώς και το Σώμα για την ψήφιση.
Η Δημοτική Επιτροπή
Στη Δημοτική Επιτροπή από την πλειοψηφία “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” του Χρήστου Παππού, που θα προεδρεύει, εκλέχθηκαν τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Σχίζας, Γιώργος Αβράμης, Μιχάλης Οικονομάκης και Νίκος Χατζητρακόσιας, με αναπληρωματικά μέλη τους Νίκο Σοπίδη και Μιχάλη Καλογερόπουλο. Από τη μειοψηφία εκλέχθηκαν τακτικά μέλη οι επικεφαλής των παρατάξεων “Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής” Αγγελική Παπαδάτου και “ΑλλάΖουμε” Χρήστος Ρούσσας και αναπληρωματικό μέλος ο Ευάγγελος Παπαπαναγιώτου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς απηύθυνε για μία ακόμα φορά μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος όλοι έχουν θέση και ρόλο και ευχήθηκε μια δημιουργική πενταετία. «Ο Δήμος έχει μπει σε δυναμική τροχιά κι αυτό το γνωρίζουμε εμείς, οι συνδημότες μας , αλλά και οι εκτός Δήμου», κατέληξε.
Από την πλευρά της η Αγγελική Παπαδάτου έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η παράταξή της και πρόσθεσε ότι η μόνη διαφορά που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των δημοτικών συμβούλων είναι η οπτική από την οποία βλέπουν τα προβλήματα, ενώ ο Χρήστος Ρούσσας αρκέστηκε να ευχηθεί σε όλους καλή θητεία.
Την πίτα του Δημοτικού Συμβουλίου ευλόγησε ο πατήρ Τίτος Χρήστου, ο οποίος παρέλαβε το πρώτο κομμάτι της, που ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς αφιέρωσε στην Εκκλησία, στην Ιερά Μητρόπολη, στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και σε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που συνδράμουν το έργο της Μητρόπολης.
Ο Χρήστος Παππούς έκοψε, επίσης, κομμάτι από την πίτα για τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, για τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών Θεόδωρο Συρινίδη και για τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) Βασίλειο Λαζάρου, οι οποίοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση μαζί με εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και πολίτες.